News , Guide

Αυτό είναι το εντυπωσιακό καρουζέλ από πάγο που ενθουσιάζει! (βίντεο)

Και ναι… είναι πραγματικότητα

Δημοσιεύτηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2021

Ο κόλπος Ματσούλου στην Εσθονία πάγωσε και οι εικόνες είναι μοναδικές. Ένας ντόπιος κάτοικος αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια ιδέα που τριγύριζε εδώ και χρόνια στο μυαλό του: ένα καρουζέλ από πάγο. Τελικά η ιδέα του αποδείχτηκε ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Ο Λαάνεμα Αντς Αλέ, ένας κάτοικος του χωριού Χαέσκα στην επαρχία Λέενε στην Εσθονία έφτιαξε ένα καρουζέλ από πάγο, στον παγωμένο κόλπο Ματσάλου με τα ίδια του τα χέρια.

Η κατασκευή είναι ένας κύκλος πάγου με 12 μέτρα διάμετρο ο οποίος περιστρέφεται με τη βοήθεια ενός κινητήρα βάρκας.

«Δεν χρειάζεται πολλά. Ένα καλώδιο, ένα κοντάρι στο κέντρο, χρησιμοποίησα επίσης αλυσίδες, ένα πριόνι στον πάγο που μόλις είδατε. Αυτά είναι όλα τα εργαλεία. Τρεις με τέσσερις ώρες δουλειά και τελειώσατε», ανέφερε ο Αλέ.

Ο άνδρας επεξεργαζόταν για χρόνια αυτή την ιδέα και τελικά, όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες και ο καιρός ευνοϊκός, το σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή.

«Είχα αυτή την ιδέα για αρκετά χρόνια, όμως οι τελευταίοι χειμώνες ήταν πολύ ζεστοί, και δεν υπήρχε αρκετός πάγος στη θάλασσα. Έτσι δεν μπορούσα να το πραγματοποιήσω. Όμως αυτή τη φορά, ένα βίντεο στο YouTube μου θύμισε αυτή την ιδέα, μόλις ήρθε ο αληθινός χειμώνας, ο πάγος ήταν αρκετά συμπαγής. Το μόνο που απέμενε ήταν να βάλω σε εφαρμογή το σχέδιό μου», ανέφερε.

Πηγή: sputniknews.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close