News , Guide

Τι θα έλεγες για εξόρμηση και παρατήρηση πουλιών στη λίμνη Μακριά;

Η λίμνη Μακριά και τα πουλιά που φιλοξενεί στα νερά της, είναι ό,τι πιο όμορφο μπορείς να δεις

Δημοσιεύτηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2021

Τι πιο όμορφο από μια εξόρμηση στο πτηνοπαρατηρητήριο της λίμνης Μακριά στην περιοχή του Lady’s Mile, όπου μπορείτε να απολαύσετε τη βιοποικιλότητα που φιλοξενεί ο εν λόγω υγρότοπος. Τώρα μάλιστα που τα καλάμια έχουν καθαριστεί μπροστά από το παρατηρητήριο, θα μπορέσετε με ευκολία να διακρίνετε όλα σχεδόν τα είδη που συναντώνται στην περιοχή.

Οι υγρότοποι αποκαλούνται ως «Βιολογικά υπερ-συστήματα» λόγω του ότι υποστηρίζουν ένα σημαντικό επίπεδο βιοποικιλότητας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι προσπάθειες του ιδρύματος #TerraCypria επικεντρώνονται στην προστασία των υγροτόπων της Κύπρου.

Στο πλαίσιο του έργου #MedisWet2, το Terra Cypria ανέλαβε την αποκατάσταση και διατήρηση της πολύ σημαντικής περιοχής του Lady’s Mile που αποτελεί κομμάτι του ευρύτερου συστήματος υγροτόπων του Ακτωτηρίου.

Η λίμνη Μακριά, η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της περιοχής του Lady’s Mile, είναι πολύ σημαντική για την βιοποικιλότητα και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς πτηνοπαρατηρητές και φυσιοδίφες.

Το Terra Cypria, στοχεύοντας στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του εν λόγω υγροτόπου, ολοκλήρωσε πρόσφατα ένα εντατικό καθαρισμό των καλαμιών της λίμνης. Ακόμα ένας καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο.

Ακολουθεί σύντομα η #αναβάθμιση του πτηνοπαρατηρητηρίου που υπάρχει στην περιοχή, ως ακόμα μια δράση του έργου MedisWet 2.

Μείνετε συντονισμένοι!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Terra Cypria (@terracypria)


 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close