Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μία πανέμορφη όαση πρασίνου, σε μικρή απόσταση από την πόλη

Εδώ θα πας για μιαχαλαρωτική βόλτα, ανάμεσα στα δέντρα, με θέα ολόκληρη την πόλη.

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιανουαρίου 2021

Ιδανική πρόταση για αποδράσεις εν μέσω καραντίνας αποτελεί το Εθνικό Δασικό Πάρκο Λεμεσού... Πρόκειται για μια πανέμορφη όαση πρασίνου, σε πολύ μικρή μάλιστα απόσταση από την πόλη.

Το πάρκο βρίσκεται σε απόσταση 6 km βόρεια από το κέντρο της Λεμεσού και αποτελείται από μία έκταση χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία περιλαμβάνει πλούσια βλάστηση, με πεύκα, κυπαρίσσια, ευκάλυπτους, ελιές και χαρουπιές, όπως επίσης και θάμνους (σχινιές, και λαδανιές), αλλά και πολλά ακόμα είδη χαμηλής βλάστησης.

Επίσης, το εν λόγω σημεία διαθέτει μονοπάτια περιπάτου και μελέτης της φύσης όπως και θέσεις θέας, οι οποίες σού επιτρέπουν να χαζεύεις τη Λεμεσό από ψηλά. Όσο για το μονοπάτι του, αυτό είναι κυκλικό εξ ου και σου επιτρέπει να διασχίσεις όλη την έκτασή του, περπατώντας σε δρομάκια που πλημμυρίζουν αρώματα και χρώματα. Από τις πρόσφατες μάλιστα προσθήκες στις διευκολύνσεις που προσφέρει το πάρκο είναι και ο ποδηλατόδρομος, στρωμένος με άσφαλτο, ώστε να μπορεί κανείς να απολαμβάνει άνετες και ασφαλείς βόλτες μέσα στο πράσινο.

Στον χώρο αυτό έχουν δημιουργηθεί και εγκαταστάσεις για πικ - νικ κάτω από όμορφα, ξύλινα κιόσκια, δίπλα σε μια μεγάλη παιδική χαρά για στιγμές διασκέδασης κάθε ώρα της ημέρας.

Πραγματικά, μιλάμε για μία όαση μέσα στην πόλη! Αξίζει να σημειωθεί ότι δίπλα  υπάρχει ένα όμορφο εκκλησάκι, αφιερωμένο στην Παναγία Γλυκιώτισσα. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close