11-20 September 2021
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

«Η Μέθοδος Γκρόνχολμ»: Μια αιχμηρή κωμωδία, ένα εργασιακό θρίλερ από το Θέατρο Αντίλογος

«Η Μέθοδος Γκρόνχολμ»: Μια αιχμηρή κωμωδία, ένα εργασιακό θρίλεραπό το Θέατρο Αντίλογος σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους

Δημοσιεύτηκε στις 03 Σεπτεμβρίου 2021

Η ιδέα για το έργο του «Η Μέθοδος Γκρόνχολμ», γεννήθηκε από μία πραγματική ιστορία: Σε ένα δοχείο απορριμμάτων στη Βαρκελώνη, βρέθηκε μια σειρά εγγράφων, στα οποία ένας υπάλληλος του τμήματος προσωπικού από μια αλυσίδα σουπερμάρκετ είχε σημειώσει τις εντυπώσεις του για τους πιθανούς υποψηφίους για τη θέση του ταμία. Τα σχόλια έβριθαν φράσεων σεξιστικών, ξενοφοβικών και βάρβαρων, του τύπου «χοντρή βυζαρού», «βλαμμένη, ούτε χειραψία δεν ξέρει να κάνει…», «τσιριχτή φωνή, μοιάζει ηλίθιος». Εκείνος, ο υπάλληλος, οχυρωμένος πίσω από την «ιερή» αποστολή που του είχε ανατεθεί, θεωρούσε ότι είχε το δικαίωμα να ξεφουρνίζει και να γράφει αυτές τις ανοησίες για άτομα τα οποία δεν γνώριζε καθόλου. Το γεγονός ότι είχε τη δύναμη να τους δώσει ή να τους αρνηθεί μια θέση εργασίας τον νομιμοποιούσε να είναι σκληρός και αδυσώπητος…».
Με μότο «Δεν ψάχνουμε έναν καλό άνθρωπο που να μοιάζει τσόγλανος αλλά ένα τσόγλανο που να μοιάζει καλός άνθρωπος», η «Μέθοδος Γκρόνχολμ» του πολυβραβευμένου Καταλανού συγγραφέα Jordi Galcerán,  αποπειράται να μιλήσει για τη σκληρότητα στις εργασιακές σχέσεις και, πιο συγκεκριμένα, για μία από τις πλέον απάνθρωπες διαδικασίες: την επιλογή προσωπικού.

Οι τελευταίοι τέσσερις υποψήφιοι, για τη θέση του γενικού διευθυντή, συναντιούνται στην αίθουσα συνεδριάσεων μιας πολυεθνικής εταιρείας και υποβάλλονται στις τελικές δοκιμασίες της διαδικασίας επιλογής. Αυτές οι δοκιμασίες, όμως, ακροβατούν στα όρια του παραλόγου και δε φαίνεται να έχουν καμία σχέση με αυτή καθαυτή τη θέση εργασίας.

Ο Jordi Galcerán συνδυάζει με μαεστρία το χιούμορ με το δράμα, τη δυστυχία με τη χαρά, το λογικό με το παράλογο, το φυσικό με το μεταφυσικό, όπου η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη. «Η Μέθοδος Γκρόνχολμ» έχει παιχτεί σε 21 χώρες στην Ευρώπη και στην Αμερική και έχει αποσπάσει συνολικά περισσότερα από είκοσι βραβεία. Η ταινία, της οποίας τη διασκευή υπογράφει ο Galcerán, απέσπασε δύο βραβεία Goya, το ένα εκ των οποίων ήταν αυτό του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου.

Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους
Σχεδιασμός Φωτισμού: Σταύρος Τάρταρης
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρίζα Παρτζίλη
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Σιεχερλής
Επί σκηνής: Κλείτος Κωμοδίκης , Χρίστος Γρηγοριάδης, Νεοκλής Νεοκλέους, Χριστίνα Χριστόφια

Παραστάσεις:
Πρεμιέρα
Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου: στις 8 το βράδυ
Παραστάσεις κάθε Σάββατο – Κυριακή και Δευτέρα στις 8 το βράδυ 

Θέατρο Μασκαρίνι – Αθαλάσσης 4, Λατσιά
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 99251331.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close