Θέατρο , Μη χάσετε

23+1 παραστάσεις που αξίζει να δεις τον Νοέμβριο

Οι φθινοπωρινές βραδιές αποκτούν άλλη αξία με τη θέαση μιας καλής θεατρικής παράστασης

Δημοσιεύτηκε στις 02 Νοεμβρίου 2021

Επειδή και το φθινόπωρο θέλει καλοπέραση, υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ψυχαγωγηθείς ένα φθινοπωρινό βράδυ από μια καλή και αξιόλογη παράσταση που είτε θα σου προσφέρει άφθονο γέλιο και διασκέδαση, είτε θα σε προβληματίσει και θα σε βάλει σε σκέψεις ενόσω φυσικά απολαμβάνεις δυνατές και καθηλωτικές ερμηνείες;

Γι' αυτό λοιπόν και εμείς ψάξαμε, βρήκαμε, συγκεντρώσαμε και σου παραθέτουμε τις θεατρικές παραστάσεις που θα παίζουν τον Νοέμβρη, ή τουλάχιστον ό,τι έχε φτάσει κοντά μας!

Το Κλάμα Βγήκε απ’ τον Παράδεισο
Η θεατρική ομάδα Point Tο, ανεβάζει σε πρώτη πανελλήνια θεατρική μεταφορά, το έργο των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, «Το Κλάμα Βγήκε απ’ τον Παράδεισο», στην σκηνή του “WhereHaus 612”. 18 ηθοποιοί, τρεις σκηνικοί χώροι, τραγούδι, χορός και χιούμορ που σπάει κόκκαλα, συνοψίζουν όλο τον ελληνικό κινηματογράφο του '60 και υπόσχονται ένα ξεκαρδιστικό δίωρο. Η ευφάνταστη παρωδία των Ρέππα και Παπαθανασίου σατιρίζει με μεγάλη μαεστρία τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του εξήντα. Κρατώντας με συνέπεια όλα τα στερεότυπα χαρακτηριστικά της εποχής: κωμωδία, περιπέτεια, μιούζικαλ και μελό. Η ιστορία διανύει δεκαετίες, ξεκινώντας από το ΄60, όπου διαδραματίζεται η βασική ιστορία, περνά με flashback στην περίοδο της γερμανικής κατοχής και από εκεί στο βουκολικό δράμα.
Πρωταγωνιστούν: Νικόλας Αρκαδίου, Έλενα Δημητρίου, Νικόλας Δημητρίου , Νίκος Ιωάννου, Γεώργιος Ιωσήφ , Λήδα Καραγιάννη, Χρίστος Καραγιάννης, Κώστας Κωνσταντίνου, Σταύρος Κωνσταντίνου, Ισαβέλλα Μελετίου, Εύα Μιλτιάδου, Χριστιάνα Μούζουρα , Ευαγγελία Ονουφρίου, Αναστασία Χατζηγεωργίου/ Συμμετέχουν: Marıe Dzaghıgıan Ιωάννου, Μιχάλης Κολοκοτρώνης, Μάριος Χριστοφόρου
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου), δηλαδή στις 5, 6, 7, 12,14, 19, 20, 21, 27, 28 Νοεμβρίου και 3, 4, 5, 6, 10, 11, 12 Δεκεμβρίου.
Θέατρο WhereHaus 612, Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Βιομ. Παλλουριώτισσας, Λευκωσία. / Ώρα έναρξης: 20:30 / Εισιτήριο: €15 / Επικοινωνία - Κρατήσεις: 99 122 552/ 99 588 103 (Απαραίτητη η κράτηση λόγω περιορισμένων θέσεων).

Ποντικοπαγίδα
Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», ανακοινώνει την επόμενη παραγωγή του που είναι το θρυλικό έργο μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι «Η Ποντικοπαγίδα», που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Χρήστου Γιάγκου. Η επίσημη πρώτη παράσταση του έργου θα δοθεί την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 στις 8.30 μ.μ.
Περίληψη: Οκτώ άνθρωποι τρεις γυναίκες και πέντε άνδρες, βρίσκονται αποκλεισμένοι εξαιτίας βαριάς χιονόπτωσης, στην εξοχική πανσιόν Μάνκσγουελ Μάνορ, που διευθύνει ένα νεαρό ζευγάρι η Μόλυ  και ο Τζάϊλς Ράλστον. Οι λίγες ημέρες διακοπών, ψυχικής ηρεμίας και ξεγνοιασιές, σύντομα θα μετατραπούν για τους ενοίκους της πανσιόν σε εφιάλτη, αφού θα διαπιστώσουν ότι ανάμεσα τους βρίσκεται και ένας μανιακός δολοφόνος με ιδιαίτερη ευφυΐα, που έχει ήδη σκοτώσει κάποιον στο Λονδίνο. Στο άψυχο σώμα του πρώτου θύματος αφήνει ένα σημειωματάριο με δύο διευθύνσεις και τις νότες από ένα παιδικό τραγουδάκι  «Τα τρία τυφλά ποντικάκια», μαζί με ένα αινιγματικό   σημείωμα  «Το πρώτο!», που δείχνει ξεκάθαρα ότι  προγραμματίζει κι άλλους  φόνους, και που δεν  φαίνεται  διατεθειμένος να εγκαταλείψει την προσπάθειά του, μέχρι να ολοκληρώσει το φρικτό του έργο, που δεν είναι άλλο από την εκδίκηση. Το χιόνι που πέφτει ασταμάτητα στην περιοχή δημιουργεί για τους εγκλωβισμένους ενοίκους της πανσιόν μια τρομακτική ατμόσφαιρα, που ευνοεί τα σκοτεινά του σχέδια. Ο αστυνόμος Τρότερ αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση. Ποιό από τα άτομα που βρίσκονται εγκλωβισμένα στη πανσιόν θα είναι άραγε το επόμενο του θύμα;
Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, Μάρκος Καλλής, Χρήστος Σπύρου, Έλενα Παπαδοπούλου, Χρήστος Γιάγκου, Μάρθα Κωνσταντίνου, Μανώλης Μιχαηλίδης, Γρηγόρης Γεωργίου.
Παραστάσεις:
Τακτικές παραστάσεις στη Λευκωσία: Παρασκευή & Σάββατο στις 8.30 μ.μ. , Κυριακή στις 6.30 μ.μ. μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 2021
>> Λεμεσός: Θέατρο «Ριάλτο» 21 Δεκεμβρίου 2021 στις 8.30 μ.μ.
Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό),12 ευρώ( συνταξιούχοι, φοιτητές) / Αγορά εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com / Πληροφορίες: 22818999 & 99621845.

