Μουσική , Music News

Ο άνθρωπος πίσω από το ψήφισμα για ακύρωση του El Diablo (βίντεο)

Ο Δημήτρης Παντοπώλης, φιλοξενήθηκε στο «Πρωτοσέλιδο», του ΣΙΓΜΑ

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2021

Ο Δημήτρης Παντοπώλης, ταχυδρομικός επιμελητής, είναι ο άνθρωπος πίσω από ψήφισμα για ακύρωση του El Diablo, μίλησε στο «Πρωτοσέλιδο». Στη συζήτηση παρενέβη ο Αντώνης Αλεξόπουλος, Λέκτορας Κοινωνιολογίας του Αθλητισμού και Αθλητικής Διοίκησης.

Αρχικά, ο κ. Παντοπώλης ερωτηθείς για το τι τον οδήγησε να αρχίσει αυτή την εκστρατεία κατά του El Diablo, απάντησε ότι γενικά περνούμε μια δύσκολη εποχή, όπου απαξιώνονται οι θεσμοί και οι αξίες μας. Έχουμε δει και στον τόπο μας διάφορα γεγονότα, τα οποία μας έχουν προβληματίσει και θα έλεγα ότι ο κόσμος άρχισε να αντιδρά γιατί δεν ανέχεται να συμβαίνουν αυτά σε μια χώρα που παραδοσιακά υπήρχαν κάποιες αξίες του ελληνισμού και του Χριστιανισμού. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η επιλογή του τραγουδιού από το ΡΙΚ, χωρίς προηγουμένως να γίνει διαγωνισμός, δηλαδή να ψηφίσει ο κόσμος, και χωρίς να αξιοποιηθούν Κύπριοι καλλιτέχνες».

Συμπλήρωσε ότι «τα λόγια του τραγουδιού, ανεξάρτητα του τι έχει πει τι ΡΙΚ, εκπέμπουν ένα άλλο μήνυμα, το οποίο ως άνθρωπο δεν με ικανοποιεί και ως χριστιανό με θίγει και θα έλεγα ότι βλέπω ένα πόλεμο από κάποιους ενάντια στον Χριστιανισμό. Να το πω ξεφτίλα; Δηλαδή δεν μπορείς να υμνείς τον διάβολο μέσα από ένα τραγούδι και αυτό να εκπροσωπεί την Κύπρο που ο κόσμος έχει άλλες αξίες».

Από πλευράς του ο Αντώνης Αλεξόπουλος είπε ότι «αυτά τα θέματα δεν τα θέτουμε στη βάση του σωστού ή του λάθους, δεν είναι κάτι το οποίο είναι νέο φαινόμενο». Ανέφερε τα παραδείγματα της Ροκ και της Μέταλ μουσικής, εξηγώντας ότι η λέξη «διάβολος» είναι το καλύτερο παράδειγμα για το πώς οι Χριστιανοί διαχρονικά έκαναν διάφορες συμψηφισμούς από διάφορες κουλτούρες και έδωσε αρνητική έννοια σε μια λέξη που στα αρχαία Ελληνικά σημαίνει «συκοφάντης».

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close