Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

8 ταβερνάκια (εντός και εκτός πόλης) για φαγητό έξω την 1η Απριλίου

Η αυριανή αργία μάς δίνει άλλη μία καλή αφορμή για να βγούμε!

Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου 2021

Η 1η Απριλίου είναι αργία και ως εκ τούτου αναζητούμε μέρη όπου θα απολαύσουμε λίγες στιγμές χαλάρωσης, με καλό φαγητό, ωραίο περιβάλλον, ευχάριστη ατμόσφαιρα, άριστη εξυπηρέτηση, και καλές τιμές.

Και παρόλο που ήδη σου προτείναμε 15 μέρη για καλό φαγητό (εντός κι εκτός πόλης), πιο κάτω θα βρεις μερικές ακόμα καλές ιδέες, που μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε γούστο! 

Παλαιά Ελιά
Το εστιατόριο που δημιουργήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου του Κεραυνού στον Στρόβολο, έχει σύγχρονο στυλ, ωραία ατμόσφαιρα και αποτελεί πλέον προορισμό για φίλους, παρέες αλλά και όλη την οικογένεια!  Ένα όμορφο εστιατόριο για μεζεδάκια, σπιτικό φαγητό, καφέ, κοκτέιλ αλλά και ζωντανή μουσική! Ανοικτό κάθε βράδυ και επιπλέον τα μεσημέρια του Σαββάτου, Κυριακής και αργιών στην αυλή. 
(22 252600) Σταδίου 44, Στρόβολος, Λευκωσία.

Εστιατόριο Μακρής
Η παραδοσιακή ταβέρνα Μακρής στο χωριό Μονιάτης, που μετρά πολλές δεκαετίες στην περιοχή, από βολικός σταθμός για φαγητό εξελίχθηκε σε κυρίως προορισμό, καθώς πολλοί αγάπησαν το μενού της. Για την ταβέρνα Μακρής μεγάλο πλεονέκτημα θεωρείται και η τοποθεσία της. Περιτριγυρισμένη από το πλούσιο πράσινο του Μονιάτη, τα αρώματα του δάσους και την ηρεμία που προσφέρει το τοπίο, ξέρει ότι μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική διέξοδο ξεκούρασης στους επισκέπτες της. Κλέφτικο, σούβλα, γεμιστοί ανθοί, νόστιμα κολοκυθάκια με αυγά, αλλά κυρίως το φημισμένο κοντοσούβλι του Μελή και τα παραδοσιακά μακαρόνια της Λένιας είναι λόγοι για να επισκεφθείς την ταβέρνα Μακρής. Όλα καταφθάνουν πάντα φρέσκα και καλομαγειρεμένα στον πελάτη, ενώ ο κατάλογος διαθέτει και επιλεγμένα κρασιά της περιοχής, τα οποία συνοδεύουν έξοχα κάθε πιάτο. Στα συν βάλε και το ειδικό μενού για όσους νηστεύουν.
(25421275 / Facebook : Andreas Makris Restaurant) Μονιάτης, επ. Λεμεσού.

Αυλή της Γεωργίας
Μπορείς όμως να επισκεφθείς και την Αυλή της Γεωργίας στον παραλιακό του Πρωταρά, η οποία θα σε υποδεχθεί και θα σε σερβίρει φρέσκο ψάρι αλλά και μεζέδες στην υπέροχη αυλή της! 
(99729977) Λεωφ. Πρωταρά 8.

Η Φωλιά του Δράκου
To μεζεδοπωλείο αυτό στο Πεντάκωμο είναι φτιαγμένο με αγάπη, μεράκι, και σεβασμό από νεαρούς ανθρώπους που τιμούν την παράδοση της οικογένειάς τους. Σε αυτό θα βρεις κυπριακό μεζέ σε καλές τιμές, για να τον συνοδεύσεις με ντόπιο κρασί, μπύρα ή ζιβανία, αλλά και συροπιαστά γλυκά. Για την 1η Απριλίου υπάρχουν διαθέσιμες κρατήσεις από τις 12:00 μέχρι 14:30 και από τις 15:00 μέχρι τις 18:00
(25632535) Πεντάκωμο, επ. Λεμεσού. 

