Cine News , Κινηματογράφος

5 εμβληματικές ταινίες αφιερωμένες στη γυναικεία φιλία

Τι θα έλεγες για ταινία;

Δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2021

Ο έρωτας μπορεί να είναι σημαντικός, όμως ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι έρχεται και παρέρχεται;

Η μέρα των ερωτευμένων, όπως έχει επικρατήσει να ονομάζουν την 14η Φεβρουαρίου σε πολλούς ανθρώπους προκαλεί κατάθλιψη. Αυτό το καταναλωτικό όργιο που περιλαμβάνει καρδούλες, σοκολατάκια και αρκουδάκια έχει -και δικαίως εδώ που τα λέμε- αρκετούς επικριτές. Τα τελευταία χρόνια όμως υπάρχει μια μέρα που στέκεται στον αντίποδα του Αγίου Βαλεντίνου, η λεγόμενη Galentine’s Day, που είναι αφιερωμένη στη φιλία και γιορτάζεται την 13η Φεβρουαρίου.

Έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της το 2010 στην επιτυχημένη κωμική σειρά του NBC, «Parks and Recreation», όταν σε ένα επεισόδιο ο χαρακτήρας της Leslie Knope που την υποδύεται εξαιρετικά η Αmy Poehler, παραμονές του Αγίου Βαλεντίνου συγκεντρώνει τις κολλητές της και παίρνουν όλες μαζί ένα τρομερό brunch, γιορτάζοντας τη φιλία τους.

Αν και η ονομασία της αλλά και η αρχή της έγινε με αφορμή τη γυναικεία φιλία, φυσικά αυτή η μέρα δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, αλλά γενικώς τους φίλους που είναι πάντα δίπλα μας, στα καλά και τα άσχημα, να μας παρηγορήσουν όταν ένας μεγάλος έρωτας διαλύεται και μας διαλύει.

Μπορεί αυτή η μέρα να έχει περάσει, ποτέ όμως δεν είναι αργά για να γιορτάσουμε τη φιλία μας με τους δικούς μας ανθρώπους, αυτούς που επιλέξαμε για οικογένεια.

Εμείς πάντως σας θυμίζουμε πέντε εμβληματικές ταινίες που είναι αφιερωμένες στη γυναικεία φιλία για να κάνετε binge watching.

 

 

Θέλμα και Λουίζ (1991)
Εδώ και μια εικοσαετία η ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ παραμένει ο απόλυτος ύμνος της γυναικείας φιλίας. Η Τζίνα Ντέιβις και η Σούζαν Σαράντον, ως Θέλμα και Λουίζ αντίστοιχα, παρατάνε τους καταπιεστές συζύγους τους και μέσα από ένα συναρπαστικό road trip αναζητούν την ελευθερία και τον εαυτό τους. Μαζί τους κι ο νεαρός τότε Μπραντ Πιτ, που κέρδισε τον ρόλο έχοντας ως βασικό του «αντίπαλο» τον κολλητό του Τζορτζ Κλούνεϊ.

 

 

Οι φίλες (1988)
Μια μεγάλη εμπορική επιτυχία των 80’s με την Μπέτι Μίντλερ και την Μπάρμπαρα Χέρσεϊ που προτάθηκε για Όσκαρ και αφηγείται τη συγκινητική ιστορία δυο γυναικών. Όταν λοιπόν η ζωηρή και ατίθαση Σι Σι συναντά την πλούσια και μετρημένη Χίλαρι, μια βαθιά φιλία ξεκινά μεταξύ τους, αλλά θα περάσουν πολλά μέχρι να καταλάβουν οι δυο τους πόσα πράγματα τις ενώνουν και πόσο πολύ αγαπιούνται.

 

 

Πλούσιες και διάσημες (1981)
Ο Τζορτζ Κιούκορ, ο «σκηνοθέτης των γυναικών», όπως τον αποκαλούν, ενώνει τις Κάντις Μπέργκεν και Ζακλίν Μπισέ σε μια ιστορία που διατρέχει δύο δεκαετίες. Ανταγωνισμοί και πάθη ταλανίζουν τις κεντρικές ηρωίδες. Η μια απολαμβάνει την επιτυχία, η άλλη έρχεται αντιμέτωπη με το άδοξο τέλος της καριέρας της. Οι δυο τους θα περάσουν από σαράντα κύματα για να συνειδητοποιήσουν στο φινάλε πως μόνο η φιλία τους μπορεί τελικά να αντέξει στον χρόνο.

 

 

Ανθισμένες Μανόλιες (1989)
All time classic θεωρείται η ταινία του Χέρμπερτ Ρος Πηγή, που με συμμάχους του τις πιο δημοφιλείς ηθοποιούς της εποχής -Σάλι Φιλντ, Ντόλι Πάρτον, Σίρλεϊ ΜακΛέιν, Ντάριλ Χάνα, Ολυμπία Δουκάκη και Τζούλια Ρόμπερτς- ξεδίπλωσε το νήμα πολλών ιστοριών καθημερινά μέσα σε ένα κομμωτήριο. Η ξεροκέφαλη και όμορφη Σέλμπι, η θεληματική μητέρα της, Εμ Λιν, η ιδιοκτήτρια του ινστιτούτου καλλονής, Τρούβι, η εριστική και μίζερη Γουάιζερ, η κομψή χήρα δημάρχου, Κλαίρη και η μυστηριώδης Ανέλ, το νεοφερμένο κορίτσι στην πόλη, μοιράζονται τους φόβους τους, αλλά και τις φιλοδοξίες, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη φιλία, που γεφυρώνει τις ηλικιακές και κοινωνικές τους διαφορές.

 

 

Ocean’s 8 (2018)
Η θηλυκή εκδοχή του «Ocean’s 11» με τις Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Αν Χαθαγουέι, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και Ριάνα, είναι η απόλυτη entertaining επιλογή για όσους αγαπούν τις αστυνομικές περιπέτειες. Εδώ η αδερφή του διαβόητου Ντάνι Όσιαν, η Ντέπι, βγαίνοντας από τη φυλακή, βρίσκει την παλιά της συνεταίρο Λου και καταστρώνει μαζί της την κλοπή ενός διαμαντένιου κολιέ αξίας 150 εκατ. δολαρίων από τη λαμπρότερη κοσμική εκδήλωση της χρονιάς: το Met Gala.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close