Πάμε Ταξίδι , Guide

Αυτές οι πόλεις πληρώνουν τους τουρίστες για να τις επισκεφθούν!

«You Stay, We Pay»: Με αυτό το σύνθημα πόλεις των ΗΠΑ πληρώνουν τουρίστες για να πάνε εκεί!

Δημοσιεύτηκε στις 15 Απριλίου 2021

Όταν εταιρείες-κολοσσοί όπως η Microsoft αποφάσισαν να εργάζονται από το σπίτι χιλιάδες εργαζόμενοι, το πλήγμα στον τουρισμό δεν άργησε να έρθει.

ο Πίτερ Κλάουσερ, διευθυντής τουρισμού του Experience Redmond δήλωσε στον Guardian ότι τοπικές επιχειρήσεις, ιδίως εκείνες που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία του τουρισμού έχουν πληγεί σοβαρά:

Στο Ρέντμοντ της πολιτείας Ουάσινγκτον «τα ξενοδοχεία έπεσαν από την πληρότητα του 65%-85% που είχαν συνήθως στο 6% με 9%», είπε. «Υπήρχαν μέρες που κάποια ξενοδοχεία μπορεί να μην είχαν ούτε ένα γεμάτο δωμάτιο».

Ο Κλάουσερ άρχισε να επεξεργάζεται δημιουργικές λύσεις για να προσελκύσει ξανά στην πόλη τους επισκέπτες. Μια μέρα είπε για πλάκα στους συναδέλφους του: «Γιατί δεν τους δίνουμε απλώς τα χρήματα, ξέρετε, ας τους πληρώσουμε, ας τους δώσουμε μετρητά».

Και το αστείο έγινε πραγματικότητα τον περασμένο μήνα, μέσα από το πρόγραμμα «You Stay, We Pay» («Εσύ μένεις, εμείς πληρώνουμε»), το οποίο πρόκειται να προσφέρει στους πρώτους 500 επισκέπτες που θα μείνουν για δύο ή περισσότερα βράδια σε ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο κουπόνια αξίας $100.

Επίσης, το Γκλένγουντ Σπρινγκς του Κολοράντο με περίπου 10.000 κατοίκους, συνήθως υποδέχεται 1,5 εκατ. τουρίστες το χρόνο. Τώρα, προσφέρει επίσης κουπόνια $100 στους πρώτους τουρίστες που θα κάνουν κράτηση.

Αντίστοιχο πρόγραμμα «έτρεξε» και στο Σάντα Μαρία Βάλεϊ της Κεντρικής Καλιφόρνια.

Αν και δεν υπάρχουν ακόμη πλήρη στοιχεία για την επιτυχία του προγράμματος, όπως λέει ο ίδιος στον Guardian, τα τηλέφωνα των ξενοδοχείων «έσπασαν» και οι ξενοδόχοι δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις εξελίξεις.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close