News , Guide

Τι είναι αυτό που πιθανότατα θα συμβεί στη Λεμεσό;

"Θα ανοίξει η εστίαση αλλά σιγά σιγά". Συμπλήρωσε ότι πιθανότητα θα ανοίξει τον Μάρτιο και χρειάζεται υπομονή.

Δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας Δρ. Μαρία Κολιού, η οποία μίλησε για τις χαλαρώσεις τις οποίες θα ανακοινώσει σήμερα ο Υπουργός Υγείας.

Αρχικά ανέφερε ότι μάλλον θα ανοίξουν τα σχολεία από την 1η Μαρτίου, όχι όμως όλες οι βαθμίδες. «Θα έχουν κάποια διαφορά μεταξύ τους, καθώς είναι σημαντικό ότι βρέθηκαν κρούσματα σε παιδιά που δεν επέστρεψαν στο σχολείο».

Τόνισε ότι  η Κύπρος θα είναι πιο ασφαλής τον Απρίλιο, καθώς μέχρι το τέλος του Μάρτη θα επιτευχθεί το 20% της εμβολιαστικής κάλυψης, ενώ τέλος Απριλίου το ποσοστό θα φτάσει το 45%. «Ειδικά το Μάρτιο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς παρατηρείται μικρή αύξηση στα κρούσματα».

Παράλληλα, είπε ότι «θα ανοίξει η εστίαση αλλά σιγά σιγά». Συμπλήρωσε ότι πιθανότητα θα ανοίξει τον Μάρτιο και χρειάζεται υπομονή.

Στη συνέχεια μίλησε και για τα γυμναστήρια, σχολές χορού και αθλητισμό επισημαίνοντας ότι θα υπάρξουν και ανοίγματα. «Έχουν συζητηθεί οι προϋποθέσεις και οι όροι με τους οποίους θα μπορούσαν να ανοίξουν».

Η Δρ. Κολιού ανέφερε ότι την περασμένη φορά υπήρξαν εκπλήξεις σε σχέση με αυτά που συζήτησαν και σε αυτά που ανακοινώθηκαν. «Έχω την άποψη ότι καθυστέρησαν να ανοίξουν, καθώς έβαλαν ως ημερομηνία την 8η Φεβρουαρίου, ενώ στη συνέχεια επαναλειτούργησαν αρκετές δραστηριότητες οι οποίες διέφεραν από τις τοποθετήσεις μας».

Εξήγησε ότι όταν συναντιούνται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν συζητούν λεπτομέρειες, αλλά θέματα που τον απασχολούν. «Πιστεύω ότι οι απόψεις μας λαμβάνονται σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν είναι ακριβώς οι ίδιες που βγαίνουν στο τέλος».

Διευκρίνισε ότι οι χαλαρώσεις θα ισχύσουν για όλους και θα είναι οριζόντιες. «Αυτό που πιθανότατα θα συμβεί στη Λεμεσό θα είναι να επιταθούν οι επιτηρήσεις  από την Αστυνομία και τις άλλες υπηρεσίες».

Καταλυτικά ανέφερε ότι έγιναν αρκετές παρατυπίες στη Λεμεσό, καθώς οι νεαροί μαζεύονται στα σπίτια και διασκεδάζουν. «Βασιζόμαστε πάντα στην υπευθυνότητα του κόσμου». 

Δείτε το βίντεο:

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close