Things to Do , Προσεχώς

Το Θέατρο Ριάλτο έφτιαξε το πρόγραμμα του Μάρτη

Κλείσε θέση (φυσική ή διαδικτυακή) σε όποια παράσταση επιθυμείς

Δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2021

Το Ριάλτο, το θέατρο της Λεμεσού, υποδέχεται την άνοιξη με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για όλα τα γούστα και ηλικιακές ομάδες.

Δες πιο κάτω το αναλυτικό πρόγραμμα και κλείσε θέση (φυσική ή διαδικτυακή) σε όποια παράσταση -είτε θεάτρου, είτε μουσικής, είτε χορού- επιθυμείς! 

ΜΟΥΣΙΚΗ
Σάββατο 6 Μαρτίου, 19:00 (65’)
Μνημονεύοντας το Καρναβάλι I Rialto Theatre Live
Προσπαθώντας να αναπλάσει την ατμόσφαιρα των Καρναβαλιών, το Θέατρο Ριάλτο μέσω έξι σπουδαίων μουσικών μεταφέρει ζωντανά από τη σκηνή του μουσικές latin και salsa με κουβανέζικα ηχοχρώματα. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί ζωντανά και θα μεταδίδεται απευθείας διαδικτυακά. Η παράσταση θα είναι ανοιχτή και διαθέσιμη δωρεάν μέχρι και τις 14 Μαρτίου. 
Μουσικοί: Pedro-Son Caliente – Τραγούδι, Γιώργος Κούλας – Κρουστά, Ηλίας Ιωάννου – Τρομπέτα, Rodrigo Caceres – Μπάσο/Τραγούδι, Γιώργος Μορφίτης – Πιάνο/Τραγούδι, Ρόδος Παναγιώτου – Drums.
Είσοδος ελεύθερη 

ΜΟΥΣΙΚΗ
Παρασκευή 12 Μαρτίου, 19:00 (65’)
Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου Ι ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ - 3
Στην τρίτη συναυλία της σειράς «Μουσική στα Θέατρα της Κύπρου», η Σ.Ο.Κ. παρουσιάζει ένα ελκυστικό πρόγραμμα με έργα Tchaikovsky και Beethoven.
«Είναι ένα εγκάρδιο έργο κι έτσι, τολμώ να πιστεύω ότι, δεν στειρείται πραγματικής ποιότητας» - με αυτά τα λόγια περιγράφει στην προστάτιδά του ο Tchaikovsky τη Σερενάτα του για έγχορδα σε Ντο μείζονα (1880). Δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο. Γραμμένη σε τέσσερις κινήσεις, η Σερενάτα συνδυάζει την κομψότητα με το συναίσθημα και τη μελωδική εφευρετικότητα, ειδικά στη δημοφιλή 2η κίνηση, Βάλς. Στις μέρες μας το έργο έχει χρησιμοποιηθεί ως μουσική για μπαλέτο και για το κινηματογράφο. 
Η γεμάτη χιούμορ και ζωντάνια Δεύτερη Συμφωνία είναι ένα από τα πιο ενεργητικά, χαρούμενα και εξωστρεφή έργα του Beethoven. Σύμφωνα με τον ερευνητή του Beethoven, Lewis Lockwood: «Η Συμφωνία αυτή, σηματοδοτεί ότι, από τώρα και στο εξής, στα έργα του Beethoven, η δύναμη και ο λυρισμός, σε ακραίες μορφές, θα απελευθερώνονταν όπως ποτέ πριν…»
Pyotr Ilyich Tchaikovsky: Σερενάτα για έγχορδα σε Ντο μείζονα, έργο 48 
Ludwig van Beethoven: Συμφωνία αρ. 2 σε Ρε μείζονα, έργο 36
Μαέστρος: Μιχάλης Οικονόμου
€ 12 / 7 / 5 


ΜΟΥΣΙΚΗ/ΘΕΑΤΡΟ  

Κυριακή 14 Μαρτίου, 18:00 (90’)
Όλοι οι Ρεμπέτες του Ντουνιά I ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ I Rialto Theatre Live
Ένα ταξίδι στις εποχές που γεννήθηκε, αναπτύχθηκε και καθιερώθηκε το ρεμπέτικο, μια παράσταση αφιερωμένη στους σταθμούς αυτής της διαδρομής μα και σε εκείνους τους μουσικούς που τη σφράγισαν: Τούντας, Βαμβακάρης, Μπάτης, Σκαρβέλης, Χατζηχρήστος, Παπαϊωάννου, Τσιτσάνης, κ.ά. 
Κείμενα / καλλιτεχνική επιμέλεια / σκηνοθεσία: Δημήτρης Φανής

