Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου 2021
Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού στην Κύπρο από σήμερα, καθώς διαδοχικά συστήματα χαμηλής πίεσης θα επηρεάζουν την περιοχή μέχρι και την Παρασκευή.
Σύμφωνα με την πρόγνωση, σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος ενώ το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες.
Διαβάστε επίσης: Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες
Από το μεσημέρι και μετά αναμένονται βροχές, στις περισσότερες περιοχές, καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες, που πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, της ίδιας έντασης.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αλλά στο δυτικό μισό του νησιού θα είναι παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σημειωθεί χιονόπτωση.
Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.
Το ίδιο σκηνικό και την Πέμπτη με τον καιρό να είναι παροδικά συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στο δυτικό μισό του νησιού.
Σχετικά

5 πανέμορφα και «ανεξερεύνητα» ελληνικά νησιά για χαλαρές διακοπές αυτό το καλοκαίρι
Αν λοιπόν αυτό το καλοκαίρι θέλετε και εσείς κάτι περισσότερο… ανεξερεύνητο, πάρτε ιδέες!

Αυτή είναι η νεά Κορεάτικη σειρά του Netflix που αξίζει να δεις
Μία ιδιαίτερα μυστηριώδης σειρά

Η Louis Hotels διακρίθηκε με δύο βραβεία στα Cyprus Tourism Awards της Boussias Cyprus
Ένα διαχρονικό ταξίδι αφοσίωσης, αισθητικής και ποιοτικής φιλοξενίας!

“Naked flying”: Η «γυμνή πτήση» είναι το νέο trend στο ταξίδι – και δεν είναι αυτό που φαίνεται
Ξέχνα τις βαλίτσες, τις ουρές στο check-in και τις χρεώσεις για αποσκευές

Πέθανε ο ηθοποιός Γεράσιμος Μιχελής - Ήταν ο «κακός» στη σειρά Παρά Πέντε
Η ανακοίνωση της οικογένειάς του

Ανακαλύψαμε τρία υπέροχα σπιτάκια, για διαμονή σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Πάφου
Ένα κατάλυμα με τρία μοναδικά σπιτάκια για να απολαύσεις τις διακοπές σου στο χωριό

Άνοιξε το πρώτο μουσείο στην Ασία αφιερωμένο στον Κριστιάνο Ρονάλντο
Το πρώτο μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και την καριέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο (Cristiano Ronaldo) στην Ασία άνοιξε επίσημα τις πύλες του στις 7 Ιουλίου στο Χονγκ Κονγκ.

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας σειράς «Harry Potter» – Η πρώτη φωτογραφία του νέου Χάρι
Μαζί με την επίσημη έναρξη των γυρισμάτων, το HBO ανακοίνωσε και νέο κύμα ηθοποιών που προστίθενται στο καστ

Κυρίως αίθριος ο καιρός σήμερα - Πού και πότε αναμένονται βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού


WhatsApp: Η νέα λειτουργία που προστατεύει από παρενόχληση
Η πλατφόρμα ιδιοκτησίας Meta εισάγει σημαντική αναβάθμιση ιδιωτικότητας – οι χρήστες θα μπορούν να συνομιλούν χωρίς να αποκαλύπτουν τον αριθμό τους

Ένα 24ωρο βασιλικής απόδρασης στο Royal Apollonia
Όταν η Λεμεσός σε κακομαθαίνει με θέα, spa και fine dining σε πεντάστερο περιβάλλον