News , Τέχνη

Open Call για έργο τέχνης στο Sculpture Garden του Minos Beach art hotel

Το Ίδρυμα Γ. Α. Μαμιδάκη προσκαλεί καλλιτέχνες να υποβάλουν αίτηση στο2ο Βραβείο Τέχνης του Ιδρύματος

Δημοσιεύτηκε στις 09 Δεκεμβρίου 2021

Το Βραβείο Τέχνης Ιδρύματος Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε Έλληνες και Κύπριους καλλιτέχνες για δημιουργία έργου τέχνης με χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ.

Το Βραβείο Τέχνης θεσπίστηκε το 2019 από το Ίδρυμα Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη και στοχεύει στην προβολή και οικονομική υποστήριξη του έργου σύγχρονων καλλιτεχνών. Προσφέρει την ευκαιρία για δημιουργία έργου που όχι μόνο θα γίνει μέρος της συλλογής τέχνης του Ιδρύματος και θα παραμείνει σε μόνιμη έκθεση στο Sculpture Garden του ξενοδοχείου Minos Beach art hotel στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, αλλά θα ενταχθεί και σε μια σημαντική πολιτιστική κληρονομιά.

Η πρόταση θα πρέπει να αφορά έργο το οποίο μπορεί να εκτεθεί σε υπαίθριο χώρο και να είναι site specific, δηλαδή να λαμβάνει υπόψη του τον συγκεκριμένο εκθεσιακό χώρο του Sculpture Garden στο Minos Beach art hotel. Αφορά κυρίως (χωρίς να περιορίζεται) έργα μεγάλων διαστάσεων από ανθεκτικά υλικά σχεδιασμένα να αποτελούν μέρος του διαμορφωμένου περιβάλλοντός τους, όπως γλυπτά, εγκαταστάσεις, ηχητικές εγκαταστάσεις και έργα που σχετίζονται με καλλιτεχνική πρακτική βασισμένη στο χρόνο.

Το Sculpture Garden του Minos Beach art hotel αποτελεί ξεχωριστή οντότητα και αναπόσπαστο κομμάτι του συγκεκριμένου τόπου με συλλογή που περιλαμβάνει περισσότερα από 50 έργα σε μόνιμη έκθεση, μεταξύ άλλων των Magdalena Abakanowicz, Lynda Benglis, Κώστα Βαρώτσου, Κώστα Τσόκλη, Θεόδωρου, Γιώργου Γυπαράκη, Boris Despodov, Γιάννη Παρμακέλη, Δημήτρη Ντοκατζή, Ingrid Fragantoni, Ρένα Παπασπύρου, Cecilia Campos, Κλίτσα Αντωνίου, Κώστα Ιωαννίδη, Georgia Kotretsos, Θεόδωρου Ζαφειρόπουλου και Γιώργου Ρυμενίδη.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 30 Ιανουαρίου 2022, 23:59 (UTC+02:00)
Διαβάστε περισσότερα για το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη και το Βραβείο Τέχνης καθώς και για τη διαδικασία υποβολής αίτησης εδώ: mcusercontent.com

Για οποιαδήποτε απορία ή περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο admin@gnamamidakisfoundation.org.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close