Πάμε Ταξίδι , Guide

Κρουαζιέρες από την Κύπρο: Ποιες εταιρείες έρχονται, πότε αρχίζουν και πού θα ταξιδεύουν

Συγκεντρώσαμε όλα όσα ανακοινώθηκαν για το φετινό καλοκαίρι και σου δίνουμε τις επιλογές

Δημοσιεύτηκε στις 09 Απριλίου 2021

Τα επόμενα καλοκαίρια φαίνεται ότι η κρουαζιέρα θα αποτελέσει «δυνατό χαρτί» στον τουρισμό της Κύπρου και επιλογή διακοπών για ντόπιους αλλά και ξένους, ενώ το Λιμάνι Λεμεσού φαίνεται ότι θα γίνει αφετηρία για όμορφα ταξίδια σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Σε κυπριακά νερά λοιπόν, θα παρελαύνουν, όπως όλα δείχνουν, αρκετές παγκοσμίου φήμης εταιρείες κρουαζιέρων το φετινό καλοκαίρι, με μερικές εξ αυτών να επιλέγουν μάλιστα την Κύπρο ως το κύριο λιμάνι τους.

Την αρχή έκαναν η Royal Caribbean και η Celebrity Apex. Αναλόγη ανακοινώση έγινε χθες από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και για την Seabourn, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες.

Royal Caribbean
Η Τop Kinisi Travel ανακοίνωσε ότι αρχίζουν οι κρατήσεις για τις κρουαζιέρες με το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Jewel of the Seas της Royal Caribbean από Λεμεσό. Οι κρατήσεις είναι διαθέσιμες από τις 7 Απριλίου. Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο θα εκτελεί 8ήμερες κρουαζιέρες από Λεμεσό προς Ρόδο, Χανιά, Πειραιά, Μύκονο και Σαντορίνη εβδομαδιαία με έναρξη από τις 10/7/2021 και μέχρι τις 23/10/2021. Το Jewel of the Seas κατασκευάστηκε το 2004 και έτυχε μιας πλήρης ανακαίνισης το 2016, που στοίχισε $30 εκατομμύρια. Έχει μήκος 293μ και πλάτος 33μ και διαθέτει 13 καταστρώματα, 9 εστιατόρια, 13 μπαρ και σαλόνια, 3 πισίνες, 3 τζακούζι, σπα και γυμναστήριο, θέατρο 915 θέσεων, καζίνο, εξωτερικό σινεμά, μίνι γκολφ, καταστήματα, βιβλιοθήκη και δισκοθήκη.
Πληροφορίες – Κρατήσεις στο Παγκύπριο τηλέφωνο 77 78 78 78.

Celestyal Cruises
Η Celestyal Cruises μέλος του Ομίλου Louis και βραβευμένη ως η πρώτη επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε την έναρξη νέου δρομολογίου επτά διανυκτερεύσεων με το Celestyal Olympia από τη Λεμεσό. Πιο συγκεκριμένα, το Celestyal Olympia ξεκινά τις εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από το Σάββατο 3 Ιουλίου μέχρι και τις 21 Αυγούστου από το λιμάνι της Λεμεσού, με προσεγγίσεις στον Άγιο Νικόλαο (Κρήτη), Λαύριο (Αθήνα), τη Θεσσαλονίκη και ακολούθως Μύκονο, Σαντορίνη και Ρόδο. Το νέο δρομολόγιο με την ονομασία «Μυθικό Αρχιπέλαγος» ξεκινά από τα 699€, ανά άτομο σε δίκλινη καμπίνα συμπεριλαμβάνοντας στην τιμή απεριόριστη κατανάλωση κλασικών ποτών, όλα τα γεύματα εν πλω, πλούσιο, ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα ψυχαγωγίας, δύο εκδρομές, λιμενικά τέλη, χρεώσεις υπηρεσιών και τα φιλοδωρήματα. Τα παιδιά μέχρι 12 ετών θα χρεώνονται μόνο λιμενικά τέλη και φόρους, ενώ θα υπάρχουν ειδικές τιμές για τριμελείς και τετραμελείς οικογένειες στην ίδια καμπίνα.  Όλες οι αναχωρήσεις θα είναι διαθέσιμες προς κράτηση από την Παρασκευή 9 Απριλίου. Σημειώνεται ότι θα έχουν τη δυνατότητα να επιβιβαστούν όσοι διαθέτουν αρνητικό μοριακό τεστ PCR 48 ωρών ενώ αναμένεται καθοδήγηση από τις υγειονομικές αρχές για την απαλλαγή από την προσκόμιση αρνητικού μοριακού τεστ για όσους διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Τo Celestyal Olympia, το οποίο θα υποδεχτεί για πρώτη φορά το κυπριακό επιβατικό κοινό με επιβίβαση από το λιμάνι της Λεμεσού, διαθέτει 12 καταστρώματα, μπορεί να φιλοξενήσει 1.664 επιβάτες στις 724 άνετες και φιλόξενες του καμπίνες, 418 από τις οποίες είναι εξωτερικές ενώ διαθέτει και 21 σουίτες. Οι επιβάτες θα μπορούν να απολαύσουν πλούσια ελληνική και μεσογειακή κουζίνα στα τρία εστιατόρια, ενώ θα υπάρχουν πολλές επιλογές ψυχαγωγίας εν πλω ανάμεσα στα πολλά σαλόνια, τα ευρύχωρα καταστρώματα με τις δύο μεγάλες του πισίνες, καθώς και επτά μπαρ που διαθέτει. Το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, καθώς και το κέντρο υγείας και ομορφιάς, τα καταστήματα  αφορολόγητων ειδών και παιδότοπος συμπληρώνουν την εξαιρετική εμπειρία και τις υπηρεσίες που παρέχονται στο κρουαζιερόπλοιο. Σημειωτέον ότι φέτος, λόγω της εφαρμογής αυστηρών πρωτοκόλλων στην κρουαζιέρα θα είναι μειωμένος ο αριθμός των επιβατών. 
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.

