Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

3 υπέροχα πάρκα στην πρωτεύουσα, για βόλτα και χαλάρωση

Ιδανικά σημεία για να εξερευνήσεις τον χειμώνα

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιανουαρίου 2021

Ας το παραδεχτούμε. Οι Κύπριοι και πολύ περισσότερο οι κάτοικοι της Λευκωσίας, μόλις το τελευταίο διάστημα - και αυτό λόγω κορωνοϊού - αρχίσαμε διστακτικά να επαναπροσδιορίζουμε τη σχέση μας με τα πάρκα της πόλης μας, σε αντίθεση με άλλους Ευρωπαίους για τους οποίους η βόλτα στους κήπους και τα πάρκα των πόλεων τους, αποτελεί μία απαραίτητη καθημερινή συνήθεια.

Στην πρωτεύουσα, αν και έχουμε πληθώρα επιλογών, οι περισσότερες παραμένουν άγνωστες στην πλειοψηφία του κόσμου, ενώ με εξαίρεση κάποιους, λίγοι είναι εκείνοι που έχουν επισκεφτεί έστω για μία φορά τους κήπους της πόλης.

Από τον πλέον γνωστό Δημοτικό Κήπο της Λευκωσίας ως το Πάρκο Πεδιαίου, το πιο μακρινό Πάρκο Αγίου Δημητρίου και το πάρκο Αγλαντζιάς, η Λευκωσία προσφέρει κάποιες επιλογές που μπορούν να αποβούν σωτήριες τις μέρες αυτές που…κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας!

 

 

Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας
Είναι ο μεγαλύτερος Δημοτικός Κήπος της Λευκωσίας. Η περιοχή αγοράστηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 1901 για να διαμορφωθεί εκεί ο πρώτος Δημοτικό Κήπος της πόλης ο οποίος ονομάστηκε προς τιμήν της Βασίλισσας Βικτώριας, Κήπος Βικτώριας. Βρίσκεται μεταξύ των Λεωφ. Νεχρού, Μουσείου και της οδού Κινύρα, πίσω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ανακατασκευάστηκε το 1968-69 από την εταιρεία Ιωάννου και Παρασκευαϊδη ΛΤΔ, με σχέδια του αείμνηστου Νεοπτόλεμου Α. Μιχαηλίδη και εισφορά της Πριγκιπίσσας Ζήνας Κάνθερ Ντε Τύρας. Περπατώντας στον κήπο αυτόν θα δεις απόι λίμνες με μεγάλη ποικιλία από νούφαρα, πάπιες, κ.λ.π. μέχρι μία μεγάλη δεξαμενή με σιντριβάνια. Διαθέτει επίσης καθιστικούς χώρους, σκιερούς το καλοκαίρι και ηλιόλουστους το χειμώνα, παιδική χαρά με παιχνίδια σε χώρο περιφραγμένο κ.ά.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marios Rousou Garsia (@maritzor)


 

 

Πάρκο Ακαδημίας
Το πάρκο βρίσκεται μεταξύ Δήμου Αγλαντζιάς και Λευκωσίας σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης. Ως σκοποί του πάρκου έχουν τεθεί οι ακόλουθοι: η διατήρησή του ως πνεύμονα πρασίνου στην περιοχή, η προσφορά αναψυχής, και η αισθητική βελτίωση της περιοχής. Το πάρκο διαθέτει εκδρομικό χώρο, πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο, αναψυκτήριο, παιδική χαρά και χώρους στάθμευσης και είναι πραγματικά ένας πνεύμονας πρασίνου μέσα στην πόλη. 

 

 

Πάρκο Αθαλάσσας
Μοναδικό πνεύμονα πρασίνου για όλη τη Λευκωσία αποτελεί το δάσος Αθαλάσσας, έκτασης 540 εκταρίων, με άλλα 300 εκτάρια να βρίσκονται υπό τη διαχείριση του Τμήματος Δασών. Οι υψομετρικές διαφορές που δημιουργούν ένα πολύ ενδιαφέρον σκηνικό, η γειτνίαση με την πρωτεύουσα που σημαίνει εύκολη πρόσβαση, τα μονοπάτια για περίπατο και jogging, οι ειδικοί ποδηλατόδρομοι, ο εκδρομικός χώρος, τα περίπτερα και ο παιδότοπος, η λίμνη, είναι τα στοιχεία που προσελκύουν εκατοντάδες Αγλαντζιώτες και όχι μόνο, στο μοναδικό στο είδος του πάρκο Αθαλάσσας, για να αναπνεύσουν καθαρό αέρα και να περάσουν ανέμελες ώρες ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close