News , Guide

Ακυρώνεται το φετινό Φεστιβάλ Φράουλας λόγω πανδημίας

Ακυρώθηκαν όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις του Δήμου Δερύνειας

Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2021

Ακυρώθηκαν όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις του Δήμου Δερύνειας που ήταν προγραμματισμένες για φέτος, μεταξύ των οποίων και το Φεστιβάλ Φράουλας που πραγματοποιείται τον Μάιο.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Δήμος Δερύνειας ενεργώντας με πλήρη συναίσθηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία του κορωνοϊού, ενημερώνει το κοινό πως έχουν ακυρωθεί όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τους μήνες της άνοιξης».

Προστίθεται ότι «την Καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου αφού δεν επιτρέπεται η συνάθροιση στη φύση, από τα ισχύοντα Διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, για αντιμετώπιση της πανδημίας, έχουν γίνει ενέργειες με την Ειρηνευτική Δύναμη και θα επιτραπεί η πρόσβαση προς το εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας εντός της νεκρής ζώνης για περίπατο και προσκύνημα από τις 08:00-16:30».

Επίσης ούτε φέτος θα πραγματοποιηθεί το Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας που ήταν προγραμματισμένο για τον Μάιο, ενώ εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν αυτό θα προγραμματιστεί για το 2022.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «μόλις οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα προγραμματιστεί η εναρκτήρια τελετή και τα εγκαίνια του υπαίθριου κινηματογράφου σε συνεργασία με την Ιταλική Πρεσβεία, την καλλιτέχνιδα Rosa Barba και τον Οργανισμό «Point Centre for Contemporary Art».

Ο Δήμος Δερύνειας «ευελπιστεί ότι μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες θα γίνει κατορθωτό να φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο αρκετά πολιτιστικά δρώμενα τόσο από τα Πολιτιστικά Σύνολα του Δήμου, όσο και από άλλα Οργανωμένα Σύνολα».

Ακόμα «το καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με θεατρικές παραστάσεις, μουσική, χορό και επιθεωρήσεις, σε μια προσπάθεια του Δήμου Δερύνειας, να προσφερθεί στον κόσμο που έχει τόσο στερηθεί τα πολιτιστικά δρώμενα, ένα ποιοτικό πολιτιστικό καλοκαίρι».

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close