Ένα εικαστικό ταξίδι πέντε καλλιτέχνιδων που αξίζει να ζήσεις

Η γκαλερί «Αποκάλυψη» ((Apocalypse Gallery) παρουσιάζει πέντε καλλιτέχνιδες σε μια εικαστική συνάντηση μετά από είκοσι χρόνια που είχαν ξανασυναντηθεί σε παρόμοιο γεγονός στον ίδιο χώρο.

Η ωριμότητα και η επανατοποθέτηση της θεματικής και τεχνοτροπίας είναι φανερή μετά και από την παρέλευση τόσου χρόνου και ζώντας σε μια εποχή πλουραλισμού και πολυφωνίας. Οι πέντε εικαστικοί με κοινά σημεία αναφοράς και βάση των σημερινών τους ανησυχιών παρουσιάζουν μία εικόνα που είναι ενδεικτική της εποχής των εμπειριών των προσωπικών συναισθημάτων και προσδιορίζουν ένα ορίζοντα υποδοχής πραγμάτων.

Πέντε  γυναίκες εικαστικοί με κοινή αφετηρία την έναρξη του καλλιτεχνικού τους ταξιδιού και με  παράλληλα βιώματα, συναντιούνται σε μια κοινή έκθεση. Συνδιαλέγονται με τη έννοια του χώρου, δημιουργώντας και αναδεικνύοντας τη βιωματική και πνευματική σχέση τους με αυτή.

Ξεκινώντας από το μοναχικό τοπίο της Χαράς Ευσταθίου με τον ρομαντισμό που αποπνέει ο δικός της χώρος, εισβάλλουμε στα γεμάτα χρώμα αφαιρετικά τοπία της Ανθής Χαραλάμπους, τοπία που μπορείς να μυρίσεις ακόμα και τον δυόσμο της Κύπρου.

Ακολούθως εισχωρούμε στον εσωτερικό βιωματικό κόσμο της Μαρίας Κουδουνά, με τα παρατημένα παιγνίδια και αντικείμενα του παρελθόντος. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στη διαδραστική παγκόσμια πόλη παίζοντας ταυτόχρονα με τις φιγούρες της Δέσποινας Χρίστου με κατάληξη τον φανταστικό τόπο μνήμης και συμβόλων της Χρυσής Κούμνα.

Έχουν κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις, καθώς έχουν και πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις σε Κύπρο, Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα τους βρίσκονται σε πινακοθήκες και σε ιδιωτικές συλλογές επίσης στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Πρόκειται για πέντε σημαντικές καλλιτέχνιδες που διαγράφουν με την συνεπή αφοσίωση και σταθερή πορεία τους στο χώρο των τεχνών μια λαμπρή πορεία στη σύγχρονη Κυπριακή τέχνη.

Η έκθεση αυτή είχε προγραμματιστεί με μεγάλη επιμέλεια από πέρσι την Άνοιξη όμως δεν κατέστη δυνατή η παρουσίαση της λόγω των συνθηκών πανδημίας.

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30