Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

3 όμορφα ταβερνάκια με αυλή, για καλό φαγητό, λίγο έξω από την πόλη

Πάμε για μεζέδες σε αγαπημένα ταβερνάκια στα πέριξ της Λεμεσού

Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαρτίου 2021

Υπάρχουν πολλοί χώροι για καλό φαγητό για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν και λίγο από το κέντρο της Λεμεσού, είτε στα περίχωρα είτε στα πανέμορφα βουνά. Ωστόσο οι πιο κάτω σίγοουρα θα σου εξασφαλίσουν ειδυλλιακό σκηνικό, άψογη εξυπηρέτηση και πολύ καλό φαγητό! 

Τι λες; Φύγαμε; 

Ψητοπωλείο-Ταβερνάκι του ΜΕΛΗ
Το ταβερνάκι αυτό έχει καταφέρει να κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς, γιατί φτιάχνει ποικιλία από μεζεδάκια, γνωστά και αγαπημένα πιάτα της κυπριακής κουζίνας, με αγάπη αλλά και σεβασμό στην παράδοση. Στη συλλογή του κατέχει μάλιστα κι ένα βραβεία στην κατηγορία ταβέρνα των Cyprus Eating Awards 2019. Εδώ θα νιώσεις πως βρέθηκες σε σκηνικό από ελληνική κινηματογραφική ταινία. Οι ζωγραφιές στους τοίχους, η ακατέργαστη πέτρα στο εσωτερικό του, στο πλακόστρωτο και τα πεζούλια, οι ξύλινες παλιές πόρτες και τα δοκάρια της οροφής είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του. Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις καλή κυπριακή κουζίνα. Σπεσιαλιτέ, το βοδινό συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια από βαλσάμικο και το το αρνί κότσι στο φούρνο. 
(99519449) Χριστόφορου Παπαγιάννη 1, Παρεκκλησιά. 

Η φωλιά του Δράκου 
Ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα, μεταμορφώνοντας το χαριτωμένο καφενεδάκι του παππού και της γιαγιάς τους σε ένα ρετρό μεζεδοπωλείο όπου τα στοιχεία του παλιού χώρου εναρμονίστηκαν στο σήμερα δίνοντας ένα υπέροχο και ντιζαϊνάτο αποτέλεσμα. To μικρό αυτό ταβερνάκι στο Πεντάκωμο ετοιμάζεται να ανοίξει (απόψε) την αυλή του, για να σου σερβίρει τα νόστιμα πιάτα του, αλλά και το παραδοσιακό και αγαπημένο μας κλέφτικο. Παγωμένη μπίρα, καλό φαγητό και παρέα στην αυλή του.
(25632535) Πεντάκωμο, επ. Λεμεσού, Λεμεσός.

Προαύλιο
Η νέα (σχετικά) άφιξη της Λεμεσού, είναι ένα εντυπωσιακό και συνάμα μοντέρνο ταβερνάκι, με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν παντού, και τις δικές του μοναδικές πινελιές, το οποίο σε συνδυασμό με τις αυθεντικές κυπριακές γεύσεις κατάφερε ήδη -παρά το σύντομο πέρασμά του- να ξεχωρίσει. Γιατί το ονόμασαν Προαύλιο; Γιατί το εστιατόριο βρίσκεται στο προαύλιο της όμορφης, γραφικής μικρής εκκλησίας του χωριού Παρεκκλησιά! Σε έναν ολοκαίνουργιο εξωτερικά καλυμμένο χώρο, λοιπόν, θα απολαύσεις νόστιμα σπιτικά πιάτα της κυπριακής κουζίνας, συνοδευμένα με καλό κρασί. 
(25222444) Τιμίου Σταυρού 19, Παρεκκλησιά, Λεμεσός.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close