Τέρας
Ένα απολύτως καίριο σχόλιο για την ανατροφή και την ευθύνη που έχει τόσο ο γονιός απέναντι στο παιδί, όσο και οι φορείς της εκπαίδευσης με τους μηχανισμούς τους, συνιστά το έργο του Ντάνκαν ΜακΜίλαν «Τέρας», που παρουσιάζεται στο Θέατρο Αποθήκες του ΘΟΚ στο πλαίσιο των Δράσεων 2021-22 «Νέος σε έρημο νησί». Πρόκειται για το πρώτο δείγμα θεατρικής γραφής ενός συγγραφέα με δυναμική παρουσία στον βρετανικό χώρο. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Μαρία Ιόλη Καρολίδου. Το έργο έλαβε δύο βραβεία Bruntwood και προτάθηκε για τα βραβεία TMA Best New Play και Manchester Evening News for Best New Play. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Royal Exchange Theatre του Μάντσεστερ το 2007.
Το Τέρας είναι ένα έργο στο οποίο αποτυπώνεται ανάγλυφα, ρεαλιστικά και χωρίς ωραιοποιήσεις η τύχη που επιφυλάσσει η κοινωνία, το εκπαιδευτικό σύστημα και ο στενός οικογενειακός κύκλος στους νέους ανθρώπους που δεν χωράνε πουθενά, στους νέους που η κραυγή τους, μολονότι δυνατή και σπαρακτική, δεν είναι ικανή να συγκινήσει τους άλλους ώστε να τους προσφερθεί η βοήθεια που τόσο έχουν ανάγκη. Απλώνουν το χέρι, όμως κανείς δεν ανταποκρίνεται. Μια παράσταση που κάθε εκπαιδευτικός της Μέσης Εκπαίδευσης –και όχι μόνο–, κάθε έφηβος και κάθε γονέας/κηδεμόνας με παιδιά στην εφηβική ηλικία πρέπει να παρακολουθήσει. 
Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία-Μετάφραση: Μαρία Ιόλη Καρολίδου
Δραματουργία: Ελένη Μολέσκη
Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Ιωάννου
Μουσική-Σχεδιασμός ηχοτοπίου: Χριστίνα Γεωργίου
Κίνηση: Παναγιώτης Τοφή
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Παίζουν: Ειρήνη Ανδρέου, Βαγγέλης Δαούσης, Γιάννης Καραούλης, Μήδεια Χάννα
Παραστάσεις: Λευκωσία, Θέατρο Αποθήκες
>> κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:00
Η παράσταση συνοδεύεται από εκπαιδευτικό οδηγό και έκθεση.
* Δεν συστήνεται για νέες και νέους κάτω των 14 ετών, καθώς περιέχει σκηνές βίας και σκληρή γλώσσα.
Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)
Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας).

Ντα 
Η περσινή παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου Ντα του Χιου Λέναρντ ανεβαίνει για δεύτερη καλλιτεχνική περίοδο στη Νέα Σκηνή, με νέες ημερομηνίες στο εξ αναβολής ραντεβού της με τους κατοίκους δήμων και κοινοτήτων του νησιού.
Ένας γνωστός και επιτυχημένος Ιρλανδός συγγραφέας, ο Τσάρλι Τάιναν, επιστρέφει στη γενέτειρά του για την κηδεία του θετού πατέρα του. Ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα στο σπίτι, ανακαλεί στη μνήμη του την πατρική φιγούρα, τον κηπουρό Ντα, και καταφέρνει στο εδώ και τώρα να έχει μια συζήτηση μαζί του την οποία δεν κατάφερε να κάνει όσο ζούσε. Μια επιστροφή στις αναμνήσεις της παιδικής και εφηβικής ηλικίας και στις συχνά ακανθώδεις σχέσεις πατέρα-γιου, εκεί όπου διασταυρώνονται δύο κόσμοι, της μνήμης και του παρόντος, με το κωμικό στοιχείο να εναλλάσσεται με το δραματικό, ο αυτοσαρκασμός με την ιλαρότητα, για να αναδειχθεί ό,τι απλό και ανθρώπινο. Την τρυφερή ματιά του συγγραφέα μεταφέρει στη θεατρική σκηνή η σκηνοθέτις Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά, έχοντας στο πλευρό της τον βραβευμένο ηθοποιό Κώστα Βήχα, στο ρόλο του Ντα, και μια ανανεωμένη ομάδα ερμηνευτών.
Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά
Δραματουργική επεξεργασία: Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά – Φώτης Φωτίου
Σκηνικά-Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου
Μουσική: Αντώνης Αντωνίου
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτιδας: Τερέζα Ευριπίδου
Παίζουν: Κώστας Βήχας, Νεκτάριος Θεοδώρου, Ηλιάνα Κάκκουρα, Χάρης Κκολός, Βασίλης Παφίτης, Κωνσταντίνος Τσίτσιος, Βαλάντω Χαραλάμπους, Έλενα Χριστοφή
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο, 20.00 & Κυριακή, 18.00, Νέα Σκηνή, Θέατρο ΘΟΚ. Μέχρι 12 Δεκεμβρίου.
>> Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20:30.
Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)
Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου
αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Βασιλιάς Ληρ
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου εντάσσει για πρώτη φορά στο ρεπερτόριό του ένα από τα κορυφαία δημιουργήματα του ελισαβετιανού θεάτρου, τον Βασιλιά Ληρ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Το έργο ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή Εύης Γαβριηλίδης, σε σκηνοθεσία του σημαντικού Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις.
Ο Βασιλιάς Ληρ εκθέτει το εύρος και το βάθος της ανθρώπινης εμπειρίας μέσα από ένα απλό οικογενειακό σχήμα. Ένας πατέρας αποφασίζει να μοιράσει το βασίλειό του στις τρεις κόρες του, θέτοντας ως μοναδικό προαπαιτούμενο την αγάπη και την αφοσίωσή τους. Προδομένος και τυφλωμένος από την ίδια του τη μεγαλομανία, παραδέρνει ταπεινωμένος, στα όρια της παραφροσύνης, και πασχίζει να λυτρωθεί. Μια τραγωδία για την ερημιά της ανθρώπινης ψυχής, τη φύση της εξουσίας, τις έννοιες της ηθικής και του δικαίου, καθώς και για τον κραταιό ρόλο της αγάπης.
Παίζουν: Ηλίας Ανδρέου, Μαρίνα Αργυρίδου, Χάρης Αττώνης, Ανδρέας Βασιλείου, Μάρκος Γέττος, Δημήτρης Γιωρκάτζης, Πέτρος Γιωρκάτζης, Αναστασία Ζαντή, Μιχάλης Καζάκας, Φώτης Καράλης, Βασιλική Κυπραίου, Βαρνάβας Κυριαζής, Γιάννης Μίνως, Βασίλης Χαραλάμπους, Άγγελος Χατζημιχαήλ
Παραστάσεις:
>> Λευκωσία, Κεντρική Σκηνή, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης
Από 19 Νοεμβρίου 2021 και κάθε Παρασκευή-Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:00 και σε περιοδεία στις άλλες πόλεις
Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy / Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)
Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)*

Ο Χειμώνας κάτω από το Τραπέζι
Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» θα εγκαινιάσει τη νέα θεατρική περίοδο με την ευαίσθητη κωμωδία του Ρολάν Τοπόρ «Ο Χειμώνας κάτω από το Τραπέζι» και με την οποία θα δώσει επίσημη πρεμιέρα το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 – ώρα 8.30 μ.μ. στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο ΣΚΑΛΑ.
 «Ο Χειμώνας κάτω από το Τραπέζι» είναι μια ευαίσθητη κωμωδία με λεπτό, σπιρτόζικο χιούμορ και με ευρηματικούς διαλόγους. Η ιστορία συνδυάζει τη ρομαντική ευαίσθητη κομεντί μαζί με το σουρεαλιστικό Ανατολικοευρωπαϊκό χιούμορ (ο βασικός ήρωας είναι Πολωνός μετανάστης). Ένα παιχνίδι /παζλ ρεαλισμού /σουρεαλισμού , ευαίσθητου ερωτικού  φλερτ και κοινωνικού προβληματισμού.
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Σοφοκλής Κασκαούνιας , Μόνικα Μελέκη , Μαρία Φιακά , Τζούλιο  Φιλίππο Ντ’ Ερρίκο , Ανδρέας Μελέκης .
Παραστάσεις:
Τακτικές παραστάσεις: Κάθε Σάββατο - 8.30 μ.μ. και Κάθε Κυριακή - 6.30 μ.μ. στο Παττίχειο  Δημοτικό Θέατρο ΣΚΑΛΑ – μέχρι 21 Νοεμβρίου 2021 .
>> Στη Λευκωσία: Τετάρτη 10 Νοεμβρίου και Πέμπτη 11 Νοεμβρίου-ώρα 8.30 μ.μ. στο Θέατρο Δέντρο
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 24652800 και 99490102 / Προπώληση εισιτηρίων: tickethour.com.cy & ACS Courier

