Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

5+1 πανέμορφα στέκια στο βουνό, για καφέ, φαγητό και κοκτέιλ

Εδώ θα ζήσεις αξέχαστες καλοκαιρινές εμπειρίες

Δημοσιεύτηκε στις 14 Αυγούστου 2021

Οι διακοπές του Αυγούστου -για τους περισσότερους από μας- μόλις έφτασαν κι αν έχουμε έστω έναν λόγο να χαιρόμαστε, αυτός είναι που τα χωριά μάς θα πάρουν και πάλι ζωή, μιας και πολλοί είναι αυτοί που θα αναζητήσουν λίγη δροσιά στα βουνά! 

Άλλωστε, λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με τα καλοκαίρια στο χωριό, την ατμόσφαιρα -ειδικά το βράδυ-, την ηρεμία και τη φιλοξενία των ανθρώπων του. 

Γι' αυτό κι εμείς προτείνουμε να πάρεις την παρέα, να ανηφορίσεις για τα ορεινά και να αράξετε για κοκτέιλ μέσα στη φύση, στα πανέμορφα στέκια που άνοιξαν και σε περιμένουν.

Corner Mill Lounge Bar
Αξέχαστες καλοκαιρινές εμπειρίες μας περιμένουν και το φετινό καλοκαίρι σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά μας, την Κακοπετριά. Το χωριό λοιπόν από το περασμένο καλοκαίρι απέκτησε έναν υπέροχο προορισμό για κάθε στιγμή της ημέρας, ο οποίος μετατρέπει τα βράδια μας σε ρομαντικά, νοσταλγικά, με άρωμα και γεύση! Ετοιμάσου, λοιπόν, να επισκεφθείς το Corner Mill, το οποίο έχει δημιουργηθεί σε ένα από τα -ίσως- πιο χαρακτηριστικά σημεία στο χωριό, ακριβώς κάτω από το εστιατόριο Μύλος… Διπλά στο γραφικό ποτάμι της περιοχής, κάτω από τη σκιά των δέντρων και με επαγγελματίες μπάρτεντερς να σερβίρουν πασίγνωστα αλλά και «πειραγμένα» κοκτέιλ, το Corner Mill Lounge Bar σε προκαλεί να ξεφύγεις από τα κοινότυπα. Λαχταριστό brunch, κοκτέιλ εμπνευσμένα και φτιαγμένα με μεράκι, μεσογειακό κλίμα, απέραντη όρεξη για διασκέδαση και φυσικά το καταπράσινο τοπίο για να διασκεδάσεις, να χαλαρώσεις και να αφήσεις πίσω τις σκοτούρες της εβδομάδας. Και δεν είναι μόνο αυτά. Ο χώρος διαθέτει funky street food station για να ικανοποιήσει τις γευστικές σου απαιτήσεις, ναργιλέ για τους λάτρεις του σπορ, ενώ φιλοξενεί βραδιές με μουσική από μπάντες αλλά και DJ. 
Κράτηση και ζακετούλα… απαραίτητα! 
(99424469) Corner Mill – Κακοπετριά (Ξενοδοχείο Μύλος). Δωρεάν χώρος στάθμευσης: Ναι (παρά την εκκλησία - 30 μέτρα). *Στο χώρο τηρούνται όλες οι απαραίτητες διά νόμου προδιαγραφές Ασφάλειας και Υγείας της παρούσας κατάστασης.

Markos River Park
Το Markos River Park ανανεώθηκε και σε περιμένει αυτό το καλοκαίρι σε ένα καταπράσινο και μαγευτικό φυσικό περιβάλλον, για να περάσεις αξέχαστες στιγμές με την παρέα! Θα το βρεις στο διάσημο χωριό Καλοπαναγιώτης, δίπλα στο ποτάμι! Εκεί στήθηκε ένα μαγευτικό σκηνικό, μέσα στο πράσινο, ιδανικό για τα βράδια του καλοκαιριού. Πάμε να τραγουδήσουμε και να διασκεδάσουμε παρέα με ζωντανή ελληνική μουσική, να απολαύσουμε δροσιστικά ποτά και κοκτέιλ, να δοκιμάσουμε νόστιμα platters και pizza, αλλά και ναργιλέ σε πλούσιες γεύσεις!  
(99242819) Καλοπαναγιώτης. 

