Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πάμε σε ένα μοναδικό ταβερνάκι, βγαλμένο από άλλη εποχή, μέσα στη Λευκωσία

Το "Ταβερνείο το Ιστορικόν" στον Άγιο Δομέτιο... γράφει τη δική του ιστορία

Δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2021

Έρχονται κάτι νύχτες που θέλεις να τα αφήσεις όλα πίσω, να κάνεις μια «απόδραση» της στιγμής από τη ρουτίνα, τις έγνοιες και τις υποχρεώσεις και να απολαύσεις μια υπέροχη βραδιά γεμάτη απόλυτη διασκέδαση και ξεγνοιασιά παρέα με δικούς σου ανθρώπους…

Ε λοιπόν αυτό ακριβώς είναι που βιώνει κανείς όταν επισκέπτεται το «Ταβερνείο το Ιστορικόν»! Παρ’ όλο που βρίσκεται εντός της Λευκωσίας, η απλή και λιτή παραδοσιακή του διακόσμηση, σε συνδυασμό με την ιστορικότητα που αποπνέει η περιοχή του ιστορικού πυρήνα του Αγίου Δομετίου, σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε ένα τελείως διαφορετικό μέρος πολύ μακριά από την πρωτεύουσα και σε μια άλλη μακρινή εποχή, πολύ αλλιώτικη από τη σημερινή…


Απόδραση από την πόλη… μέσα στην πόλη! 
Τα παραδοσιακού τύπου ξύλινα τραπεζάκια του με τις ψάθινες καρέκλες και τα ριγέ τραπεζομάντιλα, η απλή και συνάμα εντυπωσιακή διακόσμηση του, οι θύμισες του παρελθόντος που κρέμονται από τον τοίχο (τα ραδιόφωνα–αντίκες, τα σερβίτσια-κειμήλια και οι ιστορικές εικόνες), δημιουργούν μια μοναδική νοσταλγική διάθεση για αξέχαστες νύχτες γεμάτες κέφι και παράδοση.

Το όλο σκηνικό απογειώνουν τα γουστόζικα φωτάκια που απλώνονται πάνω από την εξωτερική αυλή του ταβερνείου που φαντάζει σα να σε «σκεπάζουνε» τα αστέρια! 

Όσο λοιπόν ο καιρός το επιτρέπει, εμείς θα παίρνουμε θέση σε ένα από τα τραπεζάκια που απλώθηκαν στην πλατεία. Σαν όμως "πιάσουν" τα πρώτα κρύα, το νόστιμο σκηνικό θα μεταφερθεί εντός, με την ξυλόσομπα που βρίσκεται στον εσωτερικό χώρο να ανάβει για να σου ζεστάνει το κορμί και… την καρδιά! 

Στο «Ταβερνείο το Ιστορικόν» το φαγητό… γράφει ιστορία από μόνο του
Ένα τέτοιο περιβάλλον φυσικά δε θα μπορούσε να μην πλαισιώνεται και από τις αντίστοιχες ποιοτικά γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι! Στο «Ταβερενείο το Ιστορικόν» θα βρεις τις πιο εκλεκτές γεύσεις της κυπριακής κουζίνας, πάντα φτιαγμένες με τα πιο αγνά και προσεγμένα υλικά και σε πολύ καλές τιμές! Ενδεικτικό αυτού είναι ότι ο… ιστορικός μεζές του κοστίζει μόλις €15.

Εκτός από τις σταθερές αξίες, δηλαδή το –ίσως– πιο καλοψημένο και ζουμερό σουβλάκι που έχεις φάει ποτέ, τη θεϊκή σεφταλιά του και τα αρνίσια παϊδάκια που λιώνουν στο στόμα, το «Ταβερνείο» πρόσθεσε καινούργιες λαχταριστές και πιο ψαγμένες επιλογές στα πιάτα ημέρας που γνωρίζουμε μετα βεβαιότητας πως θα τα λιγουρεύεσαι σαν τρελός: κοντοσούβλι, σούβλα αρνίσια, μουσακάς, μακαρόνια του φούρνου, συκωτάκι κοτόπουλου με ρόδι, στιφάδο, παστουρμάς με αυγά και κότσι χοιρινό και αρνίσιο. 

Μεσημέρια Κυριακής στο «Ιστορικόν» 
Από την Κυριακή 3 του Οκτώβρη το αγαπημένο μας «Ταβερνείο» θα μας περιμένει και τα μεσημέρια της Κυριακής. Γιατί ως γνωστόν η Κυριακή είναι η ημέρα της ξεκούρασης και της «απόδρασης» από τη ρουτίνα και τις έγνοιες των υπόλοιπων ημερών της εβδομάδας. 

Τα βράδια της Παρασκευής που έχουν πλέον… γράψει τη δική τους ιστορία στη νυχτερινή διασκέδαση της πρωτεύουσας, θα απολαμβάνεις στο ταβερνείο, την ούτως ή άλλως ξεχωριστή εμπειρία που σου προσφέρει, παρέα με ζωντανή μουσική που υπόσχεται να απογειώσει το κέφι και τη διάθεση, ώστε η μόνη σου έγνοια να είναι το πώς θα περάσει μια ολόκληρη εβδομάδα μέχρι την επόμενη… 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close