Φωνές
Οι «Φωνές» του Άλαν Μπένετ αποτελούνται από τρεις συγγενικούς μονόλογους, τρεις μικρόκοσμους, ασύνδετους φαινομενικά μεταξύ τους, αλλά με κοινές υπόγειες διαδρομές. «Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη», «Κρεβάτι ανάμεσα στις φακές» και «Μια κυρία των Γραμμάτων».
Ο Γκράχαμ , ένας «μαμάκιας» εξαρτημένος πλήρως από την ελευθεριάζουσα και στα γεράματα μητέρα του… υποχόνδριος, ζηλιάρης, μίζερος και ψυχαναγκαστικός. Η Σούζαν, μια «καταπιεσμένη πρεσβυτέρα» που δειλά αλλά αποφασιστικά σπάει τα κάγκελα του προτεσταντικού κλουβιού της και το δέσιμο με τον αδιάφορο ερωτικά πάστορα σύζυγο της για να βρει την απογείωση της ηδονής στην αγκαλιά ενός νεαρού Ινδού, μαέστρου στις τεχνικές της Κάμα Σούτρα. Και τέλος η Αιρήν, μια «γηραιά κυρία» που αλληλογραφεί με τις αρχές, ανωνυμογραφεί καταδίδοντας τους γειτόνους της και υποκαθιστώντας την Αστυνομία, παρακολουθεί τους γύρω και συσχετίζει αλλόκοτα σχέσεις και ενοχές με κριτήριο τη σχολαστική της ηθικολογία…
Ταυτότητα παράστασης: Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές «Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη»: Σκηνοθεσία: Αντρέας Αραούζος, Ηθοποιός: Φώτης Αποστολίδης / «Κρεβάτι ανάμεσα στις φακές», Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Λάρκος, Ηθοποιός: Πέννυ Φοινίρη / «Η κυρία των γραμμάτων», Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου, Ηθοποιός: Πόπη Αβραάμ / Σκηνικά - Κοστούμια: Έλενα Κοτασβήλι και Αλέξης Βαγιανός / Μουσική Σύνθεση - Επιμέλεια: Χριστίνα Γεωργίου / Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Παραστάσεις
Πρεμιέρα: 13 Νοεμβρίου 2021 στις 20:30 στο Θέατρο ΕΘΑΛ
Θέατρο ΕΘΑΛ: 14 & 28 Νοεμβρίου στις 18:30 & 26 & 27 Νοεμβρίου στις 20:30
Θέατρο Δέντρο (Λευκωσία): 16, 17, 18 & 19 Νοεμβρίου στις 20:30
Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου: 20 Νοεμβρίου στις 20:30

Προπώληση εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com / Πληροφορίες: 25 877827

Εμείς / Αυτοί
Το θεατρικό έργο που συγκλόνισε το κοινό σε Ηνωμένο Βασίλειο (National Theatre), Βέλγιο, Γαλλία, Νότια Αφρική, Η.Π.Α, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και Καναδά, σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου 2016 και βραβεύτηκε με το βραβείο «The Scotsman Fringe First Award» μεταξύ άλλων, ανεβαίνει σε Παγκύπρια και Πανελλαδική πρώτη από την Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ στα πλαίσια του Προγράμματος «Πολιτισμός ΙΙ» των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του ΥΠΠΑΝ. Την 1η Σεπτεμβρίου του 2004, μία ομάδα τρομοκρατών από την Ινγκουσετία και την Τσετσενία κατέλαβε το Σχολείο Νο1 στο Μπεσλάν στη Ρωσία και πήρε ομήρους περισσότερο από 1100 ανθρώπους. Οι 777 ήταν παιδιά. Η ομηρία κράτησε σχεδόν τρεις μέρες και στοίχισε τη ζωή σε 385 άτομα. Οι τρομοκράτες ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά και με αυτά είχαν παγιδεύσει και το χώρο του κλειστού γηπέδου, όπου κρατούσαν τους ομήρους. Οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στο σχολείο με βαρύ οπλισμό και ακολούθησε μία βίαιη μάχη.
Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Ανθής Κάσινου, την σκηνοθεσία- κίνηση υπογράφει η Μαρίνα Βρόντη, σκηνικά-κοστούμια ο Γιώργος Γιάννου, μουσική επιμέλεια η Στέλλα Βοσκαρίδου, σχεδιασμό φωτισμών ο Βασίλης Πετεινάρης. Πρωταγωνιστούν η Άνθη Κάσινου και ο Ανδρέας Δανιήλ. Βοηθός σκηνοθέτη η Θεοδώρα Βήχα.
Παραστάσεις:
>> 02 Νοεμβρίου, Θέατρο ΕΘΑΛ, Λεμεσός, 20:30.
>> 21 Νοεμβρίου, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 18:30.
*Οι παραστάσεις στη Λευκωσία θα ανακοινωθούν σύντομα
Προπώληση εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com / Πληροφορίες: 25877827

Picture Perfect
Γνωρίστε τη Λέα, τον Μαξ και τη Μία, πρωταγωνιστές του “Picture Perfect” (Μάριος Ιωάννου, Έλενα Καλλινίκου, Μαρίνα Μακρή). Περίεργα αποξενωμένοι από τον εαυτό τους και τους υπόλοιπους, οι 3 παίχτες ασχολούνται με μια αλλόκοτη δραστηριότητα. Αναπαράγουν εικόνες από ένα μεγάλο φωτογραφικό αρχείο ως τρόπο κατανόησης της παρουσίας, του τόπου και της σύνδεσής τους με τον κόσμο. Η βραβευμένη ομάδα SRSLYyours Ensemble δημιουργεί μια νέα θεατρική εμπειρία, συνδέοντας 3 πρωταγωνιστές, 1 εικονικό μπάτλερ και το κοινό σε μια ομαδική συνομιλία (chat). Ενώ οι θεατές παρακολουθούν την παράσταση εν μέρει ζωντανά, εν μέρει μέσω ενός σεναρίου βασισμένου σε εικόνα και κείμενο στις ψηφιακές τους συσκευές, ξεπροβάλλουν θραύσματα μιας κομματιασμένης ιστορίας: ο ήχος ενός πουλιού, οι Kardashians, η Χιροσίμα, ένα πνιγμένο αγόρι... Πλοηγημένοι σε αυτό το ψηφιακό ερημωμένο τοπίο - και σταδιακά χρησιμοποιώντας τη φωνή, το σώμα, την αναπνοή και τα δάκρυά τους - οι πρωταγωνιστές ανακαλύπτουν μια πιθανή κρυψώνα για να ανασηκωθούν από την «τεχνο-επιστημονική» εμμονή με προσομοιωμένες εικόνες και να θυμηθούν ξανά την ανθρώπινή τους διάσταση.
Συντελεστές: Σκηνοθεσία - δραματουργία: Achim Wieland / Συν-δραματoυργία: Marios Ioannou / Ερμηνεύουν: Μάριος Ιωάννου, Έλενα Καλλινίκου, Μαρίνα Μακρή / Κείμενα: Achim Wieland, Μάριος Ιωάννου (με την συμβολή των περφόρμερ και λοιπών συνεργατών της παράστασης) / Κίνηση: Μιχάλης Αριστίδου / Διαδραστική ανάπτυξη: Diego Armando Aparicio / Σύμβουλος/επιμέλεια κειμένου: Ράνια Ιακώβου / Επιμέλεια ήχου/σύνθεση: Δημήτρης Σάββα / Σχεδιασμός φωτισμού: Γιώργος Λάζογλου / Κοστούμια - σκηνικά: Ανδρέας Αντωνίου / Make-Up: Άννα Αγαθοκλέους / Παραγωγή / Διαδραστική ανάπτυξη: Γιάγκος Χατζηγιάννης / Βοηθός Παραγωγής: Πολύμνια Τσίντη
Παραστάσεις:
Πρεμιέρα & Παραστάσεις: Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, 20:30 & Κυριακή, 7 Νοεμβρίου, 2 παραστάσεις: 20:30 & 16:30 (Matinée),  Artos House, Αγίων Ομολογητών 64, Λευκωσία.
Τρίτη, 9 & Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου, -  Θέατρο Ριάλτο, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, 20:30.
Εισιτήρια: Περιορισμένος αριθμός θέσεων (απαραίτητη η προκράτηση), € 15 (μειωμένο €12) Artos House / Nicosia (Κρατήσεις: 99517910), Θέατρο Ριάλτο / Λεμεσός (Ταμείο: 77777745, www.rialto.com.cy)

Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ
Μέσα σε μια μέρα η Σαβέλ άφησε το σπίτι της και ό,τι άλλο αγαπούσε και ταξίδεψε σε μια μακρινή χώρα, στην άλλη άκρη της γης. Το μόνο πράγμα που μπόρεσε να πάρει μαζί της είναι το κόκκινο φόρεμα που της είχε κάνει δώρο η γιαγιά της στα γενέθλιά της. Και η Σαβέλ δεν το αποχωρίζεται ποτέ…
Μια ιστορία για τα παιδιά πρόσφυγες που βίαια εγκαταλείπουν τα σπίτια και τους ανθρώπους που αγαπούν, για να βρεθούν σε τόπους ξένους. Η ιστορία επισημαίνει ότι το ταξίδι δεν τελειώνει με την ασφαλή άφιξη ενός παιδιού στον προορισμό του. Εξίσου σημαντική είναι η ένταξη και προσαρμογή του στο νέο περιβάλλον, και σε αυτό διαδραματίζει μεγάλο ρόλο η υποδοχή και η αντιμετώπιση που θα έχει.
Συντελεστές: Διασκευή: Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή / Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Νίκος Νικολαΐδης / Σκηνικά - Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου / Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης / Μουσική: Πέτρος Σολωμού / Κινησιολογία: Εύα Καλομοίρη / Κινούμενα γραφικά: Κωνσταντίνος Τερλικκάς / Εικαστικός σχεδιασμός: Νεόφυτος Νεοφύτου / Βοηθός σκηνοθέτη: Φώτης Φωτίου / Διανομή: Βασίλης Παφίτης, Άντρη Αγγελίδου, Βαλάντω Χαραλάμπους, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Τσίτσιος
Παραστάσεις:
>> Από τις 6 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 4 το απόγευμα στο Θέατρο Μασκαρίνι – Αθαλάσσης, Αρ.11, Λατσιά. Παραστάσεις θα διεξάγονται ως το τέλος του Δεκέμβρη.
Για πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στο 99251331.

1958
Ο Νεοκλής Νεοκλέους σε ρόλο σκηνοθέτη – ηθοποιού και η Χριστίνα Χριστόφια, εξιστορούν μια περίοδο της ιστορίας του τόπου, μέσα από τα μάτια των απλών ανθρώπων του νησιού και την καθημερινότητα τους. Το έργο περιγράφει τις πολιτικές φουρτούνες της εποχής, τη γέννηση της ΕΟΚΑ, τον αγώνα για την ένωση και την ίδια στιγμή τη δράση της ΤΜΤ. Μέσα από δύο διαφορετικές ιστορίες, το έργο περιγράφει τις διαμάχες, πολιτικές και εθνικιστικές, των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, από τη μία τη συσπείρωση του λαού απέναντι στην αποικιοκρατία και από την άλλη  αγγίζει θέματα όπως  τον διχασμό,  διπολισμό και τις ακρότητες που διαδραματιστήκαν κατά τη  συγκεκριμένη περίοδο. Με αφορμή δύο δολοφονίες, ενός Ελληνοκυπρίου και ενός Τουρκοκύπριου, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, μετά από προσωπική έρευνα που στηρίχθηκε σε συνεντεύξεις και λόγια ανθρώπων που βίωσαν εκείνη την μακρινή πραγματικότητα, ξετυλίγει μια «κυπριακή πραγματικότητα», άγνωστη στους πολλούς, και γεννά προβληματισμούς πάνω σε θέματα πολιτικού φανατισμού, δύναμης  του πλήθους και του μίσους και το πώς αυτό το τελευταίο μπορεί να μεταμορφώσει  τους πολίτες σε δήμιους και ένα μικρό, γραφικό νησί σε κολαστήριο.
Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους / Σκηνογραφική επιμέλεια: Μαρίζα Παρτζίλη / Μουσική - στίχοι: Γιώργος Καλογήρου / Σχεδιασμός φωτισμού: Σταύρος Τάρταρης / Επί σκηνής: Χριστίνα Χριστόφια, Νεοκλής Νεοκλέους
Παραστάσεις:
>> 8/11, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα.
>> 15/11, Θέατρο ΠΕΟ, Πάφος
>> 16/11 Κοκκινοτριμιθιά, επ. Λευκωσίας. 
>> 22/11, Θέατρο ΠΕΟ,Λεμεσός.

1964
Με τον νέο, τολμηρό του θεατρικό έργο «1964», ο Μιχάλης Παπαδόπουλος επιχειρεί να περιγράψει την κατάσταση στους θύλακες των Τουρκοκυπρίων το 1964, μέσα από τη ζωή τριών Τουρκοκύπριων ιερόδουλων, που προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα μέρος ξένο για αυτές, κάτω από ένα περίεργο καθεστώς εγκλεισμού και τρομοκρατίας. Μέσα από τις συζητήσεις τους, σκιαγραφούν την πόλη της Αμμοχώστου, την ζωή μέσα στην έγκλειστη πόλη, την παλιά ζωή τους και το πώς αυτή έχει εξελιχθεί. Μια άγνωστη σελίδα στην ιστορία της Κύπρου.. τα χρόνια της αθωότητας, τα χρόνια του διχασμού.. ένα μοιρολόι για τις ζωές που χάθηκαν.. μια  ξεχασμένη εποχή. Μια  Κυπριακή πραγματικότητα, άγνωστη σε μας, που γεννά   προβληματισμούς πάνω σε θέματα ηθικής,  πολιτικού φανατισμού, δύναμης  του πλήθους και του μίσους και το πώς αυτό το τελευταίο μπορεί να μεταμορφώσει  τους κατοίκους του νησιού σε δήμιους και τον τόπο μας σε κολαστήριο.
Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου / Σκηνικά - Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου / Μουσική: Γιώργος Κάρβελλος / Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης / Επί σκηνής: Γιάννα Λευκάτη, Izel Seylani, Μυρσίνη Χριστοδούλου, Χριστίνα Χριστόφια
Παραστάσεις: κάθε Σάββατο στις 8 το βράδυ και Κυριακές στις 7 το βράδυ, καθ’ όλη τη διάρκεια των μηνών Νοέμβρη και Δεκέμβρη - Θέατρο Μασκαρίνι – Αθαλάσσης 4, Λατσιά.
>> 2/11, στην ΠΕΟ Λευκωσίας.
>> 12/11, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα.
>> 18/11, Μαρκίδειο, Πάφος.
>> 23/11, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός.
>> 26/11, Δημοτικό Θέατρο Αγίας Νάπας.
>> 2/12, Πολιτιστικό Κέντρο Αστρομερίτη (στις 19:30).
>> 3/12, Πολιτιστικό Κέντρο Λυμπιών.
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 99251331

