Eating News , Εστιατόρια

Φτιάξε το δικό σου λάβα κέικ και απόλαυσέ το

Συνόδεψέ το με μία μπάλα παγωτό και ένα φλιτζάνι καφέ

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιανουαρίου 2021

Πολλοί λατρεύουν το λάβα κέικ, το οποίο σαν ηφαίστειο «κολακεύει» τον ουρανίσκο και μας γλυκαίνει περισσότερο.  Αν είσαι λάτρης της μπόλικης σοκολάτας, βρες λίγο χρόνο από την ημέρα σου και φτιάξε το δικό σου λάβα κέικ, εύκολα και γρήγορα.

Η Χρύσω Λέφου, θα σε βοηθήσει να το φτιάξεις χωρίς δυσκολία.  Μάζεψε όλες σου τις δυνάμεις, την φαντασία σου και ταξίδεψε στον κόσμο της σοκολάτας.

Τι θα χρειαστείς;

  • 6 αυγά
  • ¾ φλ. ζάχαρη
  • 1 συσκευασία (250 γραμμάρια) βούτυρο ανάλατο
  • 2 συσκευασίες (σύνολο 360 γραμμάρια) μαύρη σοκολάτα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι Φαρίνα
  • ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)

Ποια είναι η διαδικασία;

  1. Προθέρμαινε το φούρνο στους 200°C, βουτύρωσε και αλεύρωσε μία στρογγυλή φόρμα 24 εκ. με τρύπα στη μέση.  Κόψε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.  Βάλε τα σε ένα γυάλινο μπολ.  Λιώσε τα σε μπεν μαρί, δηλαδή βάλε νερό σε μία μικρή κατσαρόλα και κάλυψέ το μέχρι τη μέση.
  2. Στο άνοιγμα της τοποθέτησε το γυάλινο μπολ και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.  Άφησέ το λίγο να κρυώσει.  Χώρισε τους κρόκους από τα ασπράδια και βάλε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ. Χτύπησέ τα σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά μέχρι να έχεις μία σφικτή μαρέγκα.  Αφαίρα τη μαρέγκα από τον κάδο του μίξερ και βάλε την σε ένα μπολ.
  3. Βάλε τους κρόκους με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτύπα για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.  Κατέβασε τον κάδο από το μίξερ και ρίξε στο μίγμα των κρόκων, λίγο – λίγο το μίγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας κυκλικά με μία σπάτουλα για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε λίγο – λίγο το αλεύρι συνεχίζοντας να το ενσωματώνεις κυκλικά για να μην ξεφουσκώσει το μίγμα.
  4. Στο τέλος, πρόσθεσε με τον ίδιο τρόπο τη μαρέγκα.  Βάλε το μίγμα στη φόρμα και ψήσε στον προθερμασμένο φούρνο για 13-14 λεπτά μόνο.
  5. Αργότερα, αφαίρεσε το «λάβα» κέικ από το φούρνο και πριν το ξεφορμάρεις, άφησέ το για 10 λεπτά. Με ένα μυτερό μαχαίρι ξεκόλλησε το κέικ από τα τοιχώματα της φόρμας και αναποδογύρισέ το.  Κόψε το σε κομμάτια και αν θες πασπάλισέ το με ζάχαρη άχνη.

Δεν είναι τέλειο;

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close