Κυρά Γιώργαινα
Η φιλική ατμόσφαιρα και το παραδοσιακό περιβάλλον της ταβέρνας Κυρά Γιώργαινα, θα σε ταξιδέψουν σε άλλες εποχές. Η φιλοξενία, η άψογη εξυπηρέτηση και κυρίως οι γευστικές δημιουργίες, ασύγκριτης ποιότητας και ποικιλίας είναι τα  στοιχεία εκείνα που έκαναν την να ξεχωρίσει μέσα από το πέρασμα δεκατριών χρόνων. Η κυρά Γιώργαινα αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα. Με τρία διαφορετικά μενού μεζέδων, θα απογειωθείς με τις απίθανες γεύσεις και τις μυρωδιές τους.
(24664978) William Weir 7, Λάνρακα. Την Πέμπτη 1 Απριλίου η ταβέρνα θα είναι ανοικτή μεσημέρι και βράδυ. 

Προαύλιο
Η νέα (σχετικά) άφιξη της Λεμεσού, είναι ένα εντυπωσιακό και συνάμα μοντέρνο ταβερνάκι, με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν παντού, και τις δικές του μοναδικές πινελιές, το οποίο σε συνδυασμό με τις αυθεντικές κυπριακές γεύσεις κατάφερε ήδη -παρά το σύντομο πέρασμά του- να ξεχωρίσει. Γιατί το ονόμασαν Προαύλιο; Γιατί το εστιατόριο βρίσκεται στο προαύλιο της όμορφης, γραφικής μικρής εκκλησίας του χωριού Παρεκκλησιά! Σε έναν ολοκαίνουργιο εξωτερικά καλυμμένο χώρο, λοιπόν, θα απολαύσεις νόστιμα σπιτικά πιάτα της κυπριακής κουζίνας, συνοδευμένα με καλό κρασί το μεσημέρι της 1ης Απριλίου.
(25222444) Τιμίου Σταυρού 19, Παρεκκλησιά, Λεμεσός.

Ταβέρνα Καμασιάς
Όταν μιλάμε για αυθεντικό κυπριακό φαγητό, η ταβέρνα Καμασιάς έρχεται πρώτη στο νου μας! Η πασίγνωστη και αγαπημένη ταβέρνα του Παραλιμνίου, με 20 χρόνια εμπειρία, συνεχίζει να σερβίρει μία φοβερή επιλογή καλομαγειρευμένων πιάτων και μεζέδων, που δεν θα βρεις πουθενά αλλού! Χρησιμοποιούν μόνο γνήσιες πρώτες ύλες και τα φαγητά τους είναι εποχιακά με φρέσκα χόρτα, φρέσκο ντόπιο ψάρι και κρέας, που τα φτιάχνουν με σεβασμό στην κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα.
Για την 1η Απριλίου η ταβέρνα θα σερβίρει ολόφρεσκα ψάρια και εποχιακούς μεζέδες. 
 (23825144, Facebook: Taverna kamasias) Δαιδάλου 23, Παραλίμνι. 

Παλιομούχταρος
Όμορφη, αυθεντική ταβέρνα, με σύγχρονα στοιχεία και διαχρονική αξία. Ο Παλιομούχταρος, στον γραφικό Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας, είναι μια ταβέρνα με τα όλα της. Διαθέτει μία ανανεωμένη αυλή, με μεγάλη χωρητικότητα, περικυκλωμένη από τεράστια καταπράσινα δέντρα και γρασίδι. Οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες της υποδέχονται την πελατεία τους εδώ και 10 χρόνια με το πιο ζεστό χαμόγελο και όλοι φεύγουν ευχαριστημένοι με την ποιότητα και την ποικιλία που προσφέρει. Οι μεζέδες είναι όλοι της ώρας και φτιαγμένοι από τον 'άρχοντα' της κουζίνας, τον ιδιοκτήτη Μενέλαο Μενελάου. Περιλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία πιάτων, σαλάτες, ορεκτικά, μαγειρευτά, καθώς και όλων των ειδών τα κρεατικά. Στο τέλος θα καταφθάσει στο τραπέζι σου και το φημισμένο του γλυκό, το οποίο είναι κερασμένο, το 'σάμαλι' ή αλλιώς 'καλόν πράμα' που είναι η σπεσιαλιτέ του Παλιομούχταρου. Ανοιχτοί καθημερινά, μεσημέρι και βράδυ, και τις αργίες τα μεσημέρια, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας του Υπουργείου Υγείας.
(24323323) Φιλίου Τσιγαρίδη 12, Άγιος Θεόδωρος, επ. Λάρνακας. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close