Cine News , Κινηματογράφος

Γιατί πρέπει να δεις τη νέα σειρά που κατέκτησε την κορυφή του Netflix

Lupin: Mια σύγχρονη αστυνομική σειρά που εκτυλίσσεται στο Παρίσι του σήμερα

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2021

Παρόλο που ο τίτλος της νέας γαλλικής σειράς του Netflix παραπέμπει στα μυθιστορήματα του Μορίς Λεμπλάν, που έγραψε τον προηγούμενο αιώνα κι είχε ως ήρωα έναν αριστοκράτη λωποδύτη ονόματι Αρσέν Λουπέν, εδώ έχουμε μια σύγχρονη αστυνομική σειρά που εκτυλίσσεται στο Παρίσι του σήμερα με πρωταγωνιστή έναν συμπαθητικό εκδικητή, που έχει ως πρότυπο τον Λουπέν.

Ο Ασάν, που τον υποδύεται με φινέτσα ο Ομάρ Σιφ (« Άθικτοι») είναι άνεργος, χωρισμένος, γοητευτικός και κυρίως θέλει να κλέψει το περιδέραιο της Μαρίας Αντουανέτας κατά τη διάρκεια μιας δημοπρασίας στο Λούβρο.

Όμως ο Ασάν δεν είναι κλέφτης, κι ο λόγος που έχει αποφασίσει αυτό το παράτολμο σχέδιο βρίσκεται στο παρελθόν. Ο πατέρας τους, ένας έντιμος μετανάστης από την Αφρική, βρέθηκε μπλεγμένος σε μια υπόθεση ληστείας και κρεμάστηκε στη φυλακή, αφήνοντας στον γιο του το χρέος να αποκαταστήσει το όνομά του. Εκείνος με τη σειρά του, πεπεισμένος για την αθωότητά του και επηρεασμένος από τον Λουπέν -το ανάγνωσμα των παιδικών του χρόνων- υιοθέτει την ικανότητά του στις μεταμφιέσεις και εκμεταλλευόμενος το πώς κάποιος μπορεί να περάσει απαρατήρητος σε μια μητρόπολη κάνει τα πάντα για εκπληρώσει το ιερό καθήκον του.

Μια πλούσια οικογένεια που κατηγόρησε άδικα τον πατέρα του, ένας ικανός αστυνομικός επιθεωρητής, μια ακτιβίστρια δημοσιογράφος μπερδεύονται στην δαιδαλώδη διαδρομή του Ασάν που καταφέρνει πάντα να ξεγελάει τους γνωστούς του, αλλά και τις Αρχές, πετυχαίνει να τρυπώσει στις φυλακές αλλά και να δραπετεύσει, και μηχανεύεται ένα σωρό κόλπα προκειμένου να φέρει εις πέρας το έργο του και ταυτόχρονα να κερδίσει την αγάπη του δικού του γιου.
Ο Ασάν συνέχεια παραπλανεί τόσο το περιβάλλον του, όσο και το κοινό, και ο Ομάρ Σιφ -που δεν είναι ακριβώς ο άνθρωπος που θα πέρναγε απαρατήρητος- περιπλανιέται στο πανέμορφο Παρίσι, αναζητώντας την αλήθεια. Ταυτόχρονα μέσα από flash backs μεταφερόμαστε στην παιδική του ηλικία, όπου παρακολουθούμε πώς ο πατέρας του έπεσε θύμα πλεκτάνης ενός αδίστακτου μεγαλοαστού.

Οι ταξικές ανισότητες, το ζήτημα της φυλετικής ταυτότητας και ο ρατσισμός υποβόσκουν σε κάθε επεισόδιο, που αν και μερικές φορές προσπαθεί υπερβολικά να κάνει την έκπληξη, δεν χάνει σε καμία περίπτωση τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από μια καθαρά ψυχαγωγική σειρά, κατάλληλη για τις μέρες της καραντίνας. Στην αρχή ίσως σας θυμίσει κάπως το «Casa del Papel», όμως εδώ δεν έχουμε μια ομάδα που αναζητά ένα καλύτερο αύριο, τιμωρώντας τον καπιταλισμό, αλλά έναν μοναχικό άντρα που αδιαφορεί για τα υλικά αγαθά και το μόνο πράγμα που τον κάνει να προχωρά είναι το χρέος του απέναντι στον άνθρωπο που τον γέννησε και τον μεγάλωσε.

Έτσι ο Ασάν, μοναδικός και ξεχωριστός, λάμπει περισσότερο από το διαμαντένιο κολιέ της αυτοκράτειρας, κερδίζοντας την καρδιά των τηλεθεατών, που παρακολουθούν τις κομπίνες του με ενδιαφέρον, αν και ξέρουν από την αρχή ότι θα βγει αλώβητος.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close