Celebrity Apex
Παγκόσμιο ντεπούτο για το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Apex της Celebrity Cruises θα κάνει η εταιρεία από την Ελλάδα, με δρομολόγια που περιλαμβάνουν και την Κύπρο. Κατά τη διάρκεια της πολυτελούς κυκλικής κρουαζιέρας επτά διανυκτερεύσεων έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, το Celebrity Apex θα αναχωρήσει από την Αθήνα και θα επισκεφτεί μερικούς από τους πιο ειδυλλιακούς προορισμούς της Μεσογείου, όπως η Μύκονος, η Ρόδος και η Σαντορίνη στην Ελλάδα, η την Κύπρο και η Χάιφα και η Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ.  Οι κρατήσεις για την κρουαζιέρα ξεκίνησαν από τις 30 Μαρτίου. Η νέα καλοκαιρινή σεζόν θα περιλαμβάνει δύο δρομολόγια: 
- Τα ελληνικά νησιά και την Κύπρο - οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την αρχαία πόλη της Ρόδου με την Ακρόπολη και την μεσαιωνική αρχιτεκτονική, τις παραλίες και την ομορφιά της Μυκόνου και το νησί της Σαντορίνης. Κατόπιν, οι επιβάτες θα επισκεφτούν τη νότια ακτή της Κύπρου που διαθέτει μια μοναδική νησιωτική κουλτούρα, η οποία έχει επηρεαστεί από τους δύο της γείτονες, την Τουρκία και την Αίγυπτο.
- Τα ελληνικά νησιά και το Ισραήλ - Εκτός από τη Ρόδο και τη Σαντορίνη, αυτό το δρομολόγιο θα ξεναγήσει τους επιβάτες στην αναπτυσσόμενη καλλιτεχνική σκηνή της Χάιφας, με την εύκολη πρόσβασή της στο Τελ Αβίβ, τον ποταμό Ιορδάνη και την Ιερουσαλήμ. Το δρομολόγιο θα ξεκινάει και θα καταλήγει στην Αθήνα. 
Οι κρατήσεις για την κρουαζιέρα θα ξεκινήσουν από τις 30 Μαρτίου. Αντιπρόσωπος της Celebrity Cruises στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι το τουριστικό γραφείο Navigator Travel & Tourist Services, από τα πλέον εξειδικευμένα στην κρουαζιέρα.

Seabourn Cruise Line
Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας με ενημέρωσή του την περασμένη Πέμπτη 8 Απριλίου εμηνέρωσε ότι η εταιρεία Seabourn Cruise Line, μέλος του ομίλου Carnival, γνωστοποίησε την συμπερίληψη της Κύπρου στο πρόγραμμα κρουαζιέρων της για το φετινό καλοκαίρι. Όπως αναφέρει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας «Το όλο εγχείρημα έγινε μέσα από επαφές της εταιρείας και συντονισμένες προσπάθειες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και έργων και το Υφυπουργείο Τουρισμού. Ως γνωστό, εταιρείες κρουαζιερόπλοιων διεθνούς εμβέλειας με τις πρόσφατες αποφάσεις τους, έχουν εντάξει την Κύπρο στο παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας.  Το γεγονός αυτό αναδεικνύει ότι έχουν εκτιμηθεί θετικά τα επιδημιολογικά δεδομένα καθώς και οι ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρει η χώρα μας. Συγκεκριμένα, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν μεταξύ άλλων, η δυνατότητα αλλαγής πληρωμάτων για το οποίο η Κύπρος ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πανδημία και πήρε τα εύσημα από την διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, καθώς και οι διευκολύνσεις ελλιμενισμού των πλοίων. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη στην εγχώρια τουριστική, ναυτιλιακή και λιμενική βιομηχανία αλλά και ευρύτερα στην οικονομία του τόπου. Σημειώνεται ότι η εταιρεία θα δρομολογήσει δύο 7ήμερες κρουαζιέρες με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά από την πρώτη βδομάδα Ιουλίου. Τα δρομολόγια θα περιλαμβάνουν ελληνικά νησιά Άγιο Νικόλαο-Ρόδο-Μύκονο-Ναύπλιο με σταθμό τη Λεμεσό και Πάτμο-Ρόδο-Σαντορίνη-Σπέτσες με σταθμό την Πάφο».

*Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν κι άλλες εταιρείες με δρομολόγια που θα συμπεριλαμβάνουν την Κύπρο, με μία από αυτές να είναι η MSC Cruises, η οποία ήδη είχε ανακοινώσει την επέκτασή της στην Κύπρο.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close