News , Guide

Ποια η διαφορά στην άρση των μέτρων από το 1ο lockdown (βίντεο)

Όσα είπε ο κ. Καραγιάννης στοΜεσημέρι και Κάτι

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2021

Τα μειωμένα περιστατικά κορωνοϊού έφεραν αισιοδοξία με τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, να λέει ότι θα υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων εάν συνεχιστεί η πτωτική τάση.

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στη βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Αρχικά ο Δρ. Καραγιάννης είπε τα εξής: «Την Τρίτη κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, μας απασχόλησε ιδιαίτερα η επιδημιολογική εικόνα και θέλαμε να περιμένουμε ακόμη λίγες μέρες για να δούμε πόσο πολύ μπορεί να βελτιωθεί, για να είμαστε και εμείς πιο σίγουροι πως αν υπάρξουν χαλαρώσεις, δεν θα μας οδηγήσουν σε πισωγύρισα».

Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να εφαρμόζονται πιστά τα πρωτόκολλα για να μην υπάρξει μια έξαρση που να μας οδηγήσει προς τα πίσω.

Για τη χαλάρωση των μέτρων ανέφερε ότι: «Στο πρώτο κύμα η περίοδος αποκλιμάκωσης ήταν από τις 4 Μαΐου μέχρι την τρίτη εβδομάδα Ιουνίου. Η διαφορά τώρα είναι ότι σε συνάρτηση με την αποκλιμάκωση θα έχουμε και τον αυξανόμενο αριθμό των εμβολιασμών. Εφόσον οι ευάλωτες ομάδες και οι ηλικιωμένοι μας ως τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουν προστατευτεί στην πλειονότητα τους, θα μπορούσε η αποκλιμάκωση να γίνει πιο γρήγορα από τις 6-7 εβδομάδες».

Στη συνέχεια μίλησε για την επαναλειτουργία επιχειρήσεων λέγοντας ότι όπως ανέφερε και ο Υπουργός Υγείας, όσες επιχειρήσεις θα δραστηριοποιούνται ξανά, μια φορά την εβδομάδα θα πρέπει να ελέγχονται.

Κλείνοντας έκανε λόγο για τα σχολεία τονίζοντας πως αυτό το θέμα είναι ένας πονοκέφαλος, που όμως δεν έχει συζητηθεί ακόμη από την Επιδημιολογική Ομάδα.

«Θα δούμε τις επόμενες 2-3 μέρες πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αυτό που θα ληφθεί υπόψη είναι το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού, το οποίο φαίνεται να μολύνει πιο εύκολα τα παιδιά  και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί» είπε.

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close