Μουσικοί: 
Γιώργος Δημητρίου -  Μπουζούκι/Φωνή, Βερόνικα Αλωνεύτου -  Σαντούρι/Φωνή,
Άριστος Χριστοδούλου – Πιάνο, Κώστας Χαλλούμας – Κοντραμπάσο, Γιώργος Λάμπρου - Βιολί
Πάμπος Δημητρίου – Κρουστά, Παναγιώτης Ξανθόπουλος - Κιθάρα/Φωνή, Άννη Παντελή - Μπαγλαμάς/Φωνή, Δημήτρης Μεσημέρης - Κιθάρα/Φωνή 
Δημήτρης Φανής - Κιθάρα/Μπουζούκι/Μπαγλαμάς/Φωνή
Πρόζα: Κυριάκος Χατζηστυλλής / Χορός: Nicosia Dance Center/ Μακιγιάζ: Thea Chrys 
Στο πλαίσιο των συναυλιών της Κίνησης Πολιτισμού «Κανένας μόνος του».
€ 10 / 8

ΘΕΑΤΡΟ
Τρίτη 16 - Τετάρτη  17 Μαρτίου, 19:00 (75’) 
Picture Perfect I SRSLYyours Ensemble |On stage 
Περίεργα αποξενωμένοι από τον εαυτό τους και τους άλλους, οι 3 ηθοποιοί/περφόρμερ ασχολούνται με μια αλλόκοτη δραστηριότητα: αναπαράγουν εικόνες από ένα μεγάλο φωτογραφικό αρχείο ως τρόπο κατανόησης της παρουσίας, του τόπου και της σύνδεσής τους με τον κόσμο. Ένα ψηφιακό ερημωμένο τοπίο αναδύεται καθώς ξεπροβάλλουν θραύσματα της ανθρώπινης ιστορίας. 

Η βραβευμένη ομάδα SRSLYyours Ensemble δημιουργεί μια νέα θεατρική εμπειρία συνδέοντας 3 πρωταγωνιστές, 1 ψηφιακό μπάτλερ και το κοινό σε μια ομαδική αναζήτηση.

Σκηνοθεσία/δραματουργία: Achim Wieland
Συν-δραματoυργία: Μάριος Ιωάννου
Ερμηνεύουν: Μάριος Ιωάννου, Έλενα Καλλινίκου, Μαρίνα Μακρή 
Κείμενα: Achim Wieland, Μάριος Ιωάννου (με τη συμβολή των ηθοποιών και λοιπών συνεργατών της παράστασης)
Κίνηση: Μιχάλης Αριστείδου
Διαδραστική ανάπτυξη: Diego Armando Aparicio 
Σύμβουλος/Επιμέλεια κειμένου: Ράνια Ιακώβου 
Επιμέλεια ήχου/Σύνθεση: Δημήτρης Σάββα                       
Σκηνικό/Κοστούμια: Ανδρέας Αντωνίου 
Σχεδιασμός φωτισμού: Γιώργος Λάζογλου
Παραγωγή/Διαδραστική ανάπτυξη: Γιάγκος Χατζηγιάννης 
Βοηθός Παραγωγής: Πολύμνια Τσίντη
 Εταίροι: Θέατρο Ριάλτο, Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου
€ 15 /12

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Παρασκευή 19 Μαρτίου, 19:00 (1976, 95’)
Le Grand Soir I THE BIG NIGHT 
Η Πρεσβεία της Ελβετίας τιμά τον Ελβετό σκηνοθέτη Francis Reusser, ο οποίος απεβίωσε το 2020, και παρουσιάζει μια πρόσφατη επανέκδοση από την Ταινιοθήκη της Ελβετίας της κλασικής ταινίας Le Grand Soir, που απέσπασε τη Χρυσή Λεοπάρδαλη στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο το 1976.
Ο Léon εργάζεται ως φύλακας ασφαλείας στη Λοζάνη, έχοντας αναλάβει αρκετές δουλειές στο παρελθόν με την Ελβετική Συνομοσπονδία, σύμβολο της καταναλωτικής κοινωνίας που απεχθανόταν. Ένα βράδυ κατά τη διάρκεια της περιπολίας του, ανακαλύπτει μια ομάδα λενινιστών ακτιβιστών, στην οποία αποφασίζει να προσχωρήσει.
Στο πλαίσιο του προγράμματος Γαλλοφωνίας με τη συνεργασία της Alliance Française de Limassol. Στα Γαλλικά με αγγλικούς υπότιτλους.
Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ
Σάββατο 20- Κυριακή 21 Μαρτίου (110’)
Σε Κρίσιμη Κατάσταση |Νέα Σκηνή ΘΟΚ  
Γραμμένο στη σύγχρονη καθομιλουμένη κυπριακή, το έργο του Αντώνη Γεωργίου εκτυλίσσεται έξω από την εντατική ενός νοσοκομείου. Το έργο έχει στο επίκεντρό του ανθρώπους, οι οποίοι βιώνουν σε πυκνό χρόνο τα όρια μιας πραγματικότητας τόσο άστατης όσο και η ίδια η ανθρώπινη ζωή. Ένα συγκλονιστικά επίκαιρο σχόλιο για τη μεταιχμιακή φάση της κοινωνίας μας και τον αγώνα μας μέσα σε ένα ρευστό τοπίο όπου οι νίκες είναι αισθητά λιγότερες από τις ήττες, για το κοινό βίωμα του ενδεχόμενου της απώλειας και τη ζωτική μας ανάγκη για επαφή και επικοινωνία.
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χαραλαμπίδης
Σκηνικά: Σωσάννα Τομάζου
Κοστούμια: Ελένη Τζιρκαλλή
Μουσική: Δημήτρης Ζαχαρίου
Κίνηση: Εύα Καλομοίρη
Σχεδιασμός βιντεοπροβολών: Χριστόφορος Λάρκος
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Χριστοδούλου
Παίζουν: Μιχάλης Καζάκας, Ανδρέας Κούτσουμπας, Ζωή Κυπριανού, Αντωνία Χαραλάμπους, Νάτια Χαραλάμπους, Χάρης Χαραλάμπους
€ 12 / 6

