Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα παρεΐστικο στέκι, ιδανικό για μερακλήδες, για ζουμερό σουβλάκι και παραδοσιακούς μεζέδες

Το «Μαγαζάκι του Γιάννου» είναι ακριβώς αυτό που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα

Δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου 2021

Υπάρχουν στιγμές που ψάχνουμε να γευτούμε κάτι διαφορετικό, κάτι πιο εξεζητημένο, γεύσεις εξωτικές και ιδιαίτερες. Υπάρχουν όμως και αυτές οι στιγμές που θέλουμε να πάμε σε ένα απλό, λιτό και απέριττο μαγαζάκι για να απολαύσουμε αυθεντικό παραδοσιακό κυπριακό φαγητό! 

Γι’ αυτές τις στιγμές, γι’ αυτές τις βραδιές που ψάχνουμε τη μαγεία της απλότητας και της καλής αυθεντικής κυπριακής κουζίνας δίχως «φτιασίδια», δίχως περιττά, «φρου-φρου και αρώματα» υπάρχει Το Μαγαζάκι του Γιάννου! 

Το «Μαγαζάκι του Γιάννου», το μικρό κουτούκι που θα βρεις στην παλιά γειτονιά της Έγκωμης, είναι ακριβώς αυτό που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα. Ένας μικρός χώρος με ύφος παλιάς ταβέρνας, όμορφα διακοσμημένης, με στοιχεία από το πρόσφατο παρελθόν.

Απλά και παρεΐστικα!
Η μεθυστική ατμόσφαιρα που αποπνέει «Το Μαγαζάκι του Γιάννου» και η οποία όσο περίεργο και αν ακούγεται πηγάζει από τη δύναμη της απλότητας, θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή: τα παραδοσιακά καρό τραπεζομάντηλα και οι εικόνες στους τοίχους που απεικονίζουν την Κύπρο μιας άλλης εποχής προσδίδουν ακριβώς αυτή την παραδοσιακή – ρετρό πινελιά που ταιριάζει απόλυτα με το φαγητό που θα απολαύσεις εκεί. 

Και αν ο χώρος και η μοναδική ατμόσφαιρα που αποπνέει «Το Μαγαζάκι του Γιάννου» ή το «κουτούκι της γεύσης» όπως θα το αποκαλούσαμε εμείς, σε έχει ήδη «κερδίσει», μόλις δοκιμάσεις τις γεύσεις του πραγματικά θα το λατρέψεις. Στο Μαγαζάκι του Γιάννου, εξάλλου, το «προσωπικό» στοίχημα είναι το φαγητό! Εδώ μόλις γευτείς την πρώτη μπουκιά, ένα χαμόγελο ικανοποίησης και θαυμασμού θα σχηματιστεί αυθόρμητα στο πρόσωπό σου! Αυθεντικές, καλομαγειρεμένες κυπριακές γεύσεις, φτιαγμένες με πολύ προσοχή και σεβασμό στην ποιοτική πρώτη ύλη.

Τόσο απλά, τόσο γευστικά!  
Ό,τι και αν επιλέξεις να δοκιμάσεις, η γεύση του θα σε δικαιώσει και θα σε συναρπάσει εξίσου, ενώ ιδανικά μπορείς να προτιμήσεις τους μεζέδες (€15, χωρίς τα ποτά) για να τα δοκιμάσεις όλα: Ζουμερά σουβλάκια, λαχταριστές, μυρωδάτες σεφταλιές, παϊδάκια που λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα, πικάντικος παστουρμάς, τραγανός απ’ έξω και μαλακός από μέσα, είναι μερικά από αυτά που θα απολαύσεις στο «Μαγαζάκι του Γιάννου». Από το τραπέζι σου δε θα λείψει φυσικά και το λαχταριστό χαλλούμι στη σχάρα ψημένο στην εντέλεια! 

Συνοψίζοντας σε μία πρόταση όλα τα παραπάνω, στο «Μαγαζάκι του Γιάννου» θα γευτείς την κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα στα καλύτερά της, έτσι ακριβώς όπως έμαθες να την απολαμβάνεις στα τραπέζια του παππού και της γιαγιάς! 

Αν λοιπόν η σημερινή βραδιά, είναι από αυτές τις βραδιές που αποζητάς απλώς να γευτείς αυθεντικό, ποιοτικό, κυπριακό φαγητό, σε μια φιλική, νοσταλγική ατμόσφαιρα μαζί με καλή παρέα και αληθινή διασκέδαση, τότε έχεις φύγει ήδη για «Το μαγαζάκι του Γιάννου»! 

(99 788202) Γρηγόρη Αυξεντίου 15, Έγκωμη, Λευκωσία. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close