Θέατρο , News

Μια εκπληκτική παράσταση θεατρικού μπαλέτου που δεν πρέπει να χάσεις

Ο «Κουρσάρος» από το μπαλέτο του θεάτρου Μαριίνσκι έρχεται στις οθόνες σου από τις 26 Φεβρουαρίου μέχρι την 1 Μαρτίου 2021

Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2021

Έναν από τους εμβληματικούς ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου τον Κουρσάρο Κονράντ ερμηνεύει ο Τιμούρ Ασκέροφ και το ρόλο της Μεντόρα η Αλίνα Σόμοβα στην παράσταση του μπαλέτου Μαριίνσκι, που θα δούμε online από 26/2 έως 1/3, στις 16:00 και στις 20:00.

Και οι δυο καλλιτέχνες είναι κορυφαίοι χορευτές του διάσημου μπαλετικού σχήματος που «γεννήθηκε» στην Αγία Πετρούπολης και αριθμεί περί τα 250 χρόνια ζωής. Ο «Κουρσάρος» έγινε μπαλέτο στα μέσα του 19 ου αιώνα και μετά από πολλές διασκευές, έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα σπουδαιότερα έργα για μπαλέτο, και ανήκει στο ρεπερτόριο των πιο σημαντικών θεάτρων στον κόσμο.

Είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο ποίημα του Λόρδου Βύρωνα που παρουσιάζει τις περιπέτειες ενός σπουδαίου Πειρατή, που ζούσε στην Κορώνη την περίοδο της Τουρκοκρατίας και ήταν ο φόβος και ο τρόμος του Πασά. Ένας ολόκληρος τουρκικός στόλος αναγκάστηκε να αγκυροβολήσει στην περιοχή για να βρει την φωλιά του, αλλά έζησε την φρίκη και τον θυμό του. Ήταν σκληρός και άγριος αλλά είχε μια μεγάλη αρετή. Την πίστη του στον έρωτα.

Ο Κουρσάρος παρουσιάζεται από το μπαλέτο του θεάτρου Μαριίνσκι ολόκληρο, με πρόλογο, τρεις πράξεις και επίλογο. Πρόκειται για το τελευταίο έργο του συνθέτη Αντόλφ Αντάμ, που πέθανε πριν το ολοκληρώσει και συμπληρώθηκε από τον Λεό Ντελίμπ. Στηρίζεται, όπως και τα άλλα μπαλέτα των αρχών του αιώνα, περισσότερο στα χορευτικά μέρη, σόλι, ντουέτι, τρίο, παρά στο περίπλοκο δράμα. Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε είχε μέτρια επιτυχία και παρέμεινε άπαιχτο για πολλά χρόνια, ως τη στιγμή που το πήρε στα χέρια του ο περίφημος Μαριούς Πετιπά, κάνοντας σημαντικές αλλαγές στη δομή και ζητώντας τη συνεργασία των συνθετών Πούνι, Ντρίγκο, Όλντενμπουργκ, για να του δώσει τη μορφή με την οποία παρουσιάζεται στην εποχή μας.

Ο Μαριούς Πετιπά το πρωτοπαρουσίασε στο θέατρο Μαριίνσκι το 1863 αλλά η νέα χορογραφική εκδοχή που θα δούμε και ανήκει στον Πιοτρ Γιούσεφ, έκανε πρεμιέρα στο Μαριίνσκι το 1987 και από τότε παραμένει μέχρι σήμερα στο ρεπερτόριο του θεάτρου.

Για πληροφορίες και εισιτήρια (12€) ΕΔΩ

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close