Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Εξόρμηση και φαγητό σε μία από τις πιο παραδεισένιες τοποθεσίες στο νησί

Ας ανακαλύψουμε τις κρυμμένες ομορφιές του νησιού

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2021

Μιας και ο καιρός δεν θα είναι και τόσο καλός -ή τουλάχιστον αυτό λένε οι προβλέψεις- το Σαββατοκύριακο, σκεφτήκαμε να σου προτείνουμε μια οικογενειακή εξόρμηση που μπορείς να κάνεις μαζί με τα παιδιά σου και να είναι το ίδιο χαλαρή όσο θα ήταν αν επέλεγες την παραλία!

Τι θα έλεγες λοιπόν να πάμε σε ένα ορεινό τοπίο, για να ανακαλύψουμε τις ομορφιές του νησιού μας; Ο πανέμορφος φράκτης του Ξυλιάτου, για παράδειγμα, είναι από τις πιο όμορφες περιοχές του νησιού μας! Πρόκειται για έναν παράδεισο στην καρδιά του Τροόδους. Το φράγμα αλλά και το μονοπάτι "Φράγμα Ξυλιάτου" είναι κυκλικό, αρχίζει από την υπερχείλιση του φράγματος και ακολουθεί πορεία παράλληλη της υψηλότερης στάθμης του νερού. Το μονοπάτι αυτό ξεκινά από τον εκδρομικό χώρο που υπάρχει εκεί και καταλήγει επίσης εκεί. Στο πάνω μέρος του φράγματος περνά από τεχνητή γέφυρα, ανηφορίζει και φθάνει στον δρόμο Ξυλιάτου - Λαγουδερών, τμήμα του οποίου ακολουθεί και καταλήγει στην αφετηρία διαμέσου του αναχώματος του φράγματος. 

Η διάρκεια όλης της διαδρομής είναι περίπου μιάμιση ώρα και οι φωτογραφίες που θα βγάλεις, θα είναι σίγουρα αξιοζήλευτες!

Και μιας και θα είσαι στην περιοχή, προτείνουμε brunch και καφεδάκι στο Boukkoma (95 966252), το οποίο φέτος μετακόμισε στο Κοινοτικό Πάρκο Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου. Αν δε βρεθείς εκεί αυτήν την Κυριακή το μεσημέρι, να ξέρεις ότι η Φρειδερίκη, ο Μαρίνος και ο Γιώργος θα παίζουν και θα τραγουδούν ρεμπέτικα (ώρα έναρξης: 12:00).
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close