Μουσική , Συναυλίες & Events

Ο «Τεμπέλης Δράκος» επέστρεψε

Ο 4ος ψηφιακός δίσκος με τίτλο«Τα Όνειρα του Τεμπέλη Δράκου» κυκλοφορεί

Δημοσιεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2021

Ο 4ος ψηφιακός δίσκος με τίτλο «Τα Όνειρα του Τεμπέλη  Δράκου», σε στίχους και μουσική του Γιώργου Χατζηπιερή μόλις κυκλοφόρησε...!

Μετά από τις τρεις, πολύ επιτυχημένες, μουσικές περιπέτειες και τη συλλογή με τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ο Τεμπέλης  Δράκος επιστρέφει ορεξάτος με δεκατέσσερα  καινούργια τραγούδια που ισοδυναμούν σε αντίστοιχες, ευφάνταστες, παιχνιδιάρικες και πολύχρωμες περιπέτειες. Ζούγκλες, ποτάμια, θάλασσες, δάση και χώρες μακρυνές συνθέτουν  «Τα Όνειρα του Τεμπέλη  Δράκου».

O Γιώργος Χατζηπιερής, δίνοντας όλα αυτά τα χρόνια ζωή στον Τεμπέλη Δράκο και την παρέα του, δημιουργησε  ένα πολύχρωμο κι αισιόδοξο σύμπαν για παιδιά κάθε ηλικίας. Μελωδικές περιπέτειες χωρίς επιτήδευση και πάντα με σεβασμό και κατανόηση στο ιδαίτερα απαιτητικό  ακροατήριο. Κάθε ψηφιακός δίσκος και ένας μαγευτικός κόσμος, κάθε τραγούδι και ένα ταξίδι ...με ευρυματικούς στίχους, εξαίρετες μουσικές και ξεχωριστούς ερμηνευτές. Μέσα από φαντασία, λυρισμό, χιούμορ και πολλή χαρά τα τραγούδια του Τεμπέλη Δράκου -όπως το Ελεφαντάκι, τα Δέκα Καβουράκια, το Για Τα Πα Τα, ο Παγωτατζής, το Σκουλουκούιν, το Βουνό, τα Εφτά Ποτάμια, το Για Που Για Που Για Που, το Δέντρο και πολλά άλλα- έγιναν μέρος της ζωής μας.

«Τα Όνειρα του Τεμπέλη  Δράκου», το καινούργιο CD, είναι μια πανδαισία ήχων και μελωδιών με τη συμμετοχή εικοσιενός εξαίρετων μουσικών: κιθάρες, πιάνα, βιολιά,  άρπα, κανονάκι, γκάιντα, πνευστά, ακορντεόν, μπουζούκι, μπαγλαμάς και κρουστά μπλέκονται σε εμπνευσμένους συνδυασμούς και αρμονίες, από τον ενορχηστρωτή Μάριο Τακούσιη. Η συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς όπως και τα επιπρόσθετα χορωδιακά και φωνητικά από συγγενείς και φίλους, έρχονται να εμπλουτίσουν ακόμη παραπάνω τον κόσμο των ήχων και των μελωδιών.

Και σε αυτό τον κύκλο τραγουδιών συμβαίνουν ως συνήθως διάφορα παράξενα και ασυνήθιστα, μέσα από τις φωνές και την αισθητική των μοναδικών ερμηνευτών:

