Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Βραβείο Αρχιτεκτονικής στη Μαρίνα Λεμεσού

Μίαδιάκριση που επιβεβαιώνει εκ νέου τον μοναδικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του έργου.

Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρτίου 2021

Η εταιρεία Limassol Marina Ltd με υπερηφάνεια ανακοινώνει την τιμητική της βράβευση στα “Cyprus Architecture, Property and Interior Design Awards” λαμβάνοντας το βραβείο «Έργο Εταιρείας Ανάπτυξης Γης», στην κατηγορία Ανάπτυξης Γης. Στη λαμπρή τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου 2021, για πρώτη φορά στη Κύπρο από την εταιρεία IMH και το περιοδικό INBusiness, παρευρέθηκαν υπουργοί, ανώτεροι αξιωματούχοι του κράτους, επιχειρηματικοί ηγέτες και ανώτερα στελέχη από τις ισχυρότερες και πιο επιτυχημένες εταιρείες της Κύπρου.

Επιβραβεύοντας την αρχιτεκτονική και την εσωτερική διακόσμηση των πιο αξιόλογων έργων στην Κύπρο, η τιμητική αυτή διάκριση για τη μαρίνα επιβεβαιώνει εκ νέου τον μοναδικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του έργου. Η Μαρίνα Λεμεσού αποτελεί ένα πρωτοποριακό έργο το οποίο συνδυάζει οικιστικές, εμπορικές, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές αναπτύξεις πάνω στη θάλασσα, μαζί με μαρίνα για σκάφη αναψυχής υψηλών προδιαγραφών, το οποίο βρίσκεται μόνο λίγα βήματα μακριά από το ιστορικό κέντρο της πόλης. 

Κατά τη παραλαβή του βραβείου, ο Γενικός Διευθυντής της Μαρίνας Λεμεσού, κ. Νικηφόρος Παμπακάς, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η αποψινή βράβευση είναι πολύ σημαντική στιγμή για εμάς, καθώς μετά από ένα συναρπαστικό ταξίδι σχεδόν 14 χρόνων, με πολλές προκλήσεις και ευκαιρίες, η κατασκευή της Μαρίνας Λεμεσού, ολοκληρώνεται με την παράδοση της τελευταίας φάσης του έργου, το συγκρότημα διαμερισμάτων Castle Residences, και είμαστε πολύ περήφανοι αυτό. Με όλα όσα η μαρίνα πρόσφερε και συνεχίζει να προσφέρει στο νησί μας, αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις επενδύσεις, καθώς με όραμα, σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα, ακόμα και οι πιο δύσκολοι στόχοι μπορούν να πραγματοποιηθούν». Παράλληλα, ο κ. Παμπακάς εξέφρασε τις ειλικρινείς του ευχαριστίες σε όλα τα άτομα και τις εταιρείες που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του έργου, κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα, και θέτοντας νέα πρότυπα στον τομέα των σκαφών αναψυχής στο νησί.

Σχεδιασμένη από μία ομάδα αρχιτεκτόνων και μηχανικών διεθνής αναγνώρισης, το αρχιτεκτονικό στυλ της Μαρίνας είναι εμπνευσμένο από στοιχεία της παλιάς πόλης της Λεμεσού, τα οποία μεταμορφώνει σε αυτό που ορίζεται σήμερα ως αστικό ορόσημο, συνδυάζοντας αψεγάδιαστα την ιστορικότητα του παρελθόντος με το σύγχρονο παρόν. Παραδοσιακά στοιχεία όπως είναι οι στέγες με τα κόκκινα κεραμίδια και ο φυσικός ασβεστόλιθος προσδίδουν στη Μαρίνα την ευδιάκριτη απόχρωση της ώχρας για να δώσουν τη χρωματική βάση του έργου. Η αρχιτεκτονική των προσόψεων έχει σκοπό να αναζητήσει τον αυθορμητισμό, την πρωτοτυπία με τις αντίθετες εναλλαγές ανάμεσα στην απλότητα και το μινιμαλισμό. Ως επέκταση της αρχιτεκτονικής του κέντρου της πόλης, κάθε οικιστική μονάδα ή κτίριο στη Μαρίνα Λεμεσού, σχεδιάστηκε έτσι ώστε να έχει τον δικό της χαρακτήρα και προσωπικότητα, σχεδιασμένη σύμφωνα με τις ανάγκες των ενοίκων, των επισκεπτών και της ντόπιας κοινότητας. Η ομάδα αρχιτεκτόνων που βρίσκεται πίσω από το σχεδιασμό της Μαρίνας Λεμεσού, αποτελείται από το Atelier Xavier Bohl στη Γαλλία, σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Sogreah Cyprus Limited - A.F. Modinos & S.A. Vrahimis Architects & Engineers Joint Venture. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωτοποριακές μηχανολογικές λύσεις που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της οικοδόμησης, αποτέλεσαν πρωτοτυπία στο είδος τους για τη χώρα.

Η Μαρίνα Λεμεσού είναι η πρώτη «Blue Flag» μαρίνα του νησιού ενώ έχει διακριθεί με το παγκοσμίου φήμης βραβείο «5 Gold Gold Anchor Platinum», που αποτελεί την υψηλότερη διάκριση για εξαιρετικές μαρίνες σε όλο τον κόσμο, για την παροχή ιδανικών υπηρεσιών και εγκαταστάσεων προς τους πελάτες της. Η εμβληματικότητα του έργου έχει κερδίσει το αμέριστο ενδιαφέρον τόσο των πελατών όσο και των επισκεπτών από όλο τον κόσμο, εδραιώνοντας την εικόνα του ως ένας περιζήτητος και υπερσύγχρονος προορισμός που ενισχύει την τουριστική ομορφιά της περιοχής και της Κύπρου στο εξωτερικό. Αξιοσημείωτη είναι και η συμβολή της μαρίνας στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης της Λεμεσού, καθώς και ο ζωτικός ρόλος που διαδραμάτισε στη δημιουργία θέσεων εργασίας, με πάνω από 500 άτομα να απασχολούνται κατά τη διάρκεια της οικοδόμησης και σχεδόν τα διπλάσια κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της.

Το πρωτοποριακό έργο της Μαρίνας Λεμεσού υλοποιήθηκε από την Limassol Marina Ltd, η οποία αποτελείται από τις εταιρείες Avax S.A, Francoudi & Stephanou Ltd, Cybarco Ltd, LMDC Ltd, G Paraskevaides Ltd και Stamoland Properties Ltd. Οι εργολάβοι του έργου αποτελούνται από τις εταιρείες Marina Lemesou Joint Venture - Avax S.A., Cybarco Contracting Limited και G Paraskevaides Ltd.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close