Shopping , Τα καλύτερα της Κύπρου

Joanna Economou: Tο νέο κυπριακό brand με τα μοναδικά prints

H Fashion designer που κρύβεται πίσω από το νέο brand μάς συστήνεται

Δημοσιεύτηκε στις 07 Αυγούστου 2023

Ο κόσμος της μόδας είναι γεμάτος από ταλαντούχους σχεδιαστές, ο καθένας με το δικό του, μοναδικό ύφος, τεχνοτροπίες και αισθητική. Ωστόσο, πάντα ανυπομονούμε για νέα brands και νέους σχεδιαστές που προτείνουν τις δικές τους δημιουργίες και εμπλουτίζουν την εγχώρια fashion σκηνή.

Ανάμεσά τους και η σχεδιάστρια μόδας Joanna Economou, με το ομώνυμο της brand που λανσάρει σήμερα, και προτείνει μοναδικές Spring/Summer δημιουργίες. Η πρώτη της συλλογή αποτελείται από αέρινες σιλουέτες σε υπέροχες φωτεινές αποχρώσεις με vibrant prints.

Συνέντευξη: Νικόλ Ζένιου

joanna.jpg

Πώς προέκυψε η δημιουργία του brand;
Από μικρή μού άρεσε να δημιουργώ και ονειρευόμουν κάποια μέρα να αποκτήσω το δικό μου brand, μιας και αποτελεί ένα μέσο για να παρουσιάσω την τέχνη μου. Αρχικά, σπούδασα Σχέδιο Μόδας στην Αγγλία και ακολούθως εργάστηκα για μεγάλους σχεδιαστές, όπως η Mary Katrantzou, πριν επιστρέψω στην Κύπρο για να δημιουργήσω την επωνυμία μου. Στον χώρο της μόδας έχω εισπράξει πολύ θετικά σχόλια για τις δημιουργίες μου, μέσα από τις οποίες μου δίνεται η ευκαιρία να προτείνω τις δικές μου στυλιστικές προτάσεις στο γυναικείο φύλο.

Από πού αντλείς έμπνευση;
Η έμπνευση για ’μένα βρίσκεται παντού, ακόμη και στις πιο μικρές καθημερινές στιγμές. Λατρεύω τα χρώματα και αξιοποιώ τα χαρακτηριστικά της φύσης, αποτυπώνοντας πάνω στις δημιουργίες μου τον πλούτο από μοτίβα και σχέδια που τόσο απλόχερα μάς χαρίζει το περιβάλλον.

Ποια κομμάτια προτείνει η καλοκαιρινή resort συλλογή SS23;
Κάθε κομμάτι της συλλογής είναι μοναδικό και έχει τη δική του ιστορία. Σε κάθε γυναίκα προτείνω πάντα αυτό που της ταιριάζει και αυτό που θεωρώ πως την αναδεικνύει καλύτερα. Για τη συλλογή, έχω επιλέξει ανάλαφρα καλοκαιρινά υφάσματα, τα οποία προσφέρουν άνεση και κομψότητα. Η συλλογή περιλαμβάνει και μερικά ξεχωριστά κομμάτια, φτιαγμένα από μοναδικά υφάσματα με δικά μου prints, τα οποία έχουν σχεδιαστεί στο χέρι με στόχο τη δημιουργία μιας limited edition σειράς.


Ποιο κομμάτι ξεχωρίζεις;
Το Vaga dress, που για ’μένα αναδεικνύει υπέροχα την επιλογή του print που φέρει και επίσης είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φόρεμα.

Ποιο είναι τo must-have resort κομμάτι για τις διακοπές;
Προτείνω το Pisces set, με το έντονο τροπικό print. Η μίνι φούστα του μπορεί να φορεθεί ξεχωριστά από το πρωί μέχρι το βράδυ, όπως και το τοπ του. Γενικά προτείνω τα sets της συλλογής τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με ένα τζιν ή ένα casual top.

Τι ονειρεύεσαι για το μέλλον;
Να δημιουργήσω ένα luxury brand, το οποίο θα προτείνει exclusive σχέδια. Σίγουρα για κάθε σχεδιαστή ο απώτερος σκοπός είναι η αναγνώριση, αλλά για ’μένα είναι κυρίως η αγάπη που εισπράττω από τα άτομα που επιλέγουν να στηρίξουν τις δημιουργίες μου. Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από το να βλέπω γυναίκες να αναδεικνύουν την τέχνη μου μέσα από τα κομμάτια που δημιουργώ. Θα ήθελα να επεκταθώ και στο εξωτερικό, αλλά η πρόοδος έρχεται με μικρά και σταδιακά βήματα. Όπως δήλωσε και ο Νίκος Καζαντζάκης, «Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα».

INFO: www.joannaeconomoudesigns.com
instagram: @joannaeconomoudesigns

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close