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη μας ξεναγεί στο μακρινό Πεκίνο μέσα από ένα «κινέζικο ζεϊμπέκικο». 
Ο Μάρκος Κούμαρης (Locomondo) μέσα από τη ζούγκλα και τα ποτάμια μας συστή νει τον Γιάννη και τον φίλο του τον Κοκοδρείλο.
Η Πέννυ Μπαλτατζή είναι απελπισμένη γιατί το πιάνο της έχει τρελαθεί και παίζει ό,τι  του κατέβει.
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμηνεύει ένα μουσικό παραμύθι για τον ζωγράφο που φύτευε στο χώμα τα λουλούδια που ζωγράφιζε και αυτά βλαστούσαν.
Ο Κώστας Μακεδόνας τα έχει κάνει θάλασσα και κυκλοφορεί στο σπίτι με μάσκα και τη στολή του δύτη.
Ο Γιάννης Κότσιρας γυρνάει τον κόσμο με το ποδήλατό του, χαρούμενος και γελαστός.
Ο Κύπριος παραδοσιακός τραγουδιστής Μιχάλης Ττερλικκάς τα βάζει με μια μούγια που δεν τον αφήνει ήσυχο. Ευτυχώς του συμπαραστέκονται από δίπλα οι Monsieur   Doumani.
H Ειρήνη Σκυλακάκη μας ταξιδεύει σ’ ένα ονειρικό βυθό και στην παιδική μας αθωότητα (βασισμένο σε στίχους και μουσική του Πιερή Χατζηπιερή).
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου μας τραγουδάει για κάποιον απρόσεκτο που πήγε μια βόλτα στο δάσος και κατάπιε ένα δέντρο από λάθος.
Ο Αλέξανδρος Κτιστάκης με τα Χίλια Ψάρια στοχάζεται φιλοσοφικά και καταλήγει πως «σαν τον τόπο σου κανένας».
Ο Δημήτρης Μπάκουλης παίρνει το Ένα Τραγούδι, τού κρεμάει λαμπάκια και το χαρίζει, φωταγωγημένο, στο αγαπημένο του πρόσωπο.
Δύο ορχηστρικά, η Εκδρομή και ο Αποχαιρετισμός, πλαισιώνουν τα τραγούδια. 

Ο συνθέτης Γιώργος Χατζηπιερής ανοίγει και κλείνει το όλο μουσικό ταξίδι με ένα τραγούδι και  μια φλογέρα.

Παράλληλα με τη χαρά που προσφέρει στα παιδιά, το όνειρο του Γιώργου Χατζηπιερή είναι,  να αποενοχοποιηθεί το «παιδικό τραγούδι», να σταματήσει ο διαχωρισμός του παιδικού και ενήλικου και να μπορούν να συνυπάρξουν ισότιμα.   Και ακόμα πιο πολύ, όσοι μεγαλώνουν ηλικιακά να μπορούν να απολαμβάνουν χωρίς τύψεις μουσικές και παραμύθια που μπορουν να τροφοδοτούν και να κρατούν ζωντανή μια ανόθευτη και αθώα περιοχή της προσωπικότητας τους.

Ο νέος ψηφιακός δίσκος «Τα Όνειρα του Τεμπέλη  Δράκου» είναι παραγωγή του «Τεμπέλη Δράκου» και κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή (CD) στα καταστή ματα Public και στο διαδίκτυο σε όλες τις γνωστές πλατφόρμες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Στίχοι - Μουσική: Γιώργος Χατζηπιερής
Ενορχήστρωση: Μάριος Τακούσιης
Ηχογράφηση – Μίξη: Γιώργος Καρυώτης 
Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Χατζηπιερής

Ερμηνευτές (με τη σειρά εμφάνισης των τραγουδιών):  Ελευθερία Αρβανιτάκη,  Μάρκος Κούμαρης,  Πέννυ Μπαλτατζή, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Κώστας Μακεδόνας, Γιάννης Κότσιρας, Μιχάλης Ττερλικκάς, Monsieur Doumani, Ειρήνη Σκυλακάκη, Ελένη Τσαλιγοπούλου,  Αλέξανδρος Κτιστάκης, Δημήτρης Μπάκουλης
Στούντιο Σιέρρα 
Παραγωγή: Ο Τεμπέλης Δράκος 2021

«Τα Όνειρα του Τεμπέλη Δράκου» θα είναι διαθέσιμα από 15 Δεκεμβρίου στα καταστήματα Public και ψηφιακά στο Youtube

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close