Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Ένα νέο ταβερνάκι, με υπέροχη αυλή, μόλις άνοιξε στη Λευκωσία

Για νόστιμες και χαλαρωτικές γευστικές εξόδους

Δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2021

Τώρα που φθινοπωριάζει και η όρεξη ανοίγει λίγο παραπάνω, η παρέα μαζεύεται νωρίς και η οικογένεια αποζητά να έρθει λίγο πιο κοντά. Κι εμείς δεν μπορούμε να φανταστούμε καλύτερο τρόπο από μια έξοδο για φαγητό σε open air ταβερνάκια! 

Άλλωστε, τα ταβερνάκια βρίσκονται ακόμα στους εξωτερικούς τους χώρους, οι οποίοι αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα γεύσεις, καλό κρασί και τον έναστρο ουρανό! 

Και η Λευκωσία, είναι γνωστό σε όλους, πως διαθέτει μερικά ταβερνάκια “διαμάντια”, που έχουν και καλό φαγητό και ωραία ατμόσφαιρα και καλές τιμές και τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για να είμαστε και να παραμείνουμε υγιείς. Προτείνουν νόστιμα μεζεδάκια, που θα τα συνοδεύσετε με κρασάκι ή παγωμένη μπύρα, και μας προσκαλούν να περάσουμε μερικές ώρες χαλαρές και απολαυστικές με την παρέα μας.

Σε όλο αυτό το σκηνικό, εδώ και μερικές ημέρες ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα ταβερνάκι, με έναν υπέροχο εξωτερικό χώρο, άκρως ατμοσφαιρικό και ένα μενού γεμάτο μεζεδάκια to share! 

Ο λόγος για την Ταβέρνα Τ'ΑΝΕΙΠΩΤΑ, η οποία πήρε τη θέση της στη Λακατάμεια (σε έναν χώρο όπου πολύ παλαιότερα βρισκόταν η ψαροταβέρνα Καραβίδες).

Σε ένα πραγματικά υπέροχο σκηνικό, οι άνθρωποί της σου ετοιμάζουν από σαλάτες και ορεκτικά, μέχρι αλοιφές και κρεατικά στα κάρβουνα, μέσα από ένα πλούσιο μενού από το οποίο θα επιλέξεις εσύ ανάλογα με την όρεξη και το γούστο σου (δεν σερβίρεται μεζές αλλά πιατάκια).

Κάνε αρχή με σαλάτα (ελληνική ή ντάκο), επίλεξε ανάμεσα σε αλοιφές όπως τζατζίκι, γιαούρτι, χούμους, μελιτζανοσαλάτα ή ταζίνι. Από ορεκτικά στο μενού θα βρεις κολοκυθοκεφτέδες, τυρί σαγανάκι, κρύο κολοκάσι, αφέλια, ακόμα και βραστό χαλλούμι Πισσουρκώτικο, όπως και χωριάτικο μακαρονάκι με βοδινό! 

Στα κάρβουνα θα βρεις χαλλούμι, λουκάνικο, παστουρμάς, συκώτι βοδινό και μόλις ετοιμαστούν θα φτάσουν στο τραπέζι σου ζεστά-ζεστά. Σουβλάκι χοιρινό ή κοτόπουλο, σεφταλιές, μπουτάκια κοτόπουλου, μπέικον κρασάτο και παϊδάκια αρνίσια επίσης θα ψηθούν μαεστρικά στα κάρβουνα και θα φτάσουν στο τραπέζι σου. 

Το μόνο βέβαιο είναι ότι όλα τα φαγητά είναι φτιαγμένα με μεράκι και με φρέσκα υλικά. 

Μη φύγεις, τέλος, αν δεν δοκιμάσεις το γλυκό τους, κιουνεφέ με παγωτό. 

Κι όπως μάθαμε, τον χειμώνα, οπότε και θα μπουν εντός, μας επιφυλάσσουν και βραδιές με μουσική! 

(96804350) Ελευθέριου Βενιζέλου 25Α, Λακατάμια, Λευκωσία. Τρ-Σ 19.00-24.00. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close