Shopping , News

Οι τιμές για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Παρατηρητήριο Τιμών Καθαράς Δευτέρας 2021

Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2021

Με στόχο την καλύτερη πληροφόρηση των καταναλωτών, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή έχει ολοκληρώσει έρευνα για συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης καταναλωτικών προϊόντων για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, για τις τιμές που ίσχυαν στις 11.03.2021.

Η έρευνα αφορά συνολικά 83 σημεία πώλησης (μεγάλες και μικρές υπεραγορές και φρουταρίες), που δραστηριοποιούνται σε όλες τις επαρχίες και περιλαμβάνει προϊόντα τα οποία είναι τα πλέον διαδεδομένα για κατανάλωση τη συγκεκριμένη ημέρα (λαχανικά, σαλάτες, χαλβάς, θαλασσινά κλπ.).

Η δημοσίευση του Παρατηρητηρίου Τιμών Καθαράς Δευτέρας αποτελεί χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης για τον καταναλωτή, ενδυναμώνοντας την ικανότητα του να πραγματοποιεί έρευνα αγοράς και να προβαίνει στις πιο συμφέρουσες για αυτόν αγορές. Επιπλέον, προσθέτει περισσότερη διαφάνεια στην συνολική εικόνα της αγοράς και συμβάλει στην προαγωγή του ανταγωνισμού.

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή διευκρινίζει ότι τα Παρατηρητήρια Τιμών ετοιμάζονται αποκλειστικά για σκοπούς υποβοήθησης/ γενικής πληροφόρησης των καταναλωτών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν συμβουλές. Τα Παρατηρητήρια Τιμών, δεν προορίζονται και ούτε μπορούν να υποκαταστήσουν την έρευνα αγοράς που πρέπει να κάνει ο κάθε καταναλωτής βάσει των δικών του προτιμήσεων, δεδομένων και αναγκών, ούτε αποσκοπούν να υποδείξουν στους καταναλωτές τα σημεία πώλησης που θα επιλέξουν.

Ιδιαίτερα για τα προϊόντα που περιλαμβάνονται σε αυτό το Παρατηρητήριο, τονίζεται ότι υφίστανται ποιοτικές διαφορές οι οποίες δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη στα αποτελέσματα ενός Παρατηρητηρίου Τιμών. Για το σκοπό αυτό η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή παροτρύνει τους καταναλωτές όπως κάνουν ουσιαστική έρευνα αγοράς πριν προχωρήσουν σε αγορές, προκειμένου να βρουν τα προϊόντα και τις τιμές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους.

Τέλος τονίζεται ότι οι τιμές που παρουσιάζονται σε κάθε δημοσίευση του Παρατηρητηρίου Τιμών, αφορούν τις τιμές στις συγκεκριμένες ημερομηνίες που έχει διεξαχθεί η λήψη τιμών, δηλαδή στις 11 Μαρτίου 2021 για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

ΔΕΣ εδώ αναλυτικά.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close