The Barrel Coffee and Wine Bar
Το γραφικό χωριό Λαζανιάς της επαρχίας Λευκωσίας, απέκτησε πρόσφατα ένα πραγματικό διαμάντι που βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στο δάσος! Και παρόλο που είναι μόλις μερικά λεπτά πιο έξω από το κέντρο του χωριού, δεν θα δυσκολευτείς καθόλου να το βρεις, θα δυσκολευτείς όμως πολύ να το… αποχωριστείς! Πρόκειται για το «The Barrel Coffee and Wine Bar», το οποίο είναι ένα μαγικό μέρος... κυριολεκτικά χωμένο μέσα στα πεύκα του δάσους, ενώ για στέγη του έχει τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό! Εδώ απολαμβάνεις ποιοτικό κρασί με εκλεκτά μεζεδάκια, κοκτέιλ και live μουσική.
(22111333) Λαζανιάς, επ. Λευκωσίας. 

Sto Mouseio Beer Garden
To νέο απόκτημα του νησιού έχει δημιουργηθεί πραγματικά μέσα στο δάσος, στο χωριό Κάτω Ακουρδάλεια της επαρχίας Πάφου, και πιο συγκεκριμέναστην αυλή του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης, το οποίο βρίσκεται ψηλά στην πλαγιά του λόφου στο παλιό σχολείο. Εδώ λοιπόν, πέρα από μοναδική θέα, θα απολαύσεις την ηρεμία του τοπίου, τη γαλήνη του χωριού και τη σκιά των δέντρων! Όσον αφορά στο φαγητό, καθημερινά από τις 10.00-16.00 σερβίρεται πρωινό και brunch, το απόγευμα θα βρεθείς, μετά θα μείνεις εδώ για φαγητό, θα πιεις το καφεδάκι σου ή ένα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, ενώ το βράδυ θα απολαύσεις φαγητό, παγωμένη μπίρα και ενίοτε ζωντανή μουσική! Και μιας και θα βρίσκεσαι στο χώρο, αξίζει σίγουρα μία επίσκεψη στο μουσείο, που στεγάζει διάφορα ενδιαφέροντα αντικείμενα από παλιά χρόνια, πολλά από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την καλλιέργεια μικρών εκτάσεων γης με σιτάρι, ρεβίθια και κριθάρι. Υπάρχουν χειροκίνητα άροτρα με μεγάλους ξύλινους άξονες και αρκετά μεγάλα μεταλλικά κόσκινα που χρησιμοποιούνται για την κοπή του εδάφους.    
(96094945) Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, Κάτω Ακουρδάλεια, επ. Πάφου.

Kolokasi Summer BAR- Restaurant
Λίγο εξω από το όμορφο χωριό Πελένδρι της επαρχίας Λεμεσού, ανηφορίζοντας προς τον Αμίαντο, θα αντικρίσεις ένα περιποιημένο και σκιερό πάρκο, που βρίσκεται μέσα σε μια ρεματιά. Πρόκειται για ένα πάρκο το οποίο έχει δημιουργηθεί εδώ και δεκαετίες, κι το οποίο οι ντόπιοι γνωρίζουν ως "Πάρκο του Κολοκασιού". Εδώ λοιπόν τα καλοκαίρια, στήνεται ένα όμορφο σκηνικό κάτω από ψηλά πλατάνια, με μουσική, φαγητό και ποτό. Ένας γραφικός χώρος, όπου μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου και συνάμα την ομορφιά που απλόχερα μας χάρισε η φύση, πάντα φυσικά με όμορφη παρέα. Σημείο αναφοράς της τοποθεσίας είναι η βρύση με πόσιμο νερό, που έρχεται κατευθείαν από πηγή στο βουνό! Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το υπέροχο αυτό θέρετρο οι μουσικές βραδιές, οι οποίες θα δώσουν τη δική τους νότα, στο θεσπέσιο τοπίο!
(99109267) Πελένδρι, επ. Λεμεσού.

Corner Lounge Pera Pedi
Ένα από τα νέα και πολ΄ύ ωραία στέκια που άνοιξαν τις πόρτες τους στο χωριό είναι κι αυτό. Πρόκειται για το Corner Lounge, ένας all day πολυχώρος, που άνοιξε τις πόρτες του στο χωριό Πέρα Πεδί της επαρχίας Λεμεσού. Ένα μέρος με παιχνιδιάρικη διακόσμηση, vintage πινελιές, έναν λουλουδάτο τοίχο και πολλές εκπλήξεις στο μενού. Εδώ λοιπόν μπορείς να πας για να απολαύσεις καφεδάκι (ζεστό ή κρύο), πολλά δροσερά ροφήματα, κοκτέιλ, βάφλες, παγωτό, γλυκά, σνακ και φαγητά, καθώς επίσης και ναργιλέ (αρκεί βέβαια να καθίσεις στο shisha lounge). Όλα αυτά στο ίδιο χώρο! 
(25470007) Ανεξαρτησίας, Πέρα Πεδί, Λεμεσός.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close