Εκδρομές να πας , Guide

Αλλάζει όψη γνωστή και «γαλάζια» περιοχή της Κύπρου

Με 6 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να αναβαθμιστεί η περιοχή Κάππαρη

Δημοσιεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2021

Η Λεωφόρος Κάππαρη στο Παραλίμνι αναμένεται να αναβαθμιστεί σε περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής του Παραλιμνίου με έργα που αναμένεται να κοστίσουν πέραν των 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι το Τμήμα Δημοσίων Έργων προκήρυξε διαγωνισμό στις 8/2/2021 για τη βελτίωση της Λεωφόρου Κάππαρη στο Παραλίμνι.

Ο διαγωνισμός αφορά νέο οδικό δίκτυο το οποίο αποτελείται από το κύριο οδικό δίκτυο μήκους 2,07 χλμ. και από το δευτερεύον οδικό δίκτυο μήκους 1,0 χλμ. περίπου. Το Έργο αποτελεί μια βασική υποδομή για την περιοχή του Παραλιμνίου, η οποία θα αναβαθμιστεί λειτουργικά, ποιοτικά και αισθητικά.

Συγκεκριμένα, το Έργο αφορά το μέρος της Λεωφόρου Κάππαρη που ξεκινά 270 μέτρα βόρεια του υφιστάμενου κυκλικού κόμβου και τερματίζεται στην ουδέτερη ζώνη στα σύνορα με την πόλη της Αμμοχώστου (επέκταση της Λεωφόρου Κέννεντυ). Στο Έργο θα γίνει επίσης βελτίωση της οδού Γιωρκή Παπαδοπούλου σε μήκος της τάξης των 320 μ. και μίας παρόδιας οδού της, της οδού Απόλλωνος σε μήκος της τάξης των 150 μ., καθώς  και δημιουργία νέου δευτερεύοντος οδικού δικτύου της τάξης των 260 μ. κοντά στην οδό Λευκάδος. Οι υπόλοιπες παρόδιοι οδοί που εμπίπτουν τα όρια του έργου θα βελτιωθούν σε μήκος της τάξης των 30 μ. από τον κύριο δρόμο η κάθε μία, με εξαίρεση την πρόσβαση στην οδό Λευκάδος η οποία θα καταργηθεί.

Το κύριο οδικό δίκτυο περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας με χώρους στάθμευσης εκατέρωθεν (παράλληλη στάθμευση), πλακόστρωτα πεζοδρόμια, λωρίδες πρασίνου εκατέρωθεν, ποδηλατόδρομο πλάτους 2.60 μ. στη δεξιά πλευρά του δρόμου, διαβάσεις πεζών και κόλπους στάσης λεωφορείων.

Στα τελευταία 250 μ. περίπου θα κατασκευαστεί νέος κυκλικός κόμβος.

Το δευτερεύον οδικό δίκτυο αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας με πεζοδρόμια. Στην οδό Γιωρκή Παραδοπούλου κατασκευάζεται επίσης ποδηλατόδρομος στη βόρεια πλευρά του δρόμου.

Το Ρυθμιστικό Σχέδιο εκπονήθηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Το κόστος του Έργου, το οποίο θα αναληφθεί από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως του Υπουργείου Εσωτερικών, εκτιμάται σε €6 εκατ. Η έναρξή του αναμένεται να γίνει εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου και η διάρκεια εκτέλεσής του είναι 24 μήνες.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close