Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μια όμορφη, γραφική ταβέρνα λίγο έξω από τη Λευκωσία, με μεγάλη ιστορία

Αυτήν την ταβέρνα αξίζει σίγουρα να την επισκεφθείς και να τη δοκιμάσεις!

Δημοσιεύτηκε στις 04 Αυγούστου 2021

Οι νόστιμες κι αυθεντικές ταβέρνες της Κύπρου μπορεί να είναι αρκετές, ωστόσο λίγες είναι εκείνες που σου σερβίρουν φαγητό και νόστιμα μεζεδάκια που οι ίδιοι φτιάχνουν επιτόπου! 

Λίγο έξω λοιπόν από την Λευκωσία, και συγκεκριμένα στο Δάλι, θα βρεις μία πολύ προσεγμένη ταβέρνα που δίνει έμφαση στην ποιότητα συνολικά, από τον χώρο μέχρι τις πρώτες ύλες! 

Ο λόγος για τους Μύλους του Δαλιού, ένα όμορφο και αυθεντικό ταβερνάκι, με μια ατμόσφαιρα χαλαρή, που είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες του στην πανέμορφη αυλή του! 

Εξάλλου, πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο και ένα χώρο που μετρά μία ιστορία χρόνων που άρχισε το 1987, όταν οι αλευρόμυλοι μετατράπηκαν σε ένα φιλόξενο ταβερνάκι. Από τότε άλλαξαν πολλά... μόνο προς το καλό.

Στην υποδοχή θα συναντήσεις τον κ. Τάκη, που μαζί με την οικογένειά του, φροντίζουν ώστε η εμπειρία σου στο "σπιτικό" τους να είναι πέρα για πέρα νόστιμη. Εξάλλου, από τότε που ανέλαβαν τους Μύλους, τους ανακαίνισαν, φρέσκαραν τον χώρο τους, έφτιαξαν την αυλή του, αλλά και το μενού του, στο οποίο έβαλαν όλη την αγάπη, την αυθεντικότητα και τη γεύση της παράδοσής μας, με κύριο πάντοτε γνώμονα και μέλημά τους την ικανοποίηση των πελατών τους.  

Η ταβέρνα λοιπόν του κ. Τάκη και της οικογένειάς του είναι το παράδειγμα της απόλυτα εντυπωσιακής γαστρονομικής εμπειρίας, για όλους όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν πρϊόντα της Κύπρου μας, μετουσιωμένα σε συνταγές της παραδοσιακής μας κουζίνας, γιατί: οι πρώτες ύλες είναι της περιοχής, το χαλλούμι, το γιαούρτι όπως και τα λουκάνικα είναι δικούς τους παραγωγής, ενώ το γαλακτομπούρεκο, το οποίο ενθουσιάζει κάθε επισκέπτη, φτιάχνεται επίσης επιτόπου, από την οικογένεια, χρησιμοποιώντας τις πιο αγνές πρώτες ύλες και φυσικά παραδοσιακές συνταγές!    

Εδώ λοιπόν, θα πας, θα καθίσεις στην πλακόστρωτη αυλή και θα παραγγείλεις οφτό κλέφτικο μούρλια, το οποίο θα φτάσει στο τραπέζι σου σερβιρισμένο με πιλάφι πλιγούρι και ολόφρεσκο, σπιτικό γιαούρτι που φτιάχνουν οι ίδιοι. Σαλάτα και κάππαρη θα πλαισιώσουν επίσης το φαγητό σου. 

Εναλλακτικά, μπορείς να παραγγείλεις τον πλούσιο μεζέ του, για να φτάσει κοντά σου το "βαρύ πυροβολικό" του μαγαζιού. Ολόφρεσκες σαλάτες, σπιτικές αλοιφές, γιαούρτι και χαλλούμι που φτιάχνεται επιτόπου, λουκάνικα επίσης παραγωγής των ιδιοκτητών, λούντζα, φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανητές, μανιτάρια, και εποχιακά ζαρζαβατικά, κρεατικά, που θα ψηθούν όπως πρέπει και θα σερβιριστούν με τα απαραίτητα συνοδευτικά, θα αποτελέσουν τα εφόδια σου για ένα καλό φαγοπότι! 

Ένα φαγοπότι που πρέπει να ολοκληρωθεί και με τον πιο γλυκό τρόπο. Με το γαλακτομπούρεκο για το οποίο μιλάνε όλοι μετά από κάθε τους επίσκεψη! 

Οι Μύλοι του Δαλιού είναι μία αξιοπρεπής και αυθεντική ταβέρνα, γι' αυτό και θα προτείναμε να την βάλεις στη λίστα σου!  

(22525999 & 96741900) Αρ. Μακαρίου Γ΄41Α, Δάλι, επ. Λευκωσίας. Τρ-Σ 19:00-23:30. Από Σεπτέμβριο και Κυριακή μεσημέρι.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close