ΘΕΑΤΡΟ
Παρασκευή 26 - Σάββατο 27 Μαρτίου, 19:00 (75’)
Out of Necessity I Fresh Target Theatre Ensemble Ι Επί Σκηνής
Μια θεατρική παράσταση που επιχειρεί την αναζήτηση ταυτότητας, έχοντας ως αφετηρία  το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Δίκαιο της Ανάγκης. Πώς αυτά τα θεμελιώδη έγγραφα καθόρισαν και εξακολουθούν να καθορίζουν την πολιτική μας υπόσταση σήμερα; Πώς η έκτακτη ανάγκη μετατρέπεται σε μονιμότητα; Πώς ένα εξ ανάγκης ‘παράθυρο’ δύναται να καθορίσει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζωή γενικότερα; Πώς επηρεάζει την καθημερινότητά μας;

Η παράσταση αποτελεί μια προσπάθεια κατανόησης, αλλά και αμφισβήτησης των δοσμένων και των δεδομένων, και μια απόπειρα επανεγγραφής των κυρίαρχων αφηγήσεων, με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον της νέας γενιάς. Το κείμενο της παράστασης εμπνέεται από αρχειακό υλικό, θεωρητικά και λογοτεχνικά κείμενα και δημοσιογραφικά άρθρα και αποτελείται από προσωπικές αφηγήσεις και βιώματα των συντελεστών.

Σύλληψη – σκηνοθεσία – δραματουργία: Μαρία Κυριάκου - Μαρία Βαρνακκίδου 
Σκηνικά – κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου
Μουσική επιμέλεια – σχεδιασμός ήχου: Πάνος Μπάρτζης
Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Πετεινάρης
Έρευνα υλικού – βοηθός σκηνοθέτη: Έυη Χατζηπιερή
Τεχνική υποστήριξη: Βασίλης Δωρίτης

Ηθοποιοί: Άντρια Ζένιου, Έλενα Καλλινίκου, Γιώργος Κυριάκου, Μαρίνα Μακρή
Φοίβος Παπακώστας, Λουκία Πιερίδου.
€ 15 / 12


ΘΕΑΤΡΟ
Τετάρτη 31 Μαρτίου 19:00 (100’)
Οι Γυναίκες - Russian Art Theatre of Cyprus
Η κωμωδία της Claire Booth Luce είναι διασκεδαστική, φρέσκια κ’  αυθεντική. Οι θεατές θα ταυτιστούν οι ίδιες ή θα αναγνωρίσουν τις φίλες τους σε καθεμιά από τις 10 γυναίκες που πρωταγωνιστούν. Η πρωταγωνίστρια θα βγει νικήτρια υπερνικώντας τη δόλια ανταγωνίστριά της, οι φίλες της θα πάρουν αυτό που τους αξίζει και ο σύζυγος θα επιστρέψει τελικά στην οικογένειά του. Ή μήπως όχι; Αυτό θα το μάθουμε στο τέλος! Στα Ρωσικά.
Σκηνοθέτης: Tikolenko Stasy
Ηθοποιοί: Katasonova Olga, Filatova Mila, Cemodanova Vera, Mussina Viktoria, Razina Liubov, Razina Marianna, Efremova Maria, Efremova Veronika, Koricneva Elena, Ktavciuk  Alina, Vertova Julia
Ήχος: Stratulat Daniela, Corps de ballet  8 χορευτές
Εισιτήρια: €30 /25 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close