Ρωμαίος & Ιουλίετα
“Του Σαίξπηρ αριστούργημα ,στη μέση μια βεντέττα, Ρωμαίος εν ο νέος μας τζι η νέα η Ιουλιέττα. Θα γίνουν πράματα πολλά, ανατροπές, γινάθκια, έρωτας μες στα βάσανα με φόντον τα παλάθκια. Πάμε λοιπόν ν’ αρκέψουμεν στον χρόνον πάμε πίσω, μα βάρτε λλίην μουσική, θέλω να τραγουδήσω!” Μια μπάντα με ζωντανή μουσική και υπέροχα τραγούδια που φέρνουν το παιδί πιο κοντά σε δραματουργίες γραφής πολύτιμης για τον ψυχισμό και την αντίληψη του. Ρωμαίος και Ιουλιέτα! Η πιο διάσημη ιστορία αγάπης αναβιώνει από το θέατρο «Δέντρο», διασκευασμένη στην κυπριακή διάλεκτο για τους μικρούς μας φίλους! Δύο ορκισμένες βασιλικές οικογένειες, οι Καπουλέτοι και οι Μοντέγοι, με φόντο τη ρομαντική Βερόνα. Η αιώνια βεντέτα, το ακατάπαυστο μίσος κι ο έρωτας που ξεπροβάλλει μέσα από το σκοτάδι της αντιπαράθεσης. Ο Ρωμαίος κι η Ιουλιέτα όμως αγαπιούνται παράφορα και θα βρεθούν αντιμέτωποι με θανάσιμα διλήμματα. Ποιος μπορεί να σταθεί απέναντι από τη δύναμη της αγάπης; Αξίζει κάποιος να ζεσταθεί από τη θέρμη του ονείρου του κι ας είναι η φωτιά του να τον κάψει; Το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σάιξπηρ, πάντα επίκαιρο, δείχνει τον μοναδικό δρόμο που δεν κάνει λάθος ποτέ: αυτό της ολοκληρωτικής αγάπης!
Ταυτότητα παράστασης: Συγγραφέας: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ / Διασκευή: Λάζαρος Λαζάρου / Επί του έργου: Κατερίνα Λούρα / Μουσική Σύνθεση: Κυριακή Ιακωβίδου / Στίχοι: Ελένη Αναστασίου / Σχεδιασμός Φωτισμού: Χρίστος Γωγάκης / Προώθηση: Θεόδουλος κουλλαπή / Γραφίστικα: mkc design studio / Trailer-φωτογράφιση: Λήδα Αγιομαμίτη / Διεύθυνση παραγωγής: Θέατρο Δέντρο / Ηθοπoιοί: Μαρία Χριστοδούλου, Λοΐζος Παπαγεωργίου, Γεώργιος Ιωσήφ, Αντρέας Καρούμπας / Μουσικοί επί σκηνής: Άννη Παντελή (μπαγλαμάς-φωνή), Παναγιώτης Ξανθόπουλος (κιθάρα-φωνή), Έλενα Παπαγεωργίου (σαντούρι)
Παραστάσεις:
>> Κυριακές 7, 21 & 28 Νοεμβρίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 11.00. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com

Ποτέ πια!... Ώρα καλή!...
Η Πάνω Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου παρουσιάζει το έργο «Ποτέ πια!... Ώρα καλή!...», μια σύνθεση με κείμενα και τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη και Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη. Τιμώντας δύο βαθιά Έλληνες και βαθιά παγκόσμιους πνευματικούς δημιουργούς, τον Ραψωδό των Ελλήνων Μίκη Θεοδωράκη και τον γενάρχη του ελληνικού μεταπολεμικού θεάτρου Ιάκωβο Καμπανέλλη, οι οποίοι μετουσίωσαν τα προσωπικά τους τρομερά βιώματα σε έργα τέχνης,  η Δέσποινα Μπεμπεδέλη χτίζει μια σπονδυλωτή παράσταση, έχοντας ως σημείο αναφοράς τον πόλεμο και τις συνέπειες του στη ζωή του Ελληνισμού της νεότερης Ελλάδας. To «Ποτέ πια!... Ώρα καλή!...», με άξονα τα συγκλονιστικά κείμενα των Καμπανέλλη και Θεοδωράκη και τις διαχρονικές μελωδίες του μεγάλου μουσουργού, διατρέχει την ιστορία της Ελλάδας και τα σημαντικότερα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα του περασμένου αιώνα: τη Μικρασιατική καταστροφή, το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, τον Εμφύλιο και το Απριλιανό πραξικόπημα των συνταγματαρχών. Μια περίοδος σκοτεινή. Πενήντα πέτρινα χρόνια φτώχειας, πείνας, μίσους, διχασμού, διωγμών, βασανιστηρίων, δολοφονιών, προσδοκιών και ονείρων που ακυρώθηκαν.
Συντελεστές: Συγγραφή: Μίκης Θεοδωράκης - Ιάκωβος Καμπανέλλης  / Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης / Σκηνοθεσία-Σύνθεση κειμένων: Δέσποινα Μπεμπεδέλη / Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρίζα Παρτζίλη / Μουσική επιμέλεια και διδασκαλία: Σάββας Σάββα / Κινησιολογία: Εύα Παπαγεωργοπούλου / Video Art: Σάββας Μυλωνάς / Σχεδιασμός Φωτισμού: Βικέντιος Χριστιανίδης / Κατασκευή Σκηνικού: Γιώργος Χριστιανόπουλος / Παίρνουν μέρος: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Στέλιος Καυκαρίδης, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Κύνθια Παυλίδου, Χριστιάνα Λάρκου, Κώστας Καντζηλιέρης, Γεωργία Νικολάου, Σταύρος Χατζατριάν και ο μουσικός Σάββας Σάββα.
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 8.30μ.μ. και Κυριακή στις 7.00μ.μ. (μέχρι τις 7 Νοεμβρίου), Πάνω Σκηνή Σατιρικού Θέατρου (Αίθουσα Παντελής Κούρος).
Η πρόσβαση στην Πάνω Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, ατόμων με κινητικά προβλήματα, γίνεται μέσω ανελκυστήρα, ο οποίος βρίσκεται στο φουαγιέ του θεάτρου.
Είσοδος:  €15 | €12 (μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι) / Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com
Πληροφορίες/Εισιτήρια:  ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 22312940 – 22421609 / Email: satiriko.tameio@cytanet.com.cy

