News , Guide

Διαμαρτυρίες προκάλεσε η απαγόρευση ψαρέματος στους υδατοφράκτες

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ψαράδων Εσωτερικών Υδάτων

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιανουαρίου 2021

Για την απαγόρευση μετακίνησης με σκοπό το ψάρεμα στους υδατοφράκτες, όπως προβλέπουν τα μέτρα για περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού, διαμαρτύρεται ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ψαράδων Εσωτερικών Υδάτων (ΠΣΕΨΕΥ).

Σε ανακοίνωσή του που εξέδωσε χθες, σε σχετική επιστολή του Συνδέσμου προς τον Υπουργό Υγείας, σημειώνεται ότι το ερασιτεχνικό ψάρεμα στους υδατοφράκτες είναι ατομικό άθλημα, δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνωστισμού, συνεπώς μηδενική πιθανότητα μετάδοσης του ιού, και επιπλέον, οι δικαιούμενοι να ψαρεύουν στους υδατοφράκτες πληρώνουν ειδικό τέλος για έκδοση άδειας αλιείας.

Ο Σύνδεσμος προτάσσουν πρόσθετα επιχειρήματα υπέρ της άρσης της απαγόρευσης για το ψάρεμα στους υδατοφράκτες, όπως η άνιση μεταχείριση που τυγχάνουν τα μέλη του σε σύγκριση με άλλες κατηγορίες αθλουμένων π.χ. κυνηγοί και ερασιτέχνες ψαράδες από σκάφος, που και αυτοί πληρώνουν για απόκτηση άδειας αλλά δεν τους έχει απαγορευτεί το κυνήγι ή το ψάρεμα.

Επίσης, αναφέρει, πολλά μέλη του Συνδέσμου είναι πιθανό να στραφούν προς τη θαλάσσια αλιεία με ενδεχόμενο την αυξημένη συγκέντρωση ασκουμένων ατόμων στις παραλίες. Τέλος, σημειώνεται στην ανακοίνωση, η περίοδος των χειμερινών μηνών προσφέρεται ιδιαίτερα για το ψάρεμα στους υδατοφράκτες και αυτή η ενασχόληση αποτελεί μια ωφέλιμη για τη σωματική και ψυχική υγεία δραστηριότητα μέσα στον κλοιό των υφιστάμενων απαγορεύσεων.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close