Eating News , Εστιατόρια

Στον Μουτουλλά θα απολαύσεις και φέτος τους διάσημους λουκουμάδες του νησιού!

Μία πολύ καλή ευκαιρία για εκδρομή!

Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιανουαρίου 2021

Οι βόλτες στα ορεινά χωριά της Κύπρου αξίζουν πολλά -ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Το φυσικό περιβάλλον, ο καθαρός αέρας και η αρχιτεκτονική των χωριών της Κύπρου σε ανταμείβουν με τον καλύτερο τρόπο.

Γι' αυτό κι εμείς την επερχόμενη αργία των Θεοφανίων, σου προτείνουμε εξόρμηση στο χωριό Μουτουλλάς!

Ένα χωριό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το χωριό του έρωτα και της αγάπης και ως το χωριό που μπορεί κανείς να δημιουργήσει και να γεμίσει ενέργεια. Oι 120 περίπου μόνιμοι κάτοικοί του το κάνουν ακόμα πιο ζωντανό με τη φιλοξενία τους και την καλή κουβέντα, πάντα στο στόμα.

Πρόκειται για μια κοινότητα την οποία διασχίζουν δύο ποτάμια, ο «Κατούρης» και ο «Σέτραχος», «χωμένη» στην κοιλάδα της Μαραθάσας.  Αν είσαι από τους τύπους που λατρεύουν την εξερεύνηση, σίγουρα θα σε εντυπωσιάσουν!

Μπορείς να επισκεφτείς το μονοπάτι της φύσης του Μουτουλλά.  Είναι ένα ολοπράσινο, κυκλικό μονοπάτι, έκτασης περίπου ενάμιση χιλιομέτρου και περιλαμβάνει δύο σημεία ενδιαφέροντος:  τα «Λουτρά της Ρήγαινας» και το «Χλιο». Όταν φτάσεις εκεί, οι κάτοικοι σίγουρα θα σου πουν ότι εκεί πήγαιναν οι νοικοκυρές και έπλεναν τα ρούχα τους στο «Μαειρισσίν», μέχρι και το 1960.  Αναζήτησε και την γέφυρα των ερωτευμένων και «κλειδώστε» την αγάπη σας.

Αν είσαι από τους λάτρεις των ποιημάτων και αν έστω και λίγο είσαι ρομαντικός τύπος, ο Μουτουλλάς θα σε κάνει να «ταξιδέψεις».  Πρόκειται για το αγαπημένο χωριό του μεγάλου ποιητή Κώστα Μόντη καθώς έγραψε πεζά κείμενα, αλλά και ποιήματα, εμπνευσμένος από το καταπράσινο τοπίο του Μουτουλλά, τα τρεχούμενα νερά και τα περιβόλια.

Αξίζει επίσης να επισκεφτείς την εκκλησία της Παναγίας του Μουτουλλά η οποία περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας της Ουνέσκο.

Αυτό που δεν πρέπει με τίποτα να παραλείψεις, είναι μία στάση για λουκουμάδες στο Café Κυριακίδης (97689728, Ελευθερίας 43, Μουτουλλάς).

Στο χωριό Μουτουλλάς θα βρεις και τους λουκουμάδες της Πατρούς. Φτιάχνονται στο ιστορικό καφενείο του Μουτουλλά της επαρχίας Λευκωσίας, στο cafe Κυριακίδη, που προσφέρει ίσως τους δημοφιλέστερους λουκουμάδες του νησιού (σημείο μάλιστα αναφοράς της κοινότητας), με μεγάλη βεράντα και υπέροχη θέα.

Οι ξακουστοί του λουκουμάδες μετρούν μία ιστορία ενενήντα ετών, ενώ η συνταγή τους παραμένει μυστική μέχρι και σήμερα.

Φέτος θα σερβίρονται στις 5 και 6 Ιναουαρίου, μόνο για take away.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close