Η μέθοδος του Δρ. Παλομέρο
Το Θέατρο Δέντρο ανεβάζει την παράσταση «Η μέθοδοs του Δρ. Παλομέρο», ένα έργο βασισμένο στο θεατρικό «Τοκ-Τοκ» του Λοράν Μπαφί, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Λεοντάρη. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στις 20.00. Ο παγκοσμίου φήμης ισπανός γιατρός Παλομέρο, ειδικευμένος στη θεραπεία ιδεοψυχαναγκαστικών διαταραχών, επισκέπτεται μία φορά το μήνα το ιατρείο του στο Παρίσι για να εξετάσει τους ασθενείς του. Στην αίθουσα αναμονής του ιατρείου τον περιμένουν έξι ασθενείς, που περίμεναν πολλούς μήνες για να κλείσουν το πολυπόθητο ραντεβού μαζί του. Ο Φρεντερίκ πάσχει από κοπρολαλία, ο Αλέν από αριθμομανία, η Καντίντ από μικροβιοφοβία, η Μαρί από ψυχαναγκαστικό σύνδρομο η Λιλί από παλιλαλία, ο Όττο από γραμμοφοβία. Όλες αυτές οι παράξενες εμμονικές διαταραχές εκδηλώνονται ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια μιας πολύωρης εκρηκτικής συνύπαρξης. Η ώρα περνά και ο γιατρός δεν εμφανίζεται. Η βοηθός του ενημερώνει τους ασθενείς ότι η πτήση του γιατρού από τη Μαδρίτη έχει καθυστέρηση, αλλά ότι ο γιατρός θα έρθει οπωσδήποτε. Οι ασθενείς μη έχοντας τι άλλο να κάνουν, αποφασίζουν να σπάσουν την ανία και την αμηχανία της αναμονής: συζητούν για το πρόβλημά τους, γνωρίζονται καλύτερα και εξομολογούνται ο ένας στον άλλον τις αγωνίες και τις επιθυμίες τους. Ένα τρελό γαϊτανάκι φόβων, επιθυμιών και συναισθημάτων, που θα οδηγήσει σε ένα απρόσμενο και συγκινητικό φινάλε.
Παίζουν οι: Σταύρος Λούρας / Αιμιλία Βάλβη / Μάριος Μεττής / Ονησίφορος Ονησιφόρου/ Πολυξένη Σάββα / Ελένη Σιδερά/ Ηλέκτρα Φωτιάδου
πρεμιέρα: Κυριακή 7 Νοεμβρίου, Θεατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20.00.
Παραστάσεις:
>>  13, 20, 21, 24, 27 Νοεμβρίου & 4, 5 Δεκεμβρίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία.
>> 14 Νοεμβριου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός.
>> 28 Νοεμβρίου, Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος.
Εισιτήρια: www.soldouttickets.com.cy, καταστήματα STEPHANIS και στο 99520835 / Είσοδος: €15 | €12 (Μειωμένο εισιτήριο δικαιούνται αυστηρά οι θεατές που ανήκουν στις ομάδες: συνταξιούχοι, ηθοποιοί, φοιτητές, μαθητές, στρατιώτες, πολύτεκνοι, μέλη του α.π.κυ. *απαραίτητη προϋπόθεση, είναι η παρουσίαση της νόμιμης ταυτότητας στο ταμείο).

Παιδιά ενός κατώτερου θεού
H Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ κάνει πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας με το βραβευμένο έργο του Μαρκ Μέντοφ «Παιδιά ενός κατώτερου Θεού». Η Λέα Μαλένη, 20 χρόνια μετά, επιστρέφει με το συγκεκριμένο έργο, αυτή τη φορά όχι ως πρωταγωνίστρια αλλά ως σκηνοθέτης δίνοντας τη δική της ξεχωριστή ματιά στο έργο του Μέντοφ. Το βραβευμένο με Tony έργο, 42 χρόνια μετά το πρώτο του θεατρικό ανέβασμα και 35 μετά τη σαρωτική επιτυχή μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη εξακολουθεί να συγκινεί αφού πραγματεύεται τις σχέσεις των ανθρωπίνων και την αγωνιώδη προσπάθειά τους για επικοινωνία.
Πρωταγωνιστούν: Σαββίνα Γεωργίου, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Τάριελ Μπερίτζε, Μαρίλια Χαριδήμου, Στέλιος Καλλιστράτης, Έλενα Χειλέτη και Δήμητρα Δημητριάδου.
Πού & πότε: Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30. Διάρκεια: 105’
Για αγορά εισιτηρίων πατήστε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα SoldOut Tickets.

Red Sky Morning
Ο Πάρις Ερωτοκρίτου σκηνοθετεί το βραβευμένο θεατρικό έργο του Αυστραλού συγγραφέα Tom Holloway “Red Sky Morning” (2009), σε παγκύπρια και πανελλήνια πρώτη. Η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από τρία μέλη μίας οικογένειας. Μια γυναίκα. Ένας άντρας. Ένα κορίτσι. Κατά τη διάρκεια μιας μόνο ημέρας, αυτές οι τρεις φωνές από μια οικογένεια αλληλεπιδρούν για να διηγηθούν μια ιστορία απομόνωσης. Στιγμές χαμένες, όνειρα που δεν μοιράζονται και η τραγωδία της καθημερινότητας μέσα από μια δυνατή και λυτρωτική ιστορία για την ανάγκη για επικοινωνία. Ένα έργο που ασχολείται με την ανάγκη του ανθρώπου να αγαπηθεί και να αγαπήσει θέτοντας ερωτήματα που σπανίως τα συναντούμε με τη ένταση και την σφοδρότητα που τα θέτει ο Αυστραλός συγγραφέας. Η παραγωγή συνδυάζει στοιχεία από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, την μουσική και τον θέατρο επιχειρώντας μια ακτινογραφία του εσωτερικού μας κόσμου. Η  τραγωδία, όπως διατύπωσε ο Άντον Τσέχωφ, δεν βρίσκεται μόνο στα “μεγάλα”, αλλά υπάρχει στις πιο μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητάς μας: σ’ ένα παρεξηγημένο χάδι, σε μια στιγμή που χάθηκε, σ’ ένα όνειρο που δεν μοιράστηκε, σε μικρές και μεγάλες προσδοκίες μέσα σε μια σιωπηλή και «ηχομονωμένη» απόγνωση. Μια απόγνωση της οποίας το τέλος δεν είναι γνωστό σε κανέναν.
Παίζουν οι: Θανάσης Γεωργίου, Νίκη Δραγούμη, Kestrel Farin Leah, Μαρία Μασόνου, Φώτης Νικολάου, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Αντωνία Χαραλάμπους
Πού & Πότε: 28 Νοεμβρίου στις 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Διάρκεια: 90’ / Για περισσότερες πληροφορίες - αγορά εισιτηρίων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της SoldOut Tickets.

