Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

3 ταινίες που επιβάλλεται να δεις αυτή τη στιγμή

Από τη λίστα δε θα έλειπε το «Changeling», με την υπέροχη Angelina Jolie

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου 2021

Ο καιρός αυτό το διάστημα δεν είναι και ο πιο τέλειος.  Από την μια, η πανδημία του κορωνοϊού που ταλαιπωρεί όλους ανεξαιρέτως και από την άλλη ο συννεφιασμένος, μουντός και βροχερός καιρός που όλο λέει να μας «χαλάει» τη διάθεσή μας.

Πολλές έρευνες έχουν δείξει, άλλωστε, πως ο βροχερός και ο άστατος καιρός, μας ρίχνει ψυχολογικά και αλλάζει 360 μοίρες τα συναισθήματά μας.  Παρόλα αυτά, υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να στραφούμε εναντίον αυτής της ιδέας και να δούμε λίγο τη ζωή με άλλο μάτι.

Αν και εσύ το σκέφτεσαι λίγο ή πολύ, ν’ αλλάξεις δηλαδή λίγο τη διάθεσή σου και αν είσαι από αυτούς που «ψάχνονται» για το κάτι διαφορετικό, ρίξε μια ματιά στο πιο κάτω κείμενο.

Μεταξύ άλλων, οι ταινίες με παρέα ή χωρίς, έχουν γίνει πολλές φορές η αιτία για να περάσουμε ευχάριστα και ξέγνοιαστα τη μέρα ή το βράδυ μας.  Αν σου έχει λείψει αυτό, απόψε κάνε μια παύση από το άγχος της καθημερινότητας, τυλίξου μία κουβέρτα, πάρε το ζεστό ρόφημά σου και απόλαυσε τις 3 ταινίες που σου προτείνουμε.  Εξάλλου, οι συγκεκριμένες πάνε πακέτο με το «μενού» του καιρού.  Δράση, εξέλιξη και αγωνία.

Η ανταλλαγή / Changeling

 

 

Πρόκειται για μια ιστορία, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.  Στρεφόμαστε γύρω στο 1928 και συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες.  Ένας εννιάχρονος κάτω από συνθήκες που κανείς στην αρχή δεν μπορεί πιστέψει, εξαφανίζεται. Στην πορεία όμως, τα πράγματα αλλάζουν, καθώς λίγο αργότερα εμφανίζεται ένα παιδί και ισχυρίζεται πως είναι ο γιος της, ο Ουόλτερ.  Η μητέρα του (Angelina Jolie) αρνείται πως είναι στ’ αλήθεια ο γιος της, ενώ η αστυνομία, θέλοντας να σταματήσουν οι έρευνες, την πιέζει να τον αποδεχτεί.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκινά ένας σκληρός αγώνας, από πλευράς της μητέρας του, με πάρα πολλά μέτωπα.  Από την μια η ανεπάρκεια της αστυνομίας σε ότι αφορά τις πληροφορίες και τη βοήθεια και από την άλλη η σειρά γεγονότων που διαδραματίζονται με φόντο τις ψυχιατρικές κλινικές και κακοποίηση ανηλίκων.  Τι θα συμβεί στο τέλος;  Ποια θα είναι τα στοιχεία που εν τέλει θα φέρουν στο φως της δημοσιότητας που τρέμει κάθε ένας από αυτούς;

Στην Άκρη του Νήματος / Edge of Darkness

 

 

Τι γίνεται όταν η κόρη ενός αστυνομικού δολοφονείται μπροστά στα μάτια του;  Τι συμβαίνει όταν όλοι στην αρχή πιστεύουν πως στόχος ήταν ο πατέρας της (Mel Gibson) και όχι αυτή;

Οι υποψίες του πατέρας της, Τόμας στρέφονται πολύ σύντομα αλλού και ξεκινά μια αποστολή προκειμένου να εξιχνιάσει την κρυφή ζωή της κόρης του και τη δολοφονία της. Οι έρευνές του τον οδηγούν σ’ έναν επικίνδυνο κόσμο επιχειρηματικών συγκαλύψεων και κυβερνητικών δολοφονιών, οι οποίες φαίνεται να τον δυσκολεύουν, εφόσον δεν υπάρχουν τόσα πολλά αποδεικτικά στοιχεία.

Πρόκειται για μια αστυνομική, δραματική ταινία, γεμάτη συνομωσίες, «μπλεγμένους» τύπους με στόχο το συμφέρον και το χρήμα.  Την ίδια ώρα όμως, προσφέρει το μήνυμα της ανθρωπιάς αλλά και δείχνει μέχρι πού μπορεί να φτάσει κάποιος για το παιδί του.

Οι φυλακισμένοι / Prisoners

 

 

Πρωταγωνιστής ο Αυστραλός ηθοποιός Hugh Jackman, ο οποίος υποδύεται τον πατέρα ενός μικρού παιδιού που εξαφανίζεται, μαζί με ένα άλλο κοριτσάκι ενός φιλικού ζευγαριού.

Ο πατέρας της μικρής, αποφασίζει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και αγνοεί τις οδηγίες του detective, την ώρα που η αστυνομία προσπαθεί και εκείνη να βρει στοιχεία και υπόπτους.  Αν και η αστυνομία φαίνεται να στρέφεται εναντίον του, εντούτοις αυτός προσπαθεί κάθε δευτερόλεπτο να ανακαλύψει την πηγή του εγκλήματος.

Μια σειρά γεγονότων που πραγματικά σε κάνουν να αγωνιείς κάθε λεπτό, ξετυλίγουν μια βαθιά, παλιά ιστορία, συνάμα, τραγική.

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close