Μουσική , Music News

Η Τίνα Τέρνερ αποχαιρετά το κοινό της με ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ

Ένααποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ - αποχαιρετιστήριο δώρο στους fans της

Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2021

Έχοντας φθάσει στα 81 της, η μεγάλη Τina Turner αποχαιρετά τους οπαδούς της με το συγκινητικό ντοκιμαντέρ «Tina», στο οποίο περιγράφει πώς ξεπέρασε το δύσκολο παρελθόν της και καταλήγει στο σήμερα. Πίσω από τους χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, πίσω από τα φώτα της συναυλίας, η ζωή της ήταν δύσκολη και σκληρή, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο. Στο ντοκιμαντέρ μιλάει για τη νεανική της ζωή, τη σχέση με τη μητέρα της, τον πρώτο σύζυγό της, το παιδί της αλλά και τον σημερινό σύζυγό της.

Έχοντας περάσει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, καρκίνο και νεφρική ανεπάρκεια, που οδήγησε σε μεταμόσχευση το 2017, ζει σήμερα με τον κατά 13 χρόνια νεότερό της σύζυγο που αγαπά, ενώ αποκαλύπτει πως περνά μια μορφή διαταραχής μετατραυματικού στρες από την κακοποίηση που υπέστη στα χέρια του πρώτου της συζύγου, Ike Turner.

«Δεν ήταν μια καλή ζωή. Το καλό δεν ήταν ίσο με το κακό. Έκανα καταχρήσεις και είχα δύσκολη ζωή». Στο ντοκιμαντέρ, που θα προβληθεί αυτό το μήνα από το Sky, η Turner μιλά για πρώτη φορά για τον δεύτερο σύζυγό της, Erwin Bach, όπου μαζί κάνουν μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία στις ΗΠΑ για την πρεμιέρα της παράστασής της «The Tina Turner Story». «Νομίζω πως αυτό το ντοκιμαντέρ είναι ένα κλείσιμο μιας καριέρας».

 

 

Ο χρυσόδετος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι το 1993 η Angela Bassett πρωταγωνίστησε στην κινηματογραφική μεταφορά της ζωής της στην ταινία «What’s Love Got To Do With It?», ενώ το 1986 κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία της «I, Tina».

Στο καινούργιο ντοκιμαντέρ, συζητά η ίδια για όλα αυτές τις καταστάσεις που έζησε σαν ένα αποχαιρετιστήριο δώρο στους θαυμαστές της και στην καριέρα της που πούλησε πάνω από 100.000.000 αντίτυπα δίσκους. Να θυμίσουμε ότι η Tina Turner έχει εμφανιστεί μια φορά στην Αθήνα στις 28 Αυγούστου 1990 στο κατάμεστο γήπεδο της ΑΕΚ.

Συγκλονίζει λέγοντας; «Η μητέρα μου δεν ήταν καλή μαζί μου, δεν με αγαπούσε». Η ίδια η μητέρα της είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας στα χέρια του συζύγου της, πριν την εγκαταλείψουν και οι δύο όταν ακόμη ήταν παιδί. Ακόμη κι όταν μητέρα και κόρη ξανασυναντήθηκαν, όταν η Tina Turner ήταν ήδη διάσημη σούπερ σταρ, η μητέρα της ήταν κρύα. «Η μαμά δεν ήταν ευγενική. Όταν έγινα διάσημη, φυσικά τότε ήταν χαρούμενη γιατί της αγόρασα ένα σπίτι. Έκανα τα πάντα για εκείνη, γιατί ήταν η μητέρα μου. Προσπαθούσα να την κάνω να έχει μια άνετη ζωή, γιατί δεν είχε άντρα, αλλά και πάλι δεν με συμπαθούσε. Δεν με ήθελε, δεν ήθελε να είναι κοντά μου, παρόλο που ήθελε την επιτυχία μου. Αλλά έκανα τα πάντα για εκείνη, σαν να με αγαπούσε»!

Οι δυσκολίες συνεχίστηκαν στον γάμο της (παντρεύτηκε το 1962) με τον φθασμένο τότε σπουδαίο κιθαρίστα και τραγουδιστή Ike Turner, με τον οποίο έκανε καριέρα σαν Ike and Tina Turner. To 1968 προσπάθησε να αυτοκτονήσει, για να καταφέρει μετά από 14 (!) χρόνια ξυλοδαρμών και ψυχολογικών βασανιστηρίων, να χωρίσει και να ξεκινήσει την προσωπική της καριέρα με τη γνωστή επιτυχία.

 

 

Η Turner έχει υιοθετήσει τα δύο παιδιά του Ike, τον Ike Jr και τον Michael, από προηγούμενες σχέσεις του, ενώ η ίδια είχε έναν γιο, τον Gregg, από προηγούμενη σχέση της ο οποίος αυτοκτόνησε το 2018 σε ηλικία 59 ετών. «Θα είναι πάντα το μωρό μου» είχε πει.

Έχει κερδίσει 12 βραβεία Grammy και ήταν η πρώτη μαύρη καλλιτέχνιδα και πρώτη γυναίκα που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone. Το 1986 γνώρισε τον γερμανό παραγωγό Erwin Bach ενώ βρισκόταν σε περιοδεία στην Ευρώπη. Ήταν 46 ετών κι εκείνος 30, αλλά ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά και παντρεύτηκαν το 2013. Η Anna Mae Bullock, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, ηχογράφησε το 1999 το τελευταίο άλμπουμ της με τίτλο «Twenty Four Seven», ενώ το 2009 έδωσε την τελευταία συναυλία της.

Σήμερα, ζει με τον σύζυγό της στην Ελβετία, έχοντας παραιτηθεί από την αμερικανική υπηκοότητα, ενώ υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, στην οποία δότης ήταν ο σύζυγός της.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε αρχικά στο rockmachine.gr, το site που γράφει την ιστορία και τα νέα του κλασικού rock.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close