News , Guide

Πού θα πετάξεις το επόμενο αποτσίγαρο;

Το "Bin Your Butt" θα επιδιώξει τη μείωση των αποτσίγαρων σε όλη την Κύπρο.

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιανουαρίου 2021

Πετάμε περίπου 4,5 τρισεκατομμύρια τσιγάρα κάθε χρόνο παγκοσμίως, καθιστώντας το τσιγάρο, τη μεγαλύτερη πηγή ρύπανσης στη Γη. Τα περισσότερα τσιγάρα έχουν φίλτρα κατασκευασμένα από μη βιοδιασπόμενα υλικά και μέσα σε αυτά, υπάρχουν χιλιάδες επιβλαβείς χημικές ουσίες, όπως αρσενικό, βενζόλιο, υδροκυάνιο, PAHs, πυριδίνη και βαρέα μέταλλα, όλα τοξικά τόσο για τα ζώα όσο και για τα φυτά.

Μια νέα καμπάνια με τίτλο "Bin Your Butt" θα ενθαρρύνει τους καπνιστές να ξανασκεφτούν τον τρόπο με τον οποίο πετάνε τα αποτσίγαρά τους. Ξεκίνησε στις 17 Δεκεμβρίου από τον περιβαλλοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό "Let's Make Cyprus Green" (LMCG) με την υποστήριξη του Δήμου Γερμασόγειας, το "Bin Your Butt" θα επιδιώξει τη μείωση των αποτσίγαρων σε όλη την Κύπρο.

Για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από τσιγάρα, η LMCG θα εγκαταστήσει κάδους σε ολόκληρο το νησί. Κάθε προσαρμόσιμος κάδος θα φέρει μια ερώτηση με επιλογή δύο απαντήσεων. Οι καπνιστές ψηφίζουν βάζοντας το τσιγάρο τους στην υποδοχή κάτω από την προτιμώμενη απάντησή τους. Τα απορρίμματα συσσωρεύονται πίσω από το διαφανές γυαλί μπροστά σε δύο στήλες, δείχνοντας ποια απάντηση είναι πιο δημοφιλής. Οι κάδοι έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και έχουν αποδειχθεί οτι μειώνουν τα απορρίμματα τσιγάρων κατά 46%.


 
Οι ερωτήσεις μπορεί να είναι αστείες, επίκαιρες, προκλητικές - ό, τι λειτουργεί για το κοινό που προορίζεται. Οι καπνιστές βρίσκουν τους Κάδους πιο ελκυστικούς από τα συνηθισμένα σταχτοδοχεία και είναι πιο πιθανό να ακολουθήσουν τα 5 επιπλέον βήματα για να απαντήσουν την ερώτηση.  Το Let’s Make Cyprus Green τόνισε ότι δεν προωθούν το κάπνισμα, αλλά προωθούν τη διατήρηση της ομορφιάς του νησιού μας και την ώθηση της υπεύθυνης διάθεσης των αποτσίγαρων - μια δήλωση αποποίησης που θα διευκρινιστεί σε κάθε κάδο.
 
Εκτός από τους κάδους, η Let's Make Cyprus Green στοχεύει στην ενίσχυση της καμπάνιας μέσω εντυπωσιακών και προκλητικών ενδείξεων κατά της ρύπανσης. «Με αυτήν την εκστρατεία, ελπίζουμε να βοηθήσουμε στην πρόληψη πυρκαγιών, αντιαισθητικού περιβάλλοντος, θαλάσσια ρύπανση και απειλών προς την άγρια ζωή», εξήγησε η Ελένη Καζέλας, συνιδρυτής και πρόεδρος της Let’s Make Cyprus Green.
 
Ο οργανισμός αναζητά επί του παρόντος ατομικές δωρεές και εταιρικές χορηγίες για να επιταχύνει την εκστρατεία.
 
Επιπλέον, η οργάνωση επιδιώκει επίσης τοπικούς καλλιτέχνες ή άλλους να συνεργαστούν για να επαναχρησιμοποιήσουν/ανακυκλώσουν τα αποτσίγαρα που συλλέγονται από τους κάδους.
Επισκεφθείτε τον ιστότοπό τους για να κάνετε δωρεά www.letsmakecyprusgreen.com

Εναλλακτικά, επικοινωνήστε με την ομάδα μέσω email στο letsmakecyprusgreen@gmail.com εάν είστε εταιρεία που επιδιώκει να βελτιώσει τις πρωτοβουλίες ΕΚΕ(Εταιριή κοινωνική ευθύνη) σας ή θέλετε να υποβάλετε κάποια πρόταση για την ανακύκλωση/χρησιμοποίηση των αποτσίγαρων.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close