Περιμένοντας τον Γκοντό
Μετά από μια άκρως επιτυχημένη χρονιά, με σερί sold out παραστάσεις σε όλη την Κύπρο και μετά την ιστορική βράβευση της στο Φεστιβάλ Θεάτρου Μάλτεπε στην Κωνσταντινούπολη, όπου για πρώτη φορά κυπριακό θέατρο βραβεύτηκε στην Τουρκία σε Φεστιβάλ Θεάτρου, λαμβάνοντας το Βραβείο Σκηνοθέτη (Κώστας Σιλβέστρος) και το Βραβείο Α’ ανδρικού Ρόλου (εξ ημισείας στους Izel Seylani και Γιώργος Κυριάκου) , η παραγωγή του έργου «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ από το Θέατρο ΑντίΛογος, επιστρέφει για λίγες ακόμα παραστάσεις ανά την Κύπρο. Το θέατρο ΑντίΛογος, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Κώστα Σιλβέστρο επιχείρησαν για πρώτη φορά στα κυπριακά θεατρικά δρώμενα, να παρουσιάσουν το εμβληματικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό» στην κυπριακή διάλεκτο, ελληνική και τουρκική, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Κυριάκου και Izel Seylani. Μέσα από αυτό το έργο-σταθμό για την παγκόσμια δραματουργία, οι δύο διάλεκτοι σμίγουν και γίνονται μια. Η έντονη ανάγκη για επικοινωνία των δυο ηρώων, εξοστρακίζει κάθε εμπόδιο στην επικοινωνία τους, ακόμη και αυτό της γλώσσας.
Συντελεστές: Σύλληψη- Σκηνοθεσία- Διασκευή: Κώστας Σιλβέστρος / Σκηνογράφος- Ενδυματολόγος: Θέλμα Κασουλίδου / Ηχητικό τοπίο: Αντώνης Αντωνίου / Σχεδιασμός Φωτισμού: Κούλης Σιαμπτάνης / Ερμηνεύουν: Izel Seylani, Γιώργος Κυριάκου
Παραστάσεις:
>> Τρ 16/11, Θέατρο Ύψωνα, Λεμεσός.
>> Παρ 19/11, Θέατρο ΠΕΟ, Λευκωσία.
>> Δ 22/11 Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα.
>> Τετ 17/12, Καλό Χωριό, Λεμεσός (Διοργανωτές οι 5 κοινότητες της περιοχής. Κρατήσεις: 99656288)
Για περισσότερες πληροφορίες - κρατήσεις καλέστε στο 99 251331.

Τότενφλος
Το «θέατρο ένα» ανεβάζει το έργο «Τότενφλος» του Χάραλντ Μύλλερ, ένα έργο με ακριβή ορισμό για το τι θα πει «μαύρο χιούμορ». Το «Τότενφλος» περιγράφει με παρρησία την ανάγκη του σημερινού ανθρώπου για εξουσία. Ως ο ‘’εξουσιαστής’’ όμως εν τέλει γίνεται ο ίδιος ‘’απόρριμμα ‘’ στο ίδιο του το δημιούργημα και σύστημα για να επανέλθει ζητώντας βοήθεια από το έκτρωμα που ο ίδιος έφτιαξε.
Ο Χάραλντ Μύλλερ έγραψε το «Τότενφλος»1984, παίρνοντας μέρος σε ένα διαγωνισμό θεατρικού έργου με θέμα την καταστροφή του κόσμου. Το διαγωνισμό είχε προκηρύξει το θέατρο Όμπερχαουζεν. Το «Τότενφλος» ξεχώρισε ανάμεσα σε εκατό έργα και ανέβηκε, την ίδια χρονιά, στο θέατρο που είχε διοργανώσει τον διαγωνισμό. Αργότερα ο Μύλλερ το ξανάγραψε, δίνοντας του μία άλλη μορφή.
Το «Τότενφλος» μεταφέρει τον θεατή στο 2050. Η Γη έχει καταστραφεί από μία σειρά πυρηνικών εκρήξεων και χημικών διαρροών. Τρεις άντρες και ένα κορίτσι κατεβαίνουν με μία σχεδία τον ποταμό Ρήνο, από την Χαϊδελβέργη ως το μυθικό Ξάντεν την ελπίδα ότι εκεί θα βρούνε καταφύγιο από τη χημική και την πυρηνική φρίκη. Φοβούνται! Αγωνίζονται να κρατηθούν στη ζωή, που την αγαπούν, παρ΄όλη τη φρίκη που τους τριγυρίζει και που σιγά-σιγά τους καταπίνει, αντιδρώντας ο καθένας με τον τρόπο του: Ο Τσέκερ, όταν αναφέρεται στον εαυτό του, μιλάει πάντα στο τρίτο πρόσωπο, σαν να μιλάει για κάποιον άλλο. Ο Ιτάι υπακούει τυφλά στις εντολές αυτών που τον δημιούργησαν- είναι προϊόν κλωνοποίησης. Και οι δύο αρνούνται να ξέρουν. Ο Κούκος, φορτωμένος τις ενοχές του ανθρώπου των δεκαετιών του 1900, αρνείται να θυμηθεί, αλλά κρατάει τις φωνές των πουλιών. Η Μπιούτυ, πάλι, ζει με την φαντασία της στον παλιό ωραίο κόσμο, που τον γνώρισε από τα απαγορευμένα βιβλία που διάβασε και τον περιγράφει με τη «χαμένη γλώσσα», γεμάτη λυρικές φραστικές εξάρσεις. « Αλλά καταρρέουν οργανικά και οδεύουν προς το θάνατο, το χάος, για να επιστρέψουν, τελικά, εκεί που ανήκουν, στη θάλασσα»
Μετάφραση: Ιώ Μαρμαρινού
Σκηνοθεσία: Ερμίνα Κυριαζή
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Μιχάλης Χρήστου, Γιώργης Χριστοδούλου, Σωτήρης Μεστάνας, Μικαέλλα Θεοδουλίδου.
>> Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, Θέατρο Ένα, Λευκωσίας, 20.30. Πληρ. 22348203. Εισιτήρια €15/€10.

Κουκούτσι
Το θέατρο Ανεμώνα εγκαινιάζει τη χειμερινή σεζόν με το πιο πρόσφατο έργο του συμπατριώτη μας συγγραφέα-ηθοποιού Χρήστου Γρηγοριάδη, "Κουκούτσι". Είναι το τρίτο θεατρικό έργο του Γρηγοριάδη που ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Ανεμώνα ενώ στο παρελθόν ανέβηκαν και τρεις δικές του διασκευές. Το "Κουκούτσι" είναι μια γλυκύτατη κοινωνική κωμωδία με πολύ και αβίαστο γέλιο αλλά και γνήσια συγκίνηση! Ένα ανθρώπινο έργο με χαρακτήρες που όσο κι' αν μπορεί να μοιάζουν σε πρώτη ανάγνωση ασυνήθιστοι και ανοίκειοι, είναι ουσιαστικά τόσο γνώριμοι σε όλους που αποτελούν κομμάτια του κοινωνικού παζλ και μπορούν να στήσουν καθρέφτη στον σημερινό παρανοϊκό τρόπο ζωής, ένα καθρέφτη παραμορφωτικό και σατιρικό.
ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ του έργου, ένας διαφημιστής του οποίου η ζωή φαίνεται να τα έχει όλα(επαγγελματική καταξίωση, λεφτά, επιτυχίες και ένα εικονικά επιτυχημένο γάμο), δεν μπορεί να αντέξει άλλο το ψέμα που ζει και υπηρετεί μέσω των διαφημίσεων που φτιάχνει και προωθεί. Έτσι δημιουργεί διαφημιστικές καμπάνιες που πλασάρουν ωμά και ξεκάθαρα την αλήθεια! Γράφει όσα οι καταναλωτές δεν θα ήθελαν ποτέ να ξέρουν.. Ο αδίστακτος εργοδότης του, τον στέλνει μετά από μια νευρική κρίση, σε μία ιδιωτική ψυχιατρική κλινική. Εκεί υπάρχουν κάποιοι τρόφιμοι τους οποίους η κοινωνία μας ονόμασε «περιθωριακούς» για να μπορεί να τους απομονώσει και να τους κρύψει από την καθημερινότητα μας. Οι σχέσεις μεταξύ των τροφίμων και οι σχέση του διαφημιστή μαζί τους δημιουργούν κωμικοτραγικές καταστάσεις και επιφυλάσσουν απρόσμενες εξελίξεις και ανατροπές..
>> Πότε/Πού: Θέατρο Ανεμώνα, κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 20:30 και την Κυριακή στις 19:00 μέχρι τις 28 Νοεμβρίου.  
Ώρα έναρξης προσέλευσης την Παρασκευή και το Σάββατο 19:50 και την Κυριακή 18:20. Τηλέφωνο 70007721.

