Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου 2021
Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού στην Κύπρο από σήμερα, καθώς διαδοχικά συστήματα χαμηλής πίεσης θα επηρεάζουν την περιοχή μέχρι και την Παρασκευή.
Σύμφωνα με την πρόγνωση, σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος ενώ το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες.
Διαβάστε επίσης: Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες
Από το μεσημέρι και μετά αναμένονται βροχές, στις περισσότερες περιοχές, καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες, που πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, της ίδιας έντασης.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αλλά στο δυτικό μισό του νησιού θα είναι παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σημειωθεί χιονόπτωση.
Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.
Το ίδιο σκηνικό και την Πέμπτη με τον καιρό να είναι παροδικά συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στο δυτικό μισό του νησιού.
Σχετικά

Νέοι κανόνες οδήγησης στην ΕΕ: Τι αλλάζει για τους οδηγούς στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)
Μεταξύ των σημαντικών αλλαγών, είναι η τροποποίηση της διάρκειας ισχύος των αδειών

Eurovision: Αυτή είναι η τελική λίστα των υποψήφιων για την εκπροσώπηση της Κύπρου
Η αρμόδια επιτροπή δεν έχει ακόμα καταλήξει στον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα

Μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Οι 5 κορυφαίοι γαστρονομικοί προορισμοί στον κόσμο για το 2025
Μία λίστα γεμάτη γεύση και κουλτούρα

Οι 10 δημοφιλέστερες σειρές αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με τους χρήστες του IMDb
Οι τηλεοπτικές σειρές έχουν πάρει φωτιά και αυτήν τη στιγμή οι θεατές έχουν "κολλήσει" με δέκα shows που εμφανίζονται ξανά και ξανά σε λίστες

10 πολυτελείς αποδράσεις στο βουνό: Cozy Χριστούγεννα με στυλ και ζεστασιά
Απολαύστε τις γιορτές σε ορεινά καταλύματα που συνδυάζουν πολυτέλεια, παράδοση και απόλυτη θαλπωρή, το ιδανικό σκηνικό για μαγικές χριστουγεννιάτικες στιγμές.

Δεκαεπτά υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή χρονιά 2025-2026
Με τον φετινό κύκλο να σηματοδοτεί την ολοκλήρωση έξι ετών πορείας, ο στόχος του ιδρύματος παραμένει ο ίδιος

8 στοιχειωμένα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο στα οποία μπορείτε να μείνετε
Αυτά τα ξενοδοχεία κουβαλούν ιστορίες, μύθους και ψίθυρους από μια άλλη εποχή

10 οικονομικοί χριστουγεννιάτικοι προορισμοί στο εξωτερικό για μαγικές αποδράσεις χωρίς να «αδειάσει» το πορτοφόλι σας
Από γραφικά χωριά της Ευρώπης μέχρι φωταγωγημένες πρωτεύουσες, αυτοί οι 10 προορισμοί προσφέρουν γιορτινή ατμόσφαιρα, παραμυθένια σκηνικά και προσιτές τιμές.

Ενδεχόμενο βροχών σήμερα στην Κύπρο - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ταξίδι στην Ευρώπη: 5 οικονομικοί city break προορισμoί
Ανακαλύπτοντας 5 από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ευρώπης για μία ποιοτική και προσιτή ολιγοήμερη απόδραση

Μια μεγάλη ευρωπαϊκή βράβευση για τον Στίβεν Κινγκ
Ο Στίβεν Κινγκ τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο Λογοτεχνίας Χανς Κρίστιαν Άντερσεν: ο πρώτος συγγραφέας που τιμάται με το συγκεκριμένο βραβείο