Wine Guide , Εστιατόρια

Τα κρασιά της Δράμας κατακτούν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους

Τα μεγάλα κρασιά γεννιούνται στο αμπέλι!

Δημοσιεύτηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2021

Η Δράμα είναι μία από τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που εμφανίζουν έντονη αμπελοοινική δραστηριότητα. Ωραιότατα επισκέψιμα οινοποιεία, εξαιρετικά κρασιά και οινοπαραγωγοί προσηλωμένοι στην ποιότητα. Από τους πρωτοπόρους μάλιστα είναι η οινοποιία Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, η οποία επιμένει στη διασφάλιση της ποιοτικής πρώτης ύλης... και η οποία φτάνει και στο νησί μας από τη Λαικοcosmos, η οποία εισάγει και διανέμει τα ξεχωριστά αυτά κρασιά! 

Μια σύντομη αναδρομή… 
Το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη βρίσκεται στην Αδριανή, μόλις 12 χιλιόμετρα από την πόλη της Δράμας. 

Αποτελεί το επιστέγασμα της οινικής διαδρομής του ιδρυτή του Κώστα Λαζαρίδη που ξεκίνησε το 1979 με τη φύτευση του πρώτου γραμμικού αμπελώνα στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που του χάρισε τον τίτλο του «πατριάρχη» των Δραμινών κρασιών.
Σήμερα, οι αμπελώνες του κτήματος καλύπτουν συνολική έκταση 2.800 στρεμμάτων, εκτείνονται σε τέσσερις περιοχές του Ν. Δράμας, και αξιοποιείται απόλυτα το δυναμικό terroir της περιοχής.
Στις αρχές της χιλιετίας ξεκίνησε και η κατασκευή του συγκροτήματος «Οινότρια Γη» στο Καπανδρίτι Αττικής, και ολοκληρώθηκε το 2006. Στο πρότυπο αυτό οινοποιείο και από τον βιολογικό αμπελώνα 200 στρεμμάτων που εκτείνεται στις όχθες της λίμνης του Μαραθώνα, παράγονται τα ομώνυμα ερυθρά κρασιά «Οινότρια Γη».

 Εφαρμόζοντας τα πρότυπα ολοκληρωμένης διαχείρισης εξασφαλίζουν εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια, πάντα με την φιλοσοφία πως ‘τα μεγάλα κρασιά γεννιούνται στο αμπέλι’. 


 

 

Βραβευμένα κρασιά!
Πολυβραβευμένα κρασιά διαμορφώνουν τις οικογένειες: Amethystos, Chateau Julia Domaine Costa Lazaridi & Οινότρια Γη. 

Επιπλέον, οι δραστηριότητές του Κτήματος περιλαμβάνουν την παραγωγή του παραδοσιακού τσίπουρου και ούζου ΗΔΩΝΙΚΟ, και των αποσταγμάτων σταφυλής METHEXIS.

Στο Βερολίνο στον μεγαλύτερο παγκοσμίως οινικό διαγωνισμό, Berliner Wein Trophy 2021 -winter tasting, την ύψιστη διάκριση απέσπασαν  το γεμάτο κοσμοπολίτικη φρεσκάδα Chateau Julia Chardonnay 2020, το φρουτώδες μονοποικιλιακό Chateau Julia Agiorgitiko 2019, αλλά και  ο super premium Αμέθυστος Cava  2018.

Ο Γαλλικός διαγωνισμός  Vinalies® Internationales 2021 θεωρείται από τους πλέον απαιτητικούς, ως εκ τούτου αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το Χρυσό Μετάλλιο που απέσπασε η εμβληματική μας ετικέτα Αμέθυστος Ερυθρός 2019, διάκριση που συνοδεύτηκε και από ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια από την κριτική επιτροπή.

Φυσικά μια τέτοια συγκομιδή διακρίσεων μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια, όμως το μεγαλύτερο όφελος από την συμμετοχή μας στους πιο αυστηρούς και καταξιωμένους διεθνείς διαγωνισμούς είναι η δυνατότητα που μας παρέχουν να συναγωνιστούμε κρασιά από τις σπουδαιότερες οινοπαραγωγικές χώρες και περιοχές του κόσμου και έτσι να αξιολογήσουμε την δουλειά μας.

Οι 27 διακρίσεις μας γεμίζουν με την πεποίθηση ότι η προσπάθειά που καταβάλουμε από το αμπέλι μέχρι το μπουκάλι μετουσιώνεται σε αποτελέσματα  ιδιαίτερα υψηλού επίπεδου και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε να δημιουργούμε κρασιά με εξαιρετική ποιότητα και μοναδικό χαρακτήρα.

Τα μεγάλα κρασιά γεννιούνται στο αμπέλι!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close