The Dumb Waiter
Με τη μαύρη κωμωδία του Χάρολντ Πίντερ «Dumb waiter» σε σκηνοθεσία Σωτήρη Μεστάνα εγκαινίασε τη νέα θεατρική σεζόν το Θέατρο Ένα. Πρόκειται για την ιστορία δύο εκτελεστών, του Μπεν και τους Γκας, που κλεισμένοι σε ένα υπόγειο περιμένουν εναγωνίως την επόμενη αποστολή τους, από οδηγίες που τους δίνονται μέσα από ένα ασανσέρ το οποίο χρησιμοποιείτο παλιότερα για να ανεβοκατεβαίνουν φαγητά από μια υπόγεια κουζίνα στην ισόγεια τραπεζαρία. Οι οδηγίες και η συνεννόηση των πάνω με τους κάτω γίνονται μέσω ενός «χωνιού». Στο έργο οι δύο εκτελεστές παίρνουν  μυστηριώδεις παραγγελίες που τους προβληματίζουν. Όταν έρχεται η εντολή για την εκτέλεση και καταφτάνει το υποψήφιο θύμα, κανείς δεν είναι έτοιμος για αυτό, που θα αντικρίσει. Με τους Σωτήρη Μεστάνα και Ιάκωβο Ιακώβου.
>> Παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή,ς 20:30, Θέατρο Ένα, Λευκωσία. Τηλ.: 22348203.

"Αγκαλιά απο Χιόνι"
Εγώ είδα αυτούς τους δύο ανθρώπους να μην μπορούν να βρουν απαντήσεις σε τίποτα, να μην μπορούν να κλείσουν τις πληγές τους και να ψάχνουν να κρατηθούν από αυτό που τους ενώνει, την απώλειά τους.
Πόση δύναμη έχουμε να υπερασπιστούμε τη δική μας αλήθεια; Πόσο έτοιμοι είμαστε να δεχτούμε την αλήθεια του άλλου ; Έστω να την ακούσουμε; Δύο άνθρωποι συναντιούνται όχι τυχαία αλλά για να οδηγήσουν ο ένας τον άλλο στην αλήθεια, σε ένα επίπονο και δύσκολο ταξίδι χωρίς επιστροφή μα σίγουρα αναγκαίο. Ο νεαρός Ντέιβι θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Αννίτα, τη μητέρα του θύματος η οποία τον προσκαλεί σε αναμέτρηση αντοχής μέσα από δύσβατους και επικίνδυνους δρόμους προς την λύτρωση. Οι δύο αυτοί άνθρωποι έχουν μια κοινή αφετηρία που τους ενώνει, τον Βίνσεντ. Σε αυτό το σταυροδρόμι θα ειπωθούν πολλά μέχρι να φτάσουν ανεπιστρεπτί στο τέρμα. Ένα έργο πέρα για πέρα αληθινό με ανθρώπους καθημερινούς που βιώνουν το δικό τους μαρτύριο και που όταν συναντηθούν θα υπερβούν τον εαυτό τους γιατί η ανθρώπινη ανάγκη για επαφή σπάει κάθε αντίσταση.
Ένα έργο για τον έρωτα τις ανθρώπινες σχέσεις ,την αποδόμηση της οικογένειας ,την ομοφοβία που συχνά φτάνει να εκδηλώνεται μέσω λεκτικής βίας, επιθέσεων ξυλοδαρμών ,ακόμη και σε φόνο.
>> Παραστάσεις 6 και 7 Νοεμβρίου, Flea Theatre, Λευκωσία,  20:30. Κρατήσεις 96740757.

SNIFF 
Το έργο SNIFF του Μιχάλη Παπαδόπουλου, είναι η νέα παραγωγή του Θέατρο Versus, η οποία ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ανωγυργιάτη. Με αφορμή την αποδοχή μιας κληρονομιάς, ο ήρωας του έργου, ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης, επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα για να βρεθεί αντιμέτωπος με το ίδιο του το παρελθόν και με την ανάμνηση μιας άλλης Αθήνας, μιας Αθήνας της δεκαετίας του '90. Βρισκόμενος στο χώρο που έζησε τον πρώτο μεγάλο του έρωτα, ζωντανεύει την τελευταία μέρα που πέρασε εκεί πριν 30 χρόνια και ξαναζεί τον χωρισμό του. Τα ίσως, τα γιατί, οι προοπτικές , το τι θυσίασε για να καταφέρει αυτό που είναι σήμερα, το πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή του αν είχε πάρει την "άλλη" απόφαση, έρχονται να τον προβληματίσουν να αμφισβητήσουν την πορεία του και να του θυμίσουν τα πρώτα βήματα του.
>> Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή στις 8.30μ.μ., Θέατρο Versus (θέατρο ΕΝΑ), Λεμεσός. Για πληροφορίες στο 99 395970 (12:00 π.μ. - 20:00 μ.μ. Δευτέρα - Παρασκευή).

ΑΚΟΜΑ...

"Όργια"
Ένας άντρας διαφορετικός και μια γυναίκα διαφορετική αλληλοκαταστρέφονται πριν αυτοκαταστραφούν, στην προσπάθειά τους να αναβιώσουν τις πρώτες ερωτικές τους βίαιες μνήμες. Εξόριστοι μες στ’ όνειρο, ταξικά εγκλωβισμένοι, παλεύουν μέσα στο «φριχτό αφύσικο του κόσμου» εκείνου, όπου κανένας δεν είχε κάτι να πει και «κανένας δε μιλούσε.»
Το "Χοροθέτρο Ομάδα Πέντε" ανεβάζει το έργο "Όργια", του Ιταλού ηθοποιού, ποιητή, συγγραφέα, σεναριογράφου και σκηνοθέτη, Πιέρ Πάολο Παζολίνι. Η παράσταση είναι κατάλληλη μόνο για άτομα άνω των 18!  
Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μελίδης / Μετάφραση - Προσαρμογή κειμένου: Έφη Καλλιφατίδη-Λουκία Ρικάκη / Σκηνικά - Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου / Μουσική επιμέλεια: Στέλλα Βοσκαρίδου-Οικονόμου / Κινησιολογική επιμέλεια - Βοηθός σκηνοθέτη: Χλόη Μελίδου / Συντονισμός παραγωγής: Πηνελόπη Βασιλείου / Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης / Φωτογραφία: Γιώργος Γιάννου / Γραφιστικά: Δάφνη Μηνά / Διανομή: Γυναίκα: Χριστίνα Κωνσταντίνου, Άντρας: Δρόσος Σκότης, Κοπέλα: Ιωάννα Κορδάτου
Παραστάσεις:
Λεμεσός: Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ: 5, 6 και 7 Νοεμβρίου 2021 στις 20:30
Λευκωσία: Flea theatre, 8, 9, 10, 11, 12, 13 και 14 Νοεμβρίου 2021 στις 20:30
Εισιτήρια: €12 | €10 (φοιτητές, συνταξιούχοι, στρατιώτες, άνεργοι) / Διάρκεια: 75’ (χωρίς διάλειμμα) / Γλώσσα: Ελληνικά / Απαραίτητη η προσκόμιση safe pass / Aγορά εισιτηρίων μέσω της ιστοσελίδας SoldOut Tickets.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close