23-24 October 2021
Μουσική , Συναυλίες & Events

«Κυπρίων Έργα»: Με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τον Κώστα Χατζηχριστοδούλου

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής «ΤρακΑρτ» παρουσιάζει τη συναυλία«Κυπρίων Έργα»

Δημοσιεύτηκε στις 13 Οκτωβρίου 2021

Διπλή πρεμιέρα θα είναι η συναυλία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής ΤρακΑρτ με  την παράσταση “Κυπρίων Έργα”.

Πρεμιέρα για την πρώτη εμφάνιση της νεοσυσταθείσας ορχήστραςΤρακΑρτ και πρεμιέρα της παρουσίασηςτου θέματος της συναυλίας με των Κυπρίων έργα, τα οποία δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί από μια πολυμελή ορχήστρα με τον τρόπο που θα ακουστούν! 

Οι δύο συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στις 23 Οκτωβρίου και στο Παττίχειο θέατρο Λεμεσού στις 24 Οκτωβρίου θα είναι αφιερωμένες σε 12 Κύπριους συνθέτες των οποίων τα έργα θα παρουσιαστούν από την ορχήστρα «ΤρακΑρτ» με πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους με ταλέντο και πολύ πάθος για τη μουσική.  

Τις συναυλίες στηρίζουν οι Δήμοι Στροβόλου  και  Λεμεσού.

Θα παρουσιαστούν έργα των Κυπρίων συνθετών Άρη Αντωνιάδη, Βάσου  Αργυρίδη, Ανδρέα Γεωργαλλή, Γιώργου Θεοφάνους, Κώστα Κακογιάννη, Γιώργου Κοτσώνη, Νεοκλή Νεοφυτίδη, Στέλιου Πισή, Μάριου Τόκα, Βασίλη Φιλίππου, Μιχάλη Χατζηγιάννη και Μιχάλη Χριστοδουλίδη. Όλοι γνωστοί και αγαπημένοι από το κοινό συνθέτες, των οποίων μερικά από τα έργα ήδη αποτελούν  μέρος των  μουσικών ακουσμάτων  εντός αλλά και εκτός Κύπρου. 

Τα έργα των Κυπρίων συνθετών  θα ερμηνεύσουν αγαπημένοι Κύπριοι σολίστ, όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και ο Κώστας Χατζηριστοδούλου, με τη φιλική συμμετοχή και άλλων ερμηνευτών όπως η  Ριάνα Αθανασίου, Ανδρέας Αροδίτης, Μάριαμ Βενιζέλου και Γιώργος Ιωάννου  οι οποίοι θα δώσουν ένα διαφορετικό ηχόχρωμα μέσα από την ερμηνεία των τραγουδιών με ένα σύγχρονο ύφος  υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και συνθέτη Άρη Αντωνιάδη.  

Το “Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού TρακΑρτt”,  ιδρύθηκε το 2016 από φίλους της τέχνης και του πολιτισμού με απώτερο σκοπό την υποστήριξη καινούργιων ιδεών, νέων καλλιτεχνών , σύγχρονων σκέψεων για την τέχνη και τον πολιτισμό αλλά και της μετάδοσης της γνώσης  της και των τεχνών βαθύτερα στους νέους και τα παιδιά. 

Μετά από 5 χρόνια δράσης στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου και αναγνωρίζοντας την ανάγκη ύπαρξης μιας ευέλικτης ορχήστρας, το Ίδρυμα Ανάπτυξης Πολιτισμού, δημιούργησε στη Λεμεσό, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής «ΤρακΑρτ»  η οποία μέσα από το πάθος και την αγάπη που χαρακτηρίζει τους νέους ταλαντούχους μουσικούς της αλλά και υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της  Άρη Αντωνιάδη, αναμένεται να εκπλήξει το κοινό.

Θεσμικός Χορηγός της εκδήλωσης είναι οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού
Οι συναυλίες αρχίζουν στις  20:30   
Τα εισιτήρια για τις συναυλίες ήδη προπωλούνται από την tickethour.com.c  και από όλα τα  ACS COURIERS. Tηλέφωνο  77 77 70 40 .
Για πληροφορίες  25 36 77 11  


 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close