Μουσική

Μια ξεχωριστή ρεμπέτικη βραδιά που αξίζει να απολαύσουμε

«Όλοι οι Ρεμπέτες του Ντουνιά», από το Θέατρο Ριάλτο και την Κίνηση Πολιτισμού

Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαρτίου 2021

Η Κίνηση Πολιτισμού σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο παρουσιάζουν την εξαιρετική παράσταση του Δημήτρη Φανή, "Όλοι οι Ρεμπέτες του Ντουνιά", στο πλαίσιο της προσπάθειας της Κίνησης για στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού, υπό το γενικό τίτλο «Κανένας Μόνος του».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαρτίου ζωντανά στο Θέατρο Ριάλτο με τον επιτρεπόμενο αριθμό θεατών και θα μεταδίδεται ταυτόχρονα απευθείας διαδικτυακά. (Η συναυλία θα είναι διαθέσιμη διαδικτυακά για 48 ώρες).

Στην παράσταση παρουσιάζεται με τρόπο διεξοδικό το σπουδαίο κεφάλαιο του ρεμπέτικου τραγουδιού! Μας ταξιδεύει στις εποχές που γεννήθηκε, αναπτύχθηκε και καθιερώθηκε το ρεμπέτικο ή λαϊκό αστικό τραγούδι, το οποίο αποτελεί μια κορυφαία και αναλλοίωτη αξία όχι μόνο για την ελληνική μουσική αλλά και για το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

Στην παράσταση αυτή θα ακουστούν μνημειώδη τραγούδια από όλο το φάσμα της ρεμπέτικης περιόδου, μεταφέροντας έτσι την αισθητική και την κουλτούρα πάνω στην οποία οικοδομήθηκε λίγο αργότερα το καλό λαϊκό τραγούδι. Γίνονται αναφορές σε ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν εκείνη την περίοδο και αναπόφευκτα επηρέασαν καταλυτικά το ρεμπέτικο τραγούδι, το οποίο ως γνωστόν είναι απότοκο των ραγδαίων ιστορικών εξελίξεων που έλαβαν χώρα στον ελλαδικό χώρο τον 19ο αιώνα μετά την εγκαθίδρυση του ελλαδικού κράτους. Ο Τούντας, ο Βαμβακάρης, ο Μπάτης, ο Σκαρβέλης, ο Χατζηχρίστος, ο Παπαιωάννου, ο Τσιτσάνης είναι μερικοί από τους σημαντικότερους εκπροσώπους αυτής της περιόδου, οι οποίοι άφησαν την ανεξίτηλη σφραγίδα τους στη βίβλο της μουσικής μας.

Θέατρο Ριάλτο, Κυριακή 14 Μαρτίου, ώρα 18:00 (Διάρκεια: 90’)

Εισιτήρια: € 10
Εισιτήρια για Θέατρο Ριάλτο www.rialto.com.cy Rialto App
Διαδικτυακά Εισιτήρια (Προβολή & Αγορά)  www.soldoutticketbox.com
Πληροφορίες: 77 77 77 45 / 99650187

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close