Eating News , Εστιατόρια

To Sex and the City έχει το δικό του καπ κέικ κι η συνταγή δόθηκε στη δημοσιότητα

Ο φούρνος της Νέας Υόρκης που έγινε διάσημος από την σειρά αποκαλύπτει τα μυστικά του «Κάρι (Μπράντσο) καπ κέικ».

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2021

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου «No Ifs, Ands, or Butts» της τρίτης σαιζόν της τηλεοπτικής σειράς Sex and the City, η Κάρι Μπράντσο κι η Μιράντα Κερ βρέθηκαν έξω από τον φούρνο Magnolia στην Νέας Υόρκης συζητώντας για το νέο ερωτικό σκίρτημα της Κάρι (κατά κόσμο Σάρα Τζέσικα Πάρκερ). Την συζήτησή τους συνόδευσε γευσιγνωστική εμπειρία με ροζ καπ κέικς από τον συγκεκριμένο φούρνο. Τα καπ κέικ αυτά δεν άργησαν να γίνουν ανάρπαστα.

Για να τιμήσει την συγκεκριμένη σειρά, λοιπόν, το Magnolia Bakery έδωσε στο συγκεκριμένο αρτο-δημιούργημα το όνομα «Κάρι Μπράντσο».

Και τώρα, με την ευκαιρία της αναβίωσης της τηλεοπτικής σειράς, το Magnolia Bakery μοιράστηκε τη συνταγή των περίφημων «Κάρι Μπράντσο καπ κέικ».

Για να κάνουμε 24 «Κάρι καπ κέικς» στο σπίτι θα χρειαστούμε:
3 κούπες αλεύρι
1 3/4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κούπα πλήρες γάλα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
2 στικς ανάλατου βουτύρου (θερμοκρασία δωματίου)
1 1/2 κούπες ζάχαρη σε κόκκους
1 3/4 κουταλάκια καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
4 ασπράδια αυγών

Προθερμαίνουμε το φούρνο. Στην συνέχεια, σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα και το αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ με ενδείξεις μέτρησης, χτυπάμε ελαφρά μαζί το γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Γυρίζουμε το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε αργά το ασπράδι αυγού λίγο κάθε φορά. Ας βεβαιωθούμε ότι όλα έχουν ενσωματωθεί πριν προσθέσουμε περισσότερο. Σταματάμε το μίξερ, ξύνουμε απαλά προς τα κάτω τις πλευρές, το κάτω μέρος του μπολ και ανακατεύουμε ξανά.

Στη συνέχεια, γυρίζουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το μείγμα αλευριού τρεις φορές, εναλλάσσοντας με το μείγμα γάλακτος και τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακατεύουμε τα πάντα για περίπου 15 δευτερόλεπτα, μέχρι να ενσωματωθούν όλα.

Στη συνέχεια, μοιράζουμε το μείγμα σε σε φόρμες μάφιν που έχουμε ελαφρά αλείψει με βούτυρο. Ψήνουμε τα κέικ για 20-22 λεπτά, έως ότου οι κορυφές αρχίσουν να εξέχουν και η οδοντογλυφίδα που βάλουμε σ′ αυτά βγει στεγνή.

 

 

Η κρέμα βουτύρου με άρωμα βανίλια του Magnolia απαιτεί μόνο μερικά συστατικά:
2 στικς ανάλατου βουτύρου (θερμοκρασία δωματίου)
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
4 κούπες ζάχαρη άχνη
3 - 4 κουτάλια σούπας πλήρες γάλα
χρωστική ουσία σε μορφή τζελ
διακοσμητική ζαχαρένια μαργαρίτα

Χτυπάμε το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ για τρία έως τέσσερα λεπτά, έως ότου γίνει ελαφρύ και αφράτο. Στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια, χτυπάμε για ένα λεπτό και ξύνουμε ελαφρά το κάτω μέρος και τις πλευρές του μπολ για να πάει παντού. Με το μίξερ να λειτουργεί σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη άχνη, ένα φλιτζάνι κάθε φορά. Ξύνουμε ξανά απαλά το κάτω μέρος και τις πλευρές του μπολ. Όταν προσθέσουμε το τρίτο φλιτζάνι ζάχαρη, το μείγμα θα αρχίσει να πυκνώνει και να φαίνεται ξηρό. Προσθέτουμε τρεις κουταλιές της σούπας γάλα και, στη συνέχεια, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη - προσθέτουμε περισσότερο γάλα εάν η κρέμα βουτύρου είναι πολύ σκληρή. Ας ξύσουμε απαλά το κάτω μέρος και τις πλευρές του μπολ να ανακατευθεί καλά.

Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα μας σε χαμηλή ταχύτητα για ένα έως δύο λεπτά ακόμα μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Ας προσθέσουμε μερικές σταγόνες του επιθυμητού χρωματισμού των τροφίμων - μία σταγόνα κάθε φορά - κι ας ανακατέψουμε καλά για να πάρει το σωστό χρώμα.

Τοποθετούμε το μείγμα με μια μικρή σπάτουλα πάνω από τα κέικ και ολοκληρώνουμε με την διακοσμητική μαργαρίτα.

ΠΗΓΗ: insider.com

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close