Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Οι Save your Hood, στέλνουν 6 στο 8998 και καθαρίζουν τα πάρκα και τις παραλίες της Κύπρου

Στείλε «6» στο 8998 και... «Save your hood» από τα σκουπίδια - μία πρωτοβουλία για καθαρότερη Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαρτίου 2021

Είναι πολλές οι φορές τελευταία που οι εικόνες με τους υπερχειλισμένους κάδους, τα βρώμικα πεζοδρόμια, τις μουτζούρες σε τοίχους και στις πινακίδες των δήμων και τους καφέδες σε μονοπάτια της φύσης, είναι πλέον κλασικές και γίνονται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και παρόλο που δεν έχουμε συμβιβαστεί με αυτές και πάντα τις επικρίνουμε, εντούτοις δεν βλέπουμε και καμιά βελτίωση... αντιλαμβανόμενοι ότι μας λείπει η στοιχειώδης παιδεία σε σχέση με το περιβάλλον.

Με το lockdown όμως και την ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη του κόσμου για απόδραση σε βουνά, παραλίες, μονοπάτια και πάρκα, το αχαλίνωτο σκουπιδαριό άρχισε να μεταφέρεται στο πράσινο περισσότερο από ποτέ.

Λύση σε αυτό αποφάσισε να δώσει μία ομάδα αποτελούμενη από ανθρώπους της διπλανής πόρτας, οι «Save your Hood» οι οποίοι τα σαββατοκύριακα οργανώνονται, στέλνουν μήνυμα στο 8998 με την ένδειξη 6 και εξορμούν σε παραλίες και βουνά προκειμένου να μαζέψουν τα σκουπίδια από το νησί μας. 

Η δράση της πρωτοβουλίας Save Your Hood, ξεκίνησε από την Αθήνα, εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα και πλέον “καθαρίζει” και τις κυπριακές γειτονιές. 

Οι εθελοντές της ομάδας Save Your Hood, επιδιώκουν να αλλάξουν τις γειτονιές τους, να τις καθαρίσουν από τα σκουπίδια, να παρακινήσουν τους συμπολίτες μας να ενδιαφερθούν και να φροντίσουν όπως κάθε γειτονιά τη φορά ομορφύνει και γίνει καλύτερη.

Το όραμα του Save Your Hood, δεν περιορίζεται μόνο στη συγκομιδή σκουπιδιών. Ο δεύτερος πυλώνας είναι να προωθήσει την ανακύκλωση και την αποκομιδή σκουπιδιών.

Το Save Your Hood, δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους που πραγματικά θέλουν να αλλάξουν την πόλη ή την περιοχή τους να το κάνουν.

Ενημερωθείτε για τις εβδομαδιαίες δράσεις της ομάδας Save Your Hood Cyprus από το facebook page της ομάδας ή κάντε τη δική σας πρόταση για τον καθαρισμό της δικής σας γειτονιάς. Μόνο έτσι θα συνεισφέρουμε όλοι έμπρακτα στον καθαρισμό της Κύπρου μας, στην καλύτερη διαβίωση και σε ένα πιο υγιές περιβάλλον.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close