Εκδρομές να πας , Guide

6 μέρη της Κύπρου που σίγουρα θα επισκεφτούμε (ξανά) με την πρώτη ευκαιρία

Μια σειρά από φωτογραφίες του ερασιτέχνη φωτογράφου Ρένου Ευαγγελάκη μας «ταξιδεύουν»

Δημοσιεύτηκε στις 05 Φεβρουαρίου 2021

Θα αρχίζαμε το κείμενό μας με τη φράση «εκδρομές που στιγμάτισαν, μέσα από τα clicks ενός ερασιτέχνη φωτογράφου» για να επιβεβαιώσουμε πως μπορεί το 2020 να ήταν μία δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας, εντούτοις, υπήρξαν και αυτά τα όμορφα που μας έκαναν να έχουμε όμορφες αναμνήσεις.  Εξάλλου, οι φωτογραφίες πάντα θα μας θυμίζουν στιγμές που μας στιγμάτισαν.

Το 2020, λοιπόν, αν και περιπετειώδες, μας δίδαξε πολλά, σε όλους τους τομείς της ζωής.  Από την επιμονή, μέχρι την υπομονή, και από την φαντασία μέχρι τη δημιουργία.  Τη λέξη όμως που κρατάμε περισσότερο, μέσα από αυτά όλα, ενόψει πανδημίας, είναι η λέξη «ελπίδα».

Θα’ ρθουν, λοιπόν, οι μέρες της απόδρασης.  Εκείνες οι μέρες ξεγνοιασιάς, που ξεκινούσαμε το αυτοκίνητο και όπου μας έβγαζε ο δρόμος.  Ήταν εκείνες οι μέρες οι ηλιόλουστες, ή οι μουντές, που με παρέα, φορτωμένοι με τα απαραίτητα ξεκινούσαμε για το άγνωστο.

Αυτό φαίνεται να έκανε και ο ερασιτέχνης φωτογράφος Ρένος Ευαγγελάκης ο οποίος μέσα από μια σειρά φωτογραφιών, μας «ταξιδεύει» και μας δίνει μια διαφορετική πινελιά, μέσα σ’ αυτήν την όλη μαυρίλα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μας παίρνει σε κόσμους, του καλοκαιριού και του χειμώνα και μας δίνει χρώματα από ήλιους μέχρι χιόνια και σοκάκια.

Είστε έτοιμοι να «ταξιδέψετε», έστω και με τα μάτια;  Θα νιώσετε άραγε και εσείς αυτό που ένιωθε ο Ρένος σε κάθε εκδρομή; «Το κύριο στοιχείο που με έκανε να κάνω το ‘’click’’, ήταν μια καλή οπτική γωνιά, ώστε να απεικονίσω με καλλιτεχνικό τρόπο αυτό που έζησα σε κάθε εκδρομή».

Τρόοδος
Αρχίζουμε το φωτογραφικό μας ταξίδι με το ξακουστό Τρόοδος που τρελαίνονται μικροί και μεγάλοι.  Είτε αυτό το επισκεπτόμαστε χειμώνα, είτε καλοκαίρι, δεν παύει να μυρίζει βουνό και να ηρεμεί τις καρδιές και το μυαλό μας.  Αν τύχει αυτό το χρόνο να ξαναπάμε, ας φροντίσουμε να το προστατέψουμε και όχι να το γεμίσουμε σκουπιδάκια.  Σωστά;

Καλοπαναγιώτης
Από το Τρόοδος, πάμε στον Καλοπαναγιώτη και πάλι σε ένα μέρος γεμάτο μυρωδιές και γεύσεις από βουνό.  Αν θυμηθείς τα σοκάκια του, τα πανέμορφα καταλύματα, τα καταπληκτικά εστιατόριά και τις άλλες ομορφιές του, σίγουρα θα θες εδώ και τώρα να τον ξανά επισκεφτείς!

Κάτω Πύργος
Και από τα πιο χειμερινά μέρη της Κύπρου, κατευθυνόμαστε προς την Πάφο και συγκεκριμένα στον Πύργο Τηλλυρίας• ένα χωριό με μαγευτικό τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα.  Τι πιο όμορφο να κάνουμε από τώρα τα σχέδιά μας για το καλοκαίρι;

Camping Site Πόλης Χρυσοχούς
Αφού πιάσαμε το γαλάζιο της θάλασσας και το καλοκαίρι, μεταφερόμαστε στην Πόλη Χρυσοχούς και συγκεκριμένα στο Camping Site, που χάρισε πολλές, ξεχωριστές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.  Κρατάτε το μολύβι και το χαρτί έτσι; Σημειώστε και αυτό το όμορφο μέρος!

Blue Lagoon, Πάφος
Και παραμένουμε στην Πάφο, μόνο που αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στο γνωστό Blue Lagoon, που ξετρελάθηκαν πολλοί από εμάς τους περασμένους χρόνους!  Γαλάζιο, ηρεμία, μπόλικα γέλια και χαμόγελα, σε ένα σκηνικό που μας έλειψε πολύ!

Πρωταράς
Δεν θα έλειπε, φυσικά, και ένα φωτογραφικό ταξίδι μέχρι τον Πρωταρά.  Από Πάφο, λοιπόν, μεταφερόμαστε στην άλλη άκρη της Κύπρου, στις πιο ξακουστές, πεντακάθαρες θάλασσες του Πρωταρά.  Κάτι που σίγουρα μας έχει λείψει, έστω κι αν τώρα διανύουμε την εποχή του χειμώνα!

Αυτό που έχουμε, λοιπόν, να κάνουμε είναι να ελπίζουμε στις καλύτερες μέρες, κάνοντας σχέδια και όνειρα.  Έτσι λοιπόν, μολύβι, χαρτί, (τα απαραίτητα «όπλα») για τα σχέδια και ξεκινάμε την αντίστροφη μέτρηση!

*Όλες οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν κατόπιν παραχώρησης άδειας του κατόχου τους.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close