Eating News , Εστιατόρια

Το Σαββατοκύριακο πάμε για κυπριακό φαγητό «της ώρας» σ’ ένα ήσυχο μέρος

Σου λέει κάτι το χωριό Κελοκέδαρα της Πάφου;

Δημοσιεύτηκε στις 15 Απριλίου 2021

Τα σχέδια σου για το Σαββατοκύριακο αν δεν τα έχεις κάνει μέχρι σήμερα, σου τα φτιάχνουμε εμείς και σου προτείνουμε να επισκεφτείς ένα κλασικό και παραδοσιακό χωριουδάκι, ίσως άγνωστο για πολλούς, το χωριό Κελοκέδαρα της Πάφου.

Πρόκειται για ένα πολύ μικρό και γραφικό χωριουδάκι το οποίο μυρίζει παράδοση.  Άνθρωποι ευγενικοί και φιλόξενοι, έτοιμοι να σε καλωσορίσουν. Το χωριό είναι περιτριγυρισμένο από πράσινο και αυτό ίσως να έχει αρκετή σημασία για σένα! Απέχει περίπου 35 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και είναι κτισμένο ανάμεσα στο βουνό «Παούρα» και την κοιλάδα του Ξεροπόταμου.

Στο συγκεκριμένο χωριό υπάρχει ένα πολύ χαρακτηριστικό παραδοσιακό μαγαζάκι, ονόματι Kelokedara Tavern, που φτιάχνει φαγητά «της ώρας» και πραγματικά σου δίνει το αίσθημα της παράδοσης. Η κυρία Αθηνά, σού φτιάχνει σπιτικιά πιάτα, κυρίως της σχάρας, ενώ προ πανδημίας συνήθιζαν να σερβίρουν μυρωδάτο κλέφτικο στον  ξυλόφουρνο. (Σημείωσε ότι πολύ σύντομα θα ξανανοίξουν το φούρνο και θα σερβίρουν και πάλι κλέφτικο).

Το κυπριακό φαγητό, θα το απολαύσεις έξω στο πλακόστρωτο, κάτω από τη σκιά των δέντρων, σε μια πολύ όμορφη και ήσυχη ατμόσφαιρα. Και όλα αυτά αντικρίζοντας την υπέροχη θέα στο βουνό.

Στο εσωτερικό της ταβέρνας έχεις την ευκαιρία να δεις παραδοσιακά εργαλεία και άλλα αντικείμενα των παλιών χρόνων.

Το μαγαζί είναι συνήθως ανοικτό κάθε Σαββατοκύριακο μεσημέρι. Καλό όμως είναι να καλέσεις πρώτα στο 96 865800, για να διευθετήσεις την κράτησή σου!

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close