Cine News , Κινηματογράφος

5+1 κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες για να απολαύσεις στις γιορτές

5+1 αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες ταινίες για να χουχουλιάσεις στις γιορτές με κουβέρτα και ζεστή ρόφημα

Δημοσιεύτηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2021

Η πιο όμορφη και γιορτινή εποχή του χρόνου φτάνει σε λίγες ημέρες. Τα Χριστούγεννα είναι ημέρες χαράς, διασκέδασης, ξεγνοιασιάς αλλά και ξεκούρασης.

Το φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο, οι συγκεντρώσεις με φίλους και συγγενείς, αλλά και η χαλάρωση και το χουχούλιασμα στο σπίτι.

Έχουμε ανάγκη λίγες ημέρες ξεκούρασης από τη δουλειά. Οι ταινίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, στον cozy χώρο μας, με παρέα ή χωρίς.

Οι χριστουγεννιάτικες ταινίες έχουν την τιμητική τους. Ταινίες κλασικές που βλέπουμε κάθε χρόνο και είναι πλέον διαχρονικές και αγαπημένες, είτε έχουν άμεση σχέση με τα Χριστούγεννα είτε όχι.

Εμείς προτείνουμε 5+1 αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες ταινίες για να χουχουλιάσεις στις γιορτές με κουβέρτα και ζεστή ρόφημα:

Home Alone
Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη ταινία που βλέπουμε κάθε χρόνο και θα βλέπουμε για πάντα. Η all time classic ταινία του 1990 (feeling old yet?) με τον κατεργάρη 10χρονο Κέβιν (Μακόλεϊ Κάλκιν), τους δύο αδέξιους ληστές, μια χιονισμένη πόλη και πολλά, πολλά στολίδια και φωτάκια είναι το απόλυτο Christmas pleasure. Υπέροχη χριστουγεννιάτικη μουσική και ένα φανταστικό σκηνικό που πραγματικά σε βάζει στο mood των ημερών.

Love actually
Η rom-com του 2003 μας μεταφέρει στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο και ακολουθεί τις ζωές οκτώ διαφορετικών προσώπων. Έρωτες, χωρισμοί, απογοητεύσεις και όλα αυτά λίγο πριν τα Χριστούγεννα όπου οι ζωές τους μπλέκονται με έναν απίθανο τρόπο. Highlight της κλασσικής πλέον ταινία το «Christmas is all around you» που ερμηνεύει ο μοναδικός Bill Nighy αλλά και ο Χιου Γκραντ ως Πρωθυπουργός της Αγγλίας.

How the Grinch Stole Christmas
Ο «Κατεργάρης των Χριστουγέννων» δεν είναι μόνο για παιδιά. Είναι μια υπέροχη, χριστουγεννιάτικη ταινία με τον υπέροχο Τζιμ Κάρεϊ να δίνει ρεσιτάλ ως Γκριντς, το grumpy πράσινο πλάσμα που μισεί τα Χριστούγεννα μέχρι να νιώσει ξανά την αγάπη. Οι ατάκες και οι γκριμάτσες του ηθοποιού είναι αντάξιες του ταλέντου και της φήμης του.

A Christmas Carol - The Story of Ebenezer Scrooge
Η «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» αποτελεί το κλασσικό παραμύθι του Τσαρλς Ντίκενς με το οποίο μεγαλώσαμε. Έχει μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη ουκ ολίγες φορές με την ιστορία του τσιγγούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ και την επίσκεψη που δέχεται από τρία χριστουγεννιάτικα πνεύματα και είναι πλέον διαχρονική. Η ταινία που ξεχωρίσαμε είναι αυτή με τον Μίκι Μάους «Mickey's Christmas Carol», που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Die Hard
Το «Die Hard is a Christmas movie» είναι η απόλυτα χιουμοριστική ατάκα του Χόλιγουντ που ακούγεται κάθε χρόνο. Γιατί μια ταινία δράσης έχει επικρατήσει να θεωρείται χριστουγεννιάτικη; Πρώτα από όλα, διαδραματίζεται στις γιορτές, σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι. Ενώ όλα γύρω μοιάζουν γιορτινά, ο Μπρους Γουίλις παλεύει με τον Άλαν Ρίκμαν και μας χαρίζουν μια classic πλέον ταινία.

It's a Wonderful Life
Η ασπρόμαυρη ταινία του 1946 είναι πραγματικά υπέροχη, όπως λέει και το όνομά της. Ένας άγγελος κατεβαίνει στη γη για να δείξει σε έναν πολυάσχολο επιχειρηματία πώς θα ήταν η ζωή αν δεν είχε υπάρξει ποτέ. Αυτό τον κάνει να δει τη ζωή με άλλα μάτια και να γίνει πιο ευτυχισμένος. Στη χριστουγεννιάτικη ταινία του Φρανκ Κάπρα πρωταγωνιστούν ο Τζέιμς Στιούαρτ και η Ντόνα Ριντ.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close