Μουσική , Music News

Eurovision 2021: Το τραγούδι της Κύπρου κάνει το γύρο του κόσμου!

Η Κύπρος φιγουράρει στο εξωτερικό!

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2021

Μετράμε πλέον αντίστροφα για τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος μετά την περσινή… απουσία που πήρε, επιστρέφει φέτος, με τον τελικό να είναι προγραμματισμένος για τις 22 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Όσο περνά ο καιρός, οι χώρες που θα πάρουν μέρος στην ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής παρουσιάζουν τα τραγούδια που θα τις εκπροσωπήσουν και όπως κάθε χρόνο μερικές συμμετοχές συγκεντρώνουν αρκετά αμφιλεγόμενα σχόλια. Μία από αυτές είναι και η δική μας συμμετοχή.

Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί στη φετινή Eurovision από την Έλενα Τσαγκρινού, η οποία πριν από λίγες μέρες παρουσίασε το video clip του τραγουδιού της με τίτλο «Εl Diablo». Μπορεί το συγκεκριμένο τραγούδι να πήρε θετικές κριτικές από τους Eurofans, ωστόσο ο τίτλος του, αλλά και κάποιοι από τους στίχους του δεν άρεσαν σε κάποιους ούτε και στην Εκκλησία της Κύπρου. 

Μάλιστα η χάρη μας έφτασε μέχρι το... CNN. Το θέμα φιγουράρει στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο υπό τον τίτλο «Η Εκκλησία της Κύπρου ζητεί απόσυρση της επίσημης συμμετοχής της χώρας στη Eurovision με το επιχείρημα ότι προωθεί την λατρεία του διαβόλου».

Στο δημοσίευμα σημειώνονται οι σφοδρές αντιδράσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου και η ανακοίνωση που εξέδωσε για τη φετινή συμμετοχή της Κύπρου στη Eurovision, αλλά και η θέση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου έναντι των αντιδράσεων. Φιλοξενούνται επίσης δηλώσεις του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρα Παπαδόπουλου, που υπό το βάρος των αντιδράσεων, «υποχρεώθηκε» να τοποθετηθεί για το θέμα. Στο ίδιο δημοσίευμα καταγράφεται επίσης η «εισβολή» διαμαρτυρόμενου πολίτη στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ το περασμένο Σάββατο και η φραστική επίθεση κατά δημοσιογράφων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δημοσίευμα αναρτήθηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του CNN και όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς με μια ματιά, τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση δεν είναι διόλου κολακευτικά, αφού οι αναγνώστες επικρίνουν τον παρεμβατικό ρόλο της Εκκλησίας σε κοσμικό κράτος, ενώ δεν απουσιάζουν και τα σαρκαστικά σχόλια.

Και όχι, δεν έμεινε μέχρι εκεί, αφού δημοσίευμα για την Κύπρο και την συμμετοχή της στη Eurovision ανήρτησε και ο Guardian, ο οποίος έγραψε «Cypriot church calls for 'devil' Eurovision song to be scrapped».

Πάντως, βάσει των πρώτων αποδόσεων που έχουν κυκλοφορήσει στις στοιχηματικές πλατφόρμες, το «El Diablo» της Έλενας Τσαγκρίνου είναι μέσα στα πρώτα φαβορί για τη νίκη, γεγονός που δείχνει ότι το τραγούδι έχει κερδίσει τις εντυπώσεις τουλάχιστον εκτός Κύπρου! Παρακάτω ακολουθούν οι αποδόσεις για τα έξι πρώτα φαβορί:

Χώρα            Απόδοση
Γαλλία            7.00
Ισλανδία        8.00
Κύπρος         8.00
Λιθουανία    10.00
Σουηδία       10.00
Βουλγαρία   10.00

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close