Δημοσιεύτηκε στις 23 Νοεμβρίου 2021
Σε νέα εποχή εισέρχεται η Δημοτική Αγορά Λεμεσού, μετά την επίσημη τέλεση των εγκαινίων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στην παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη και αξιωματούχων της πόλης.
Ένα κτήριο 103 χρόνων πλημμυρίζει και πάλι από ζωή, ανέφερε στη διάρκεια της λαμπρής τελετής, ο κ. Πάνος Αλεξάνδρου Διευθύνων Σύμβουλος της Prosperity Group, η οποία ανέλαβε την ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς Λεμεσού.
Η ΑΓΟΡΑ Λεμεσού, υπέδειξε ο κ. Αλεξάνδρου, αποτελεί τη μοντέρνα εκδοχή της αγοράς στην Αρχαία Ελλάδα, η οποία αποτελούσε το οικονομικό, κοινωνικό, διοικητικό και πνευματικό κέντρο κάθε πόλης.
Με αυτό το σκεπτικό, σημείωσε, δημιουργήθηκε η Limassol AGORA, ένας σύγχρονος πολυπολιτισμικός χώρος και συνάμα ένας χώρος συνεύρεσης, εστίασης και ψυχαγωγίας για τους Δημότες της Λεμεσού, αλλά και για ντόπιους και ξένους επισκέπτες.
Το κέντρο της Λεμεσού ζωντανεύει ξανά μέσα από τη παράδοση και την ιστορία του, με τοπικές επιχειρήσεις και ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο μας είπε ο κ. Αλεξάνδρου.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, έκανε λόγο για έργο πρότυπο, που συνδυάζει την παράδοση και τον εκσυγχρονισμό. Η λειτουργία του ιστορικού αυτού κτηρίου είπε, το οποίο πρωτοάνοιξε τις πύλες του τον Απρίλιο του 1918, θα συμβάλει στις προσπάθειες του Δήμου για αναζωογόνηση του εμπορικού κέντρου της Λεμεσού, καθώς και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Η Prosperity Group, τόνισε ο Δήμαρχος Λεμεσού, οδήγησε τη Δημοτική Αγορά στη νέα εποχή, δημιουργώντας ένα σύγχρονο και λειτουργικό σύμπλεγμα υποστατικών, συνολικής έκτασης 3 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Η Νέα Δημοτική Αγορά, ανέφερε, ξαναζωντανεύει με έναν εντυπωσιακό τρόπο, προσφέροντας ουσιαστικά οφέλη για την πόλη και τους Δημότες της Λεμεσού.
Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ευχαρίστησε την Prosperity Group για την εξαίρετη δουλειά που έχει επιτελέσει στην ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς, χαρακτηρίζοντας την, κόσμημα για την πόλη της Λεμεσού. Θυμίζει σχολίασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αγορές που συναντούμε σε σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις και πρόσθεσε ότι η ΑΓΟΡΑ Λεμεσού θα δώσει άλλη διάσταση στις προσπάθειες ανάπτυξης της πόλης.

Limassol AGORA
Η Δημοτική ΑΓΟΡΑ της Λεμεσού γνωστή τα παλαιότερα χρόνια ως το Παντοπωλείο της πόλης, παραδοσιακά αντιπροσώπευε το χώρο όπου οι παραγωγοί από πλείστα χωριά της Λεμεσού κατέφθαναν με την πραμάτεια τους με σκοπό να προωθήσουν και να πωλήσουν τα προϊόντα τους.
Σήμερα, το εμβληματικό διατηρητέο κτήριο που αποτέλεσε στο παρελθόν το κέντρο της εμπορικής και κοινωνικής δραστηριότητας της πόλης της Λεμεσού, εδραιώνεται με τη νέα του ταυτότητα ως Limassol AGORA. Με μια σύγχρονη προσέγγιση συνεχίζει τον ρόλο που ανέκαθεν είχε, ως σημείο συνάντησης και συνεύρεσης, για ξεχωριστές εμπειρίες εστίασης και ψυχαγωγίας, με γεύσεις και αρώματα παραδοσιακά κυπριακά, αλλά και από όλο τον κόσμο. H Limassol Agora διαθέτει επίσης έναν από τους πιο ξεχωριστούς και ασφαλείς παιδότοπους, καθώς και αίθουσες συναντήσεων ιδανικές για επαγγελματικές συναντήσεις ή εταιρικές συναθροίσεις. Στην ταράτσα του εντυπωσιακού πολυχώρου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν νόστιμα φαγητά, καφέ, δροσερά ροφήματα, κοκτέιλ και ποτά με θέα τα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης.

Σχετικά
Το 2025 ήταν η τρίτη θερμότερη χρονιά στα χρονικά
Τίποτε δεν δείχνει ότι το 2026 η τάση θα αναστραφεί.
H κοπή της πίτας «Τότε και Τώρα» στο Σίγμα
Τα αγαπημένα ζευγάρια του «Τότε και Τώρα» επιστρέφουν στην οθόνη του ΣΙΓΜΑ
Παγετός στους δρόμους – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες και κίνηση στους τέσσερις τροχούς
Αυξημένη προσοχή από τους οδηγούς ζητά η Αστυνομία λόγω των καιρικών συνθηκών, καθώς σε διάφορες περιοχές το οδόστρωμα παραμένει βρεγμένο ή και επικίνδυνο
10 cozy πετρόκτιστα καταλύματα για διαμονή στο βουνό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Η ζεστασιά της πέτρας και του ξύλου σε 10 αγροτουριστικά στην ορεινή Κύπρο για ένα χαλαρωτικό τριήμερο
Δεύτερος κύκλος για το «Adolescence»; Όσα ξέρουμε μέχρι τώρα
Οι δηλώσεις του Στίβεν Γκρέιχαμ στην τελετή απονομής των βραβείων Χρυσές Σφαίρες
Αυτός είναι ο “Best of the best” προορισμός του κόσμου, σύμφωνα με το TripAdvisor
Ποιοι άλλοι συμπληρώνουν τη δεκάδα
Το πρώτο ξενοδοχείο Harry Potter στον κόσμο: Πού και πότε θα ανοίξει
Οι φίλοι του Harry Potter ετοιμάζονται να ζήσουν μια εμπειρία βγαλμένη κατευθείαν από τον μαγικό κόσμο του Hogwarts.
Αίθριος με ισχυρούς ανέμους ο καιρός σήμερα - Πότε επιστρέφουν οι βροχές
Αίθριος αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος, Γιώργος Βασιλείου
Έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ, σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου.
8 ταξιδιωτικές τάσεις που θα δούμε το 2026
Από πολυτελή ταξίδια με τρένο μέχρι αυθεντικές εμπειρίες σε άγνωστους προορισμούς, το 2026 φέρνει νέες ιδέες για τους τρόπους που θα ταξιδεύουμε
7 ευρωπαϊκές πόλεις ιδανικές για ταξίδι τον Φεβρουάριο
Προορισμοί που μας βάζουν σε πειρασμό για μια σύντομη απόδραση στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο.