Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα Erasmus+ 2021-2027

Βασική προτεραιότητα του Προγράμματος Erasmus+ 2021-2027 είναι να προσφέρει ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης χωρίς αποκλεισμούς, με έμφαση στα άτομα με μειωμένες ευκαιρίες μάθησης και στους μικρότερους οργανισμούς, χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο Πρόγραμμα. Επιπρόσθετες προτεραιότητες του Προγράμματος είναι η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων και της περιβαλλοντικής τους υπευθυνότητας, η ενθάρρυνση συμμετοχής στη δημοκρατική ζωή και η ευαισθητοποίηση σχετικά με ευρωπαϊκά θέματα.

Η Εθνική Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2021 έχει αναρτηθεί εδώ.

Το ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης διοργανώνει διαδικτυακές ημερίδες για σκοπούς ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τις ευκαιρίες που προσφέρονται και τη διαδικασία υποβολής προτάσεων για τους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής και οι σύνδεσμοι για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής έχουν αναρτηθεί εδώ.

Erasmus+
Το εμβληματικό πρόγραμμα Erasmus+ κατατάσσεται από τους Ευρωπαίους ως το τρίτο πιο θετικό αποτέλεσμα της ΕΕ, αμέσως μετά την ελεύθερη κυκλοφορία και την ειρήνη. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, πάνω από 10 εκατομμύρια άτομα από 33 χώρες (Κράτη-μέλη συν Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Βόρεια Μακεδονία, Νορβηγία, Σερβία και Τουρκία) έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Το διεθνές σκέλος του Erasmus+ θα προσφέρει κινητικότητα και συνεργασία στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού σε όλο τον κόσμο.

Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης
Είναι μία εκ των δύο Εθνικών Υπηρεσιών, που διαχειρίζονται από κοινού το Πρόγραμμα σε τοπικό επίπεδο. Κύρια ασχολία του ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης είναι η κατανομή των κονδυλίων που παραχωρούνται στην Κύπρο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συμμετοχή Κυπρίων δικαιούχων στο Πρόγραμμα.

Ο στόχος του Erasmus + είναι να συμβάλει στη Στρατηγική Ανάπτυξης της απασχόλησης, της κοινωνικής ισότητας και ένταξης, της περιβαλλοντικής ευσυνειδησίας  καθώς και στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της ΕΕ για την εκπαίδευση και την κατάρτιση. Επιπλέον στόχος του ΙΔΕΠ στα επόμενα χρόνια είναι η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης (European Education Area) μέχρι το 2025, που είναι στόχος της ΕΕ.

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30