16 October 2021
Μουσική , Συναυλίες & Events

Ο Μάριος Νικολάου και τα κρουστά του θα μας χαρίσουν ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου στο "The Shoe Factory"

Δημοσιεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ήχοι έντονοι και ρυθμικές εντάσεις από τον κρουστό Μάριο Νικολάου, σε ένα σόλο ρεσιτάλ για πολλαπλά κρουστά, θα ρίξουν την αυλαία του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Φάρος, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021. Έχοντας χαράξει μια μακρά και ενδιαφέρουσα πορεία ως σολίστ, μουσικός δωματίου και μουσικός σε ορχήστρα, ο Μάριος είναι κορυφαίος τυμπανιστής στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, ενώ έχει εμφανισθεί παράλληλα με πολλές σημαντικές ορχήστρες, συμπεριλαμβανομένων, Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Gürzenich-Orchester Φιλαρμονικής της Κολωνίας και Staatsorchester Ανόβερου, και έχει συνεργαστεί με διεθνούς φήμης συνθέτες, μαέστρους και σύνολα μουσικής, όπως, Χέλμουτ Λάχενμαν, Πίτερ Έοτβος, Φρανκ Όλλου, και Ensemble Nue Music Κολωνίας. Για το ρεσιτάλ του στο The Shoe Factory, ο Μάριος Νικολάου θα ερμηνεύσει έργα των Χέλμουτ Λάχενμαν, Στιβ Ράιχ, Μπέρτολντ Χούμελ, Κάσεϊ Κανγκελόσι, Κέικο Άμπε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Μπέρτολντ Χούμελ (1925 – 2002)

Ikonen for vibraphone, Op.57a (1975)

Κέικο Άμπε (γ.1937)
Prism for solo marimba (1886)

Κάσεϊ Κανγκελόσι (γ.1982)
Meditation No.1 for solo snare drum (2011)

Στιβ Ράιχ (γ.1936)
Clapping music for temple blocks (1972) 

Χέλμουτ Λάχενμαν (γ.1935)
Interieur 1 for multiple percussion (1966)

ΜΑΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ κρουστά

Ο Μάριος Νικολάου έχει χαράξει μια μακρά και ενδιαφέρουσα πορεία ως σολίστ, μουσικός δωματίου και μουσικός σε ορχήστρα. Είναι κορυφαίος Α στα τύμπανα με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, έχει διατελέσει τυμπανιστής της Ορχήστρας Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κι έχει συνεργαστεί με ορχήστρες όπως, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, Gürzenich-Orchester Φιλαρμονική της Κολωνίας και Staatsorchester Ανόβερου, μεταξύ άλλων.

Ως μουσικός δωματίου, ο Μάριος έχει συνεργαστεί με διεθνούς φήμης συνθέτες, μαέστρους και σύνολα μουσικής, συμπεριλαμβανομένων, Χέλμουτ Λάχενμαν, Πίτερ Έοτβος, Φρανκ Όλλου, Ντένις Μπούλιαν, Κάσπερ ντε Ρου, Θεόδωρο Αντωνίου, Ensemble Nue Music Κολωνίας, Σύνολο Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Ensemble dissonArt και Moscow Contemporary Music Ensemble. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ όπως Klangspuren, Pierre Boulez zum '75, Klavier Festival του Ρουρ, Μινιμαλιστικής Μουσικής στο Κάσσελ, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, και είναι ιδρυτής του Cyprus  Percussion Group, ιδρυτικό μέλος του Ergon Ensemble (Αθήνα) και του συνόλου Chronos.

Αξιοσημείωτες εμφανίσεις του ως σολίστ περιλαμβάνουν το Κοντσερτίνο για Τύμπανα, Κρουστά και Έγχορδα του Άντζεϊ Πανούφνικ, το Concerto pour batterie et petit orchestre του Ντάριους Μιγιώ, το Χαρακτηριστικό Κομμάτι «Νυκτερινή Διασκέδασις» για Ξυλόφωνο και Ορχήστρα του Νίκου Σκαλκώτα και την Παρτίτα για 6 Τύμπανα του Γκέοργκ Ντρουσέτσκι. 

Γεννημένος στη Λεμεσό, ο Μάριος Νικολάου σπούδασε κρουστά στο Ωδείο Αθηνών και στην Ανώτατη Μουσική Σχολή της Κολωνίας. Υπήρξε υπότροφος του συλλόγου Φίλοι της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών – υποτροφία «Αλεξάνδρα Τριάντη». Ο Μάριος είναι καλλιτέχνης της Marimba One και των JG Timpani mallets.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & BOX OFFICE: Ίδρυμα Τεχνών Φάρος
www.pharosartsfoundation.org & Τηλ. 22-663871 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00πμ